Annonce
Sønderborg

Nye fliser i gågade driller igen

Det er her ved bygningen i Perlegade 46, at stenene er blevet lagt for højt, så vand kan trænge ind. Ejer af bygningen Jørn Juhl ses til højre i billedet. Foto: Timo Battefeld.

En forkert højde betyder, at nogle kvadratmeter granitsten skal lægges om, men tidsplanen for gågade-renoveringen holder, lyder det fra kommunen. Forretningsindehaver frygter dog for flere problemer.

Annonce

Sønderborg: Det skal tilsyneladende være skidt, før det bliver rigtig godt med hensyn til gågadens granitbelægning. For nu har det vist sig, at langs med bygningen i Perlegade 46, hvor der tidligere var skobutikken Deichmann, er stenene blevet lagt for højt, så der er fare for at vand kan løbe ind i bygningen.

- Vi har set på det. Det er kun nogle få kvadratmeter, men de bliver selvfølgelig lagt om, fortæller ingeniør Lars Merrild Overgaard fra kommunens Projekt & Anlæg.

Det er Jørn Juhl (Juhls Bolighus) der ejer bygningen, og han er ikke imponeret over hverken tempo og samarbejde i renoveringsarbejdet.

- Der mangler byggestyring, og jeg er bange for, at vi ikke har set de sidste problemer, siger han.

- Der er flere ting i det. Ikke mindst det at skulle arbejde med en gade, der hælder og samtidig skal være tilgængelighed for både fodgængere og kørsel med arbejdskøretøjer og transport af sten. Det giver en etapevis udfordring i arbejdet, forklarer Lars Merrild Overgaard og tilføjer:

De 11 centimeter tykke og temmelig tunge sten er også glatte på undersiden, hvilket kan drille under lægningen.

Der er flere ting i det. Ikke mindst det at skulle arbejde med en gade, der hælder og samtidig skal være tilgængelighed for både fodgængere og kørsel med arbejdskøretøjer.

Ingeniør Lars Merrild Overgaard, Projekt & Anlæg
Annonce

Færdig inden vinter

- Jeg tror ikke, at man hos bygherren (kommunen red.) er klar over, hvor meget det her har indflydelse på handel og omsætning. Derfor undrer det mig, at man ikke kan fremskynde arbejdet, siger Jørn Juhl.

Selv om tidsplanen på nuværende tidspunkt er skredet lidt, regner Lars Merrild dog med, at hele gågaden ned til Citykrydset ved Jernbanegade er klar, inden vinteren kommer. Det er imidlertid ikke kun selve belægningsarbejdet, som kan drille og forsinke. Også det forudgående arbejde med at lægge nye fjernvarme- og vandrør, går ikke altid helt efter planen.

- Ikke alle rør ligger lige der, hvor vi havde regnet med det. Men belært af de hidtidige erfaringer håber vi, at gågaden er helt klar inden udgangen af året.

Arbejdet udføres primært ved at lave siderne færdige først, og derefter midterstykket mellem afløbsristene. Stikvejene som ved eksempelvis Reimersgade og Jernbanestien bliver først færdige til foråret næste år.

- Og så holder vi lige en pause fra ugen op til ringridning og til 1. august, hvor områderne med grus og sand asfalteres, tilføjer Lars Merrild Overgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Maria starter som mobilfrisør

Leder

Hvorfor er aktivister så forudsigelige?

Annonce