Annonce
Erhverv

Nye forpagtere af Brøns Kro: Tuborg-par får lov at udleve drømmen om at være selvstændige

Pernille Buch og Lars Thygesen fra Gredstedbro ved Ribe er fra 1. juni de nye forpagtere af Brøns Kro. Foto: Kåre Welinder
Fra 1. juni er der nyt forpagterpar på Brøns Kro, hvor Pernille Buch og Lars Thygesen efter 30 år i restaurationsbranchen vil udleve drømmen om at væres selvstændige.

Ribe: Pernille Buch og Lars Thygesen fra Gredstedbro ved Ribe har noget nær det optimale efternavn til at blive forpagtere af en kro.

De hedder Pernille og Lars Tuborg.

Det gør de i hvert fald i og omkring Ribe, selvom deres borgerlige navne er Pernille Buch og Lars Thygesen. Pernille Buch har gennem 30 år arbejdet på en lang række restaurationer i og omkring Ribe, mens Lars Thygesen blandt andet har været ølkusk i det syd- og sønderjyske, og parret kan fra 1. juni kalde sig forpagterpar, fordi de her overtager Brøns Kro og den berømte udstoppede stork i loftet, med forventet åbning mandag 14. juni.

Annonce

- Folk tror, navnet Tuborg er kommet, fordi jeg har kørt øl for Tuborg. Det har jeg aldrig, men derimod for Albani og Carlsberg, siger Lars Thygesen og forklarer, hvordan han som ung købte tre Tuborg T-shirts, som han altid gik i, og deraf fik navnet.

Haft en drøm

Parret er glade for, at de efter mange år som ansatte nu endelig får lov til at få deres eget sted.

- Vi har altid haft en lille drøm om at blive selvstændige. Vi vidste ikke, hvornår det skulle være, men der ringede en fra området og spurgte, om det ikke kunne være noget for os at overtage Brøns Kro. Så fik vi et møde med kroens ejer, Vagn Andersen, og det gik godt, og da vores børn sagde, at vi ville være fuldstændigt vanvittige, hvis ikke vi sagde ja, gjorde vi det, siger Pernille Buch.

Hun forklarer, hvor de vil køre kroen videre efter nogenlunde samme koncept med god, gammeldags kromad og fester, ligesom parret også har events som blandt andet veterantræf og musikarrangementer i støbeskeen på kroens store græsplæne.

Annonce

Nyt koncept

Det bliver Pernille Buch, der skal stå for den daglige drift, mens Lars Thygesen i en periode fortsætter med jobbet som chauffør hos Skjern Ostelager, og Vagn Andersen er glad for, at Tuborg-parret har sagt ja til at tage over efter den nuværende forpagter, Ellen Hansen, der har været på kroen i 44 år - de 25 som forpagter.

- Jeg kom på kroen første gang i 1964, og jeg købte den for år tilbage, fordi jeg synes det var synd, at den stod til måske at skulle lukke, siger Vagn Andersen og forklarer, at Ellen Hansen for omkring et halvt år siden selv bad om, at der blev søgt efter et nyt forpagterpar.

- Jeg tror det kommer til at fungere rigtigt godt med Pernille og Lars. De er gode mennesker, og energiske i forhold til at sætte nye ting i gang, siger Vagn Andersen, der også ejer det nærliggende Motel Rovli.

- Vi vil gerne have et bedre samarbejde med motellet, og prøve at få sat et nyt koncept i gang. Det skal være en oplevelse, og det håber jeg vi kan få op at stå med flere nye arrangementer, siger Vagn Andersen og forklarer, at der samlet set vil kunne overnatte 50 gæster med fem værelser på kroen og 18 på motellet.

Reception

Pernille Buch og Lars Thygesen vil gerne holde en reception i forbindelse med den forventede åbning 14. juni, men har på grund af coronarestriktioner endnu ikke lagt sig fast på en dato.

Annonce
Erhverv For abonnenter

22-årige Katarina var solgt første gang hun sad bag rattet i en bus:  - Det var fedt og overvældende pludselig at styre sådan et kæmpe køretøj

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce