Annonce
Sønderborg

Nye forpagtere: Ægtepar overtager Det Gamle Rådhus

Det Gamle Rådhus får nye forpagtere i november. Arkivfoto: Andre Thorup
Jan og Maria Bansø fra Sønderborg tiltræder fredag den 1. november som forpagtere på Det Gamle Rådhus i Gråsten. Parret har flere nye initiativer på tegnebrættet.

Gråsten: I fem år har der været hotel, restaurant og televirksomhed i Det Gamle Rådhus i Gråsten. Nu slipper ipnordic tøjlerne for restauranten, når Maria og Jan Bansø fra Sønderborg tiltræder som nye forpagtere af restauranten og selskabslokalerne på Det Gamle Rådhus den 1. november. Jan Bansø har blandt andet drevet sit eget firma, HoReCa gruppen, som er et vikarfirma med kokke og tjenere.

- For et par år siden kom jeg i kontakt med ipnordic, da jeg sørgede for vikarer til deres restaurant. Vi talte om, hvad der skulle ske med stedet, og vi blev enige om, at Maria og jeg skulle være forpagtere, og vi fik en fair aftale i hus, siger Jan Bansø.

Det Gamle Rådhus er tidligere blevet drevet af blandt andet en daglig leder.

- Jeg har mange års erfaring fra branchen og glæder mig til at få gang i Det Gamle Rådhus, siger Jan Bansø.

Annonce
Jan Bansø får hovedansvaret for restaurant og selskabslokaler. Privatfoto

Jan Bansø har 30 års erfaring fra hotel- og servicebranchen. Han er uddannet tjener fra Hotel Scandic i Sønderborg og har blandt andet arbejdet på Sdr. Hostrup Kro og Hotel Europa i Aabenraa. Han har også lavet kurser i god service og senest har han været med til at starte hotel Alsiks konference- og selskabsafdeling op. Det er Jan Bansø, som har hovedansvaret for Det Gamle Rådhus, og så vil Maria Bansø hjælpe til et par dage om ugen. Hun vil fortsat have sit job hos Thiele i Borgen.

- Vi snakker meget om service, ikke kun i vores branche. I restauranten vil jeg tage mig af gæstedelen, mens jeg har nogle har gode kokke i køkkenet, siger Jan Bansø.

Lige nu er der fem-seks kokke og tjenere ansat på stedet.

Jan Bansø er glad for atmosfæren på Det Gamle Rådhus, og han understreger, at parret vil holde restauranten og selskabslokalerne i samme nostalgiske ånd som hidtil.

- Vi glæder os til at overtage nøglerne. Det Gamle Rådhus er en unik forretning med en spændende historie, og Gråsten en livlig by. Jeg håber, der vil være god opbakning, siger den nye forpagter.

Deres mål er at skabe et spisested, hvor der bliver leveret mad og service af høj kvalitet.

- Jeg er træt af de traditionelle julefrokoster, derfor holder vi i år julefrokoster med juletapas. Vi arbejder også på vinsmagninger og foredrag, siger Jan Bansø.

Der er reception for de nye forpagtere lørdag den 16. november kl. 14.00–17.00. Alle interesserede er velkomne, og tilmelding er ikke nødvendig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Kolding

Handicap-forum kritiserer adgangsforholdene på Kolding Sygehus: Det er for hårdt at komme ind i manuel kørestol

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];