Annonce
Læserbrev

Nye flotte tiltag for Varde

Læserbrev: Planerne for en tiltrængt udvidelse af Varde Svømmehal har været på tegnebrættet i rigtig mange år, men man har hidtil ikke kunnet skaffe midlerne.

Nu er planerne omsider ført ud i livet og svømmehallen har fået et flot løft. Det har været en svær fødsel og kun muliggjort ved at etablere en såkaldt Erhvervsdrivende Fond, der skal stå for drift og udvikling af Centret.

Til lykke til byen med de nye flotte faciliteter. Et rigtig flot tilbud til byens og omegnens borgere.

Men der skal også midt i glæden være plads til spørgsmål og debat om for eksempel konkurrenceforvridning og åbenhed omkring driften af Fonden, nu hvor der er offentlige midler involveret.

Og spørgsmålet om Den erhvervsdrivende Fond er omfattet af Lov om Offentlighed står også ubesvaret hen. Det spørgsmål er nu forelagt Ombudsmanden til afgørelse, hvis han da vælger at kigge nærmere på denne problemstilling.

Politikerne har truffet nogle flotte langsigtede beslutninger – og dem skal der være respekt for, men der har så også hele tiden været klart for Kommunen, at man i konstruktionen af Fonden bag Fritidscentret gik på ”jomfru jord”.

Så lad os da håbe, at Fonden bag fritidscentret under alle omstændigheder får lys i mørkelygten og får gjort den fremførte kritik fra erhvervslivet om mulig konkurrenceforvridning til skamme.

Under alle omstændigheder så er der tid til en tur i den kolde balje, også for dem der ikke rigtig har forstået de rejste problemstillinger endnu.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Mere regn på vej: Beredskab holder ekstra øje med vandstand i Kolding efter oversvømmelser

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Annonce