Annonce
Haderslev

Nye Borgerlige vil ændre aftale om støjkompensation

Jan Køpke Christiensen, Nye Borgerlige, vil gennem sin folketingsgruppe kæmpe for at få bedre vilkår for F-35s naboer; specielt i den gule zone. Arkivfoto
Sønderjysk folketingssuppleant vil have nedsat en uvildig ekspropriationskommission til at vurdere de reelle tab for husejerne tæt på Fighter Wing Skrydstrup.
Annonce

SKRYDSTRUP: Den sønderjyske førstesuppleant til Folketinget for Nye Borgerlige Jan Køpke Christensen vil have ændret den kompensationsaftale, som et flertal i Folketinget vedtog for en uge siden.

Derfor sender han nu et beslutningsforslag gennem sin folketingsgruppe.

– Aftalen er under al kritik og må ændres. Det er en uforskammethed af rang over for borgere i den gule zone, der også bliver berørt af støjgener, siger han.

Derfor vil han have sit parti til at arbejde for en ændring af aftalen.

– Jeg er mildest talt rystet over det politiske flertal, der har indgået et forlig, hvor man nedgør mange borgerne tæt på lufthavnen i Skrydstrup. Aftalen udviser en ligegyldighed over for de gener, de bliver udsat for, i forbindelse med de nye fly Danmark har købt.

Annonce

Forskelsbehandling

Det er specielt forskelsbehandlingen mellem de 117 ejendomme tættest på flyvestationen i den røde zone, der får tilbud om opkøb, mens cirka 1500 boliger i den gule zone kan vælge mellem støjsikring eller 70.000 skattefri kroner i hånden, der er problemet.

– Staten kan ikke nøjes med at kompensere med sølle 70.000 kroner, frem for at påtage sig et egentligt erstatningsansvar. Der er peanuts, mener Jan Køpke Christensen.

Han vil derfor have nedsat en uvildig ekspropriationskommission til at vurdere de reelle tab for naboerne.

– Det er mildest talt uanstændig at affærdige de berørte borgere med denne kompensation, og derefter fratage dem retten til at få vurderet det tab, de lider, siger Jan Køpke Christensen.

Det flertal i Folketinget, som vedtog kompensationsordningen, består af den socialdemokratiske regering, Venstre, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Liberal Alliance.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Statsminister, hvad er meningen?

Annonce