x
Annonce
Aabenraa

Nye grunde er klar: Udsigt over fjord og by

Søren Winther fra Å Huse A/S glæder sig til at komme i gang med salget af de nye byggegrunde. Han er sikker på, der nok skal være interesse for dem. Foto: Jacob Schultz

Privat selskab er klar til at udstykke op mod 125 nye byggegrunde på Stolligvej lige nord for Aabenraa. Grundene ligger så højt, at der er udsigt til både fjorden og byen.

Stollig: Der er udsigt. Bakken skråner den rigtige vej - mod sydens sol. Byen er tæt på.

Kort sagt: Det er noget nær en perfekt beliggenhed, 27 nye byggegrunde på Stolligvej har.

Så Søren Winther, projektleder og medejer af Å Huse A/S i Haderslev, er sikker på, der nok skal være så megen interesse for grundene, at planerne om et nyt boligområde i Aabenraas nordlige udkant vil kunne føres ud i livet.

For det stopper ikke med de 27 grunde, der ligger næsten lige, hvor man svinger ind fra Haderslevvej. Der er i kommuneplanen også udlagt et endnu større område - 18 hektar - få hundrede meter længere mod øst, hvor der vil kunne udstykkes op mod 100 grunde. I alt knap 27 hektar jord, der lige nu tilhører Aabenraa-advokat Erik Steen Boe, men som er på vej over i et selskab ejet af Winther og Boe i fællesskab.

Annonce

17 grunde på Tøndervej

I november kom det frem, at Viggo Højland Brodersen er klar til at udstykke et knap 40.000 kvadratmeter stort område lige uden for byskiltet nord for Tøndervej. Her vil der blive 17 parcelhusgrunde.Ud over et par private byggegrunde spredt ud over byen er der i selve Aabenraa kun Langhus-udstykningen ved sygehuset, hvor der er ledige grunde. Ellers hedder det Vingelhøjvej i Hostrupskov.

Sådan forestiller Å Huse A/S sig, at grundene kan komme til at se ud. Der bliver én indkørsel til området.

Op til 1,2 millioner

- Nu begynder vi med det lille stykke først for at se. Men vi har allerede nogle, der har vist interesse, og vi har også et fantastisk samarbejde med kommunen om det her. Der er jo ikke så mange byggegrunde i Aabenraa lige nu, siger Søren Winther, der forventer, at lokalplanen for området kan være færdig om en syv-otte måneder, men salget af grundene begynder før.

De vil blive mellem 800 og 2200 kvadratmeter store, og prisen bliver fra 550.000 kroner til 1,2 millioner kroner. Grundene længst mod syd kommer til at støde op til en fredningslinje, som han og Erik Steen Boe i øjeblikket forhandler med kommunen om, hvor præcis ligger.

Indkørslen til bebyggelsen vil ske fra Stolligvej, men det er planen, at der skal laves sti hen til Dimen, så cyklister og fodgængere kan komme den vej ned til foden af Vennelystbakken i stedet for at skulle ud på Haderslevvej.

På de østligste grunde vil der være fin udsigt til fjorden, uden at der først skal fældes træer. Foto: Jacob Schultz
Museum Sønderjylland har ifølge Søren Winther været arealet igennem, og der var ingen fund, der udsætter planerne for udstykningen. Foto: Jacob Schultz

Råd til en rundkørsel

Det er anden gang i løbet af blot få måneder, at private grundejere melder ud, at de er klar til at udstykke grunde i Aabenraa, og det glæder formanden for kommunens vækst- og udviklingsudvalg, Philip Tietje (V).

- Jeg er meget, meget glad for, at der er private, der gider lege med. Det viser, at de tror på Aabenraa, for det er kapitaltungt at udstykke grunde, siger Philip Tietje, der godt er klar over, at det kommer til at kræve investeringer fra kommunal side, hvis der bliver et godt salg i begge udstykninger:

- Men bliver der solgt 120 grunde, så har vi også fået skattekroner nok til at have råd til eksempelvis en rundkørsel ude ved Haderslevvej.

Byplanarkitekt Kim Lyster Hansen fra Aabenraa Kommune, der sidder med sagen her, kan dertil oplyse, at der allerede nu bliver reserveret et areal langs Stolligvej, så der vil være plads til, at man på et tidspunkt kan lave en cykelsti.

Det er planen, at der senere i denne måned indkaldes til et borgermøde om planerne på Stolligvej.

Det er ved blyanten, de første grunde udstykkes. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce