Annonce
Erhverv

Nye ferielejligheder på vej på Annexvej

Legoland lokker så mange turister til Billund, at der er grundlag for etablering af yderligere ferieboliger. To projekter på Annexvej har nu fået ok til etablering. Arkivfoto
Ejerne af to ejendomme på Annexvej lidt uden for Billund har fået lov til at etablere ferielejligheder.
Annonce

Billund: To steder på Annexvej i Billund er der flere nye ferieboliger på vej.

På Annexvej 1 kan etableringen af nye ferielejligheder fortsætte. Det arbejde har ellers stået stille en tid på grund af juridiske spidsfindigheder. Ejeren fik tilladelse til at etablere ferielejligheder i en gammel staldbygning under den forudsætning, at bygningen ikke blev ændret i væsentlig omfang. Desværre fandt ejeren ret hurtigt i processen ud af, at fundamentet flere steder var elendigt, og at nogle mure ligefrem faldt sammen. Ejendommen blev derfor væltet, og opførelsen af en ny blev sat i gang.

Det var imidlertid et brud på den tilladelse, der i sin tid blev givet. Derfor har de lokale politikere været nødt til at tage stilling til, om de vil acceptere ferielejligheder i en ny bygning. Her er det besluttet at vende tommelfingeren i vejret.

- Det er på kanten, at de har væltet det, men de har ikke handlet i ond tro, og der har været en god dialog med dem. De er rigtigt kede af situationen, siger Per Nyhus (DF), der er formand for teknik- og miljøudvalget i Billund Kommune.

Han erkender, at det ikke har været en helt enkel beslutning.

- Det er en svær balancegang, for der kan være nogle, der tænker, at det er lettere at få tilgivelse end tilladelse. Men sådan skal det helst ikke være, siger han.

Det er på kanten, at de har væltet det, men de har ikke handlet i ond tro, og der har været en god dialog med dem. De er rigtigt kede af situationen.

Per Nyhus (DF) om væltet bygning på Annexvej.

Annonce

Tre nye ferielejligheder

Også lidt længere henne ad Annexvej - i nummer 5 - er flere ferieboliger på vej. På denne ejendom eksisterer allerede ni ferielejligheder, og nu er der søgt om tilladelse til at etablere yderligere seks i en gammel staldbygning, så ejendommens samlede antal af ferielejligheder kommer op på 15.

Det har hidtil været almindelig praksis, at der i landzoner ikke bliver givet tilladelse til etablering af flere end 10 ferielejligheder, men politikerne har alligevel besluttet, at der på Annexvej 5 må være op til 12. Dermed bliver der givet tilladelse til yderligere tre af slagsen.

- Politisk har vi aldrig besluttet, om der skal være 10 eller 12. Forvaltningen har tidligere sagt 10, men nu prøver vi at lægge os fast på, at der må være 12 under den forudsætning, at erhvervsstyrelsen giver de fornødne tilladelser, siger Per Nyhus, der ser frem til, at lokalområdet bliver i stand til at huse endnu flere turister.

- Jeg håber, at der kommer til at ske noget positivt på Annexvej. Vi strækker os i hvert fald langt for at få lov til at lave noget udvikling på landet, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Sønnen ramt af covid-19: Byrådsmedlem rasende over udelukkelse fra byrådsmøde

Sønderborg For abonnenter

Mor dybt frustreret over fortsat nedlukning af skoler: - Min dreng har intet at se frem til

Vejen

Helle har mistet 90 procent af omsætningen under nedlukningen: - Jeg har haft ondt i maven over det her længe

Annonce