Annonce
Sydjylland

Nye Borgerlige opfinder atypisk ordførerskab til Pernille Vermund

Her skriver nyvalgte Pernille Vermund under på, at hun som folketingsmedlem vil overholde grundloven. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Nye Borgerlige har netop fordelt ordførerskaber blandt sine fire folketingsmedlemmer, og flere titler er ganske atypiske.

Ordførerskaber: Pernille Vermund slugte tredjeflest stemmer i Syd- og Sønderjylland og skal nu lede sit parti under titlen "fædrelandsordfører".

Det fremgår af en pressemeddelelse, som Nye Borgerlige har offentliggjort fredag.

Partilederen slår i sit politiske virke blandt andet på tromme for, at Danmark skal bestå af danske værdier, og dermed flugter det atypiske ordførerskab godt med Vermunds og partiets overordnede budskab. Foruden at være fædrelandsordfører skal Pernille Vermund også varetage posterne som udlændingeordfører, retsordfører, kirkeordfører, kulturordfører, medieordfører, erhvervsordfører og ligestillingsordfører. Desuden er hun gruppeformand og politisk ordfører.

En række øvrige ordførerskaber i Nye Borgerlige adskiller sig ligeledes fra dem, som andre partier traditionelt benytter. Såldes får partiet både en frihedsordfører og fremskridtsordfører.

Ved folketingsvalget den 5. juni fik Pernille Vermund 13.391 personlige stemmer i Syd- og Sønderjylland kun overgået af Venstres Ellen Trane Nørby og Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl, der fik henholdsvis 13.477 og 23.119 personlige stemmer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce