Annonce
Sønderborg

Nye forpagtere: Ægtepar overtager Det Gamle Rådhus

Det Gamle Rådhus får nye forpagtere i november. Arkivfoto: Andre Thorup
Jan og Maria Bansø fra Sønderborg tiltræder fredag den 1. november som forpagtere på Det Gamle Rådhus i Gråsten. Parret har flere nye initiativer på tegnebrættet.

Gråsten: I fem år har der været hotel, restaurant og televirksomhed i Det Gamle Rådhus i Gråsten. Nu slipper ipnordic tøjlerne for restauranten, når Maria og Jan Bansø fra Sønderborg tiltræder som nye forpagtere af restauranten og selskabslokalerne på Det Gamle Rådhus den 1. november. Jan Bansø har blandt andet drevet sit eget firma, HoReCa gruppen, som er et vikarfirma med kokke og tjenere.

- For et par år siden kom jeg i kontakt med ipnordic, da jeg sørgede for vikarer til deres restaurant. Vi talte om, hvad der skulle ske med stedet, og vi blev enige om, at Maria og jeg skulle være forpagtere, og vi fik en fair aftale i hus, siger Jan Bansø.

Det Gamle Rådhus er tidligere blevet drevet af blandt andet en daglig leder.

- Jeg har mange års erfaring fra branchen og glæder mig til at få gang i Det Gamle Rådhus, siger Jan Bansø.

Annonce
Jan Bansø får hovedansvaret for restaurant og selskabslokaler. Privatfoto

Jan Bansø har 30 års erfaring fra hotel- og servicebranchen. Han er uddannet tjener fra Hotel Scandic i Sønderborg og har blandt andet arbejdet på Sdr. Hostrup Kro og Hotel Europa i Aabenraa. Han har også lavet kurser i god service og senest har han været med til at starte hotel Alsiks konference- og selskabsafdeling op. Det er Jan Bansø, som har hovedansvaret for Det Gamle Rådhus, og så vil Maria Bansø hjælpe til et par dage om ugen. Hun vil fortsat have sit job hos Thiele i Borgen.

- Vi snakker meget om service, ikke kun i vores branche. I restauranten vil jeg tage mig af gæstedelen, mens jeg har nogle har gode kokke i køkkenet, siger Jan Bansø.

Lige nu er der fem-seks kokke og tjenere ansat på stedet.

Jan Bansø er glad for atmosfæren på Det Gamle Rådhus, og han understreger, at parret vil holde restauranten og selskabslokalerne i samme nostalgiske ånd som hidtil.

- Vi glæder os til at overtage nøglerne. Det Gamle Rådhus er en unik forretning med en spændende historie, og Gråsten en livlig by. Jeg håber, der vil være god opbakning, siger den nye forpagter.

Deres mål er at skabe et spisested, hvor der bliver leveret mad og service af høj kvalitet.

- Jeg er træt af de traditionelle julefrokoster, derfor holder vi i år julefrokoster med juletapas. Vi arbejder også på vinsmagninger og foredrag, siger Jan Bansø.

Der er reception for de nye forpagtere lørdag den 16. november kl. 14.00–17.00. Alle interesserede er velkomne, og tilmelding er ikke nødvendig.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce