Annonce
Kolding

Nye byggegrunde nær Kongeåen snart klar til salg

Her kommer den nye boligudstykning i landskabet omkring Kongeå, Vamdrup Kirke og landsbyen Bastrup til højre i billedet. Øverst i billedet ses boligområder i Vamdrup. Foto: Kolding Kommune.
Inden sommerferien ventes lokalplan for ny udstykning omsider at være på plads, og så kan salg og byggemodning begynde.

Vamdrup: Med godt et halvt års forsinkelse er Kolding Kommune nu omsider klar til at sende lokalplanen for en længe ventet udstykning i det naturskønne område på nordsiden af Hvidkærgårdsvej i offentlig høring - og det betyder, at salget af grundene efter alt at dømme kan gå i gang lige omkring sommerferien.

Lokalplanforslaget, som skal bane vejen for udstykning af i alt 44 parcelhusgrunde, får det blå stempel af politikerne i plan-, miljø og boligudvalget onsdag. Derefter venter otte ugers høringsperiode, hvor alle har mulighed for at komme med bemærkninger og forslag til ændringer, inden lokalplanen skal vedtages endeligt.

Udover at udlægge det 13 hektar store område ved Hvidkærgårdsvej til boligformål, fælles opholdsarealer, stier og tekniske anlæg skal lokalplanen sikre, at det beskyttede jorddige langs det østlige læhegn i område bevares.

Den firelængede gård Bastrupsminde, som er bevaringsværdig, bliver også sikret med lokalplanen. Desuden bliver det muligt at genåbne et rørlagt vandløb i områdets vestligste del, og det kan bidrage til de rekreative kvaliteter i området.

Vejadgangen kommer til at ske fra Hvidkærgårdsvej, og bebyggelsen i området må højst være i to etager og maksimum 8,5 meter, foreskriver lokalplanen.

Annonce

Tidsplan

  • Lokalplanen for den nye udstykning med 44 parcelhusgrunde ved Hvidkærgårdsvej ventes i offentlig høring i perioden fra 3. marts til 28. april.
  • Endelig vedtagelse i Kolding Byråd ventes 29. juni.

Længe ventet

Medlem af plan-, bolig- og miljøudvalget, Poul Erik Jensen (S) fra Vamdrup, glæder sig over, at Kolding Kommune nu endelig får flere byggegrunde i Vamdrup op på salgshylderne. Han forklarer, at forsinkelsen med Hvidkærgårdsvej-udstykningen dels skyldes, at opkøbet af jorden tog længere tid end beregnet, og dels at forvaltningen har travlt.

- Men nu er lokalplanen klar, og jeg forventer, at den vedtages på byrådets sidste møde inden sommerferien. Umiddelbart derefter kan salg og byggemodning gå i gang, siger han.

Står køberne i kø og tripper for at få fingre i en grund i den nye udstykning?

- Det er i hvert fald noget, man har ventet på længe, for Vamdrup har ikke rigtig haft ledige byggegrunde at byde på i mange år. Der er seks grunde i pipeline fra Daugaard Byg, og der er fire ledige grunde tilbage på anden anden side af Hvidkærgårdsvej. Så vi har brug for de nye byggegrunde, som bliver attraktive, fordi de ligger tæt ved åen, forudser Poul Erik Jensen.

Byrådsmedlem Poul Erik Jensen fra Vamdrup glæder sig til, at kommunen snart får nogle byggegrunde i Vamdrup op på salgshylderne. Arkivfoto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce