Annonce
Esbjerg

Nye indbyggertal: Esbjerg bliver nu yderligere distanceret af Vejle

Udviklingen og byggerier er ikke gået i står i Esbjerg, som her på billedet, hvor man i baggrunden ser opførelsen af det højeste tårn i projektet A Place To Esbjerg i Grådybet. Men befolkningsudviklingen i Esbjerg Kommune står stadig i stampe. Imens har Vejle Kommune nu rundet117.000 indbyggere. Arkivfoto: Jacob Schultz
Mens indbyggertallet i Vejle Kommune nu har rundet 117.000 indbyggere, står Esbjerg fortsat i stampe. Ifølge en befolkningsfremskrivning vil Vejle Kommune i 2045 have næsten 20.000 flere indbyggere end Esbjerg Kommune.

Esbjerg/Vejle: Sidste år overhalede Vejle Esbjerg som landets femtestørste kommune, og hvis man i Esbjerg gik rundt og troede, at den sydvestjyske kommune forholdsvis hurtigt ville vende tilbage til pladsen som landets femtestørste kommuner, så kan man godt tro om igen.

Vejle fortsætter nemlig med at få flere og flere indbyggere, mens befolkningsudviklingen i Esbjerg fortsat er stagnerende.

De nyeste tal fra Danmarks Statistik viser, at Vejle Kommune sidste år, når man sammenligner fødselstallet med dødstallet og ligeledes kigger på tilflytninger og fraflytninger, ender med at få 1.571 nye indbyggere.

Annonce

Dermed runder Vejle Kommune 117.000 indbyggere - helt præcist 117.026, og på den måde lægger Vejle afstand til Esbjerg, når det gælder status som landets femtestørste kommune.

Ifølge de seneste tal fra Danmarks Statistik bor der i dag 115.498 indbyggere i den vestjyske kommune, hvilket er 15 indbyggere flere end for et år siden, hvor Esbjerg Kommunes indbyggertal var på 115.483.

Fremtiden tegner dyster

Vejle Kommune huser nu med andre ord cirka 1.500 indbyggere flere end Esbjerg - og på borgmesterkontoret glæder kommunens førstemand Jens Ejner Christensen (V) sig over fremgangen:

- Vi har i vores erhvervspolitik og bosætningsstrategi i mange år haft et mål om 1.000 flere indbyggere om året, og så er det jo skønt, når vi kan byde velkommen til så mange nye borgere, som gerne vil være en del af Vejle Kommune, lyder det fra borgmesteren i en udtalelse til Vejle Amt Folkeblad.

Det er især ikke mindst århusianere, der har valgt at bosætte sig i Vejle - hele 790 er flyttet til kommunen fra Smilets By, skriver Folkebladet.


Ifølge fremskrivningen vil indbyggertallet i Esbjerg Kommune i 2045 være skrumpet til 113.708 indbyggere, mens Vejle vil fortsætte med sin fremmarch med 130.594 indbyggere i 2045.

Fra artiklen


Kigger man på Danmarks Statistiks befolkningsfremskrivning, er der heller ikke megen trøst at hente, hvis man håber, at Esbjerg Kommune på et tidspunkt igen skal overhale Vejle Kommune. Ifølge fremskrivningen vil indbyggertallet i Esbjerg Kommune i 2045 være skrumpet til 113.708 indbyggere, mens Vejle vil fortsætte med sin fremmarch med 130.594 indbyggere i 2045.

Annonce

Stadig femtestørste by

Imidlertid tager fremskrivningen selvsagt ikke højde for en række forhold såsom den kommende udvikling med den globale megatrend vedrørende grøn omstilling, hvor Esbjerg spås gode muligheder for at skabe mange nye arbejdspladser og dermed øget bosætning i relation til havnen og et kommende vindeventyr ude i Nordsøen.

Får Esbjerg Havn således den ønskede produktion af hovedkomponenter til vindmølleindustrien, vil det med stor sandsynlighed medføre skabelsen af tusindvis af nye arbejdspladser, og hvis kommunen skal kunne lukrere herpå i form af øgede skatteindtægter, så skal arbejdskraften også bosætte sig indenfor kommunegrænsen.

Med Education Esbjerg er der i Esbjerg også søsat et ambitiøst initiativ, som med forskellige tiltag sigter efter at gøre Esbjerg til hjemsted for flere kvalitetsuddannelser og dermed skaffe flere studerende til byen og kommunen. Folkene bag Education Esbjerg har tidligere meldt klart ud, at en positiv befolkningsudvikling er afgørende for Esbjergs fremtid, herunder med betydning for kommunens skattegrundlag og i sidste ende boligpriserne i byen.

Esbjerg by er i øvrigt fortsat landets femtestørste. I januar 2020 boede der 72.037 indbyggere i Esbjerg by. I Vejle by, som er landets niende største, bor der knapt 59.000 indbyggere.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Politikere kaster redningskrans: Headspace er tæt på redning

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Sådan løser hotelpar på 70 år mangel på arbejdskraft: Den nye stuepige er folkepensionist

Erhverv For abonnenter

Fødevarestyrelsens besøg lukker landevejskro: Fandt bidemærker i cherrytomater og muse-ekskrementer i både køkken og barområde

Esbjerg

50-årig kvinde fundet skyldig i knivdrab: Idømt 12 års fængsel

Esbjerg

Politiet efterlyser mand: Blev muligvis udsat for gaderøveri

Haderslev

Politiet leder efter 55-årig mand: Betegnes som uligevægtig og kan være udadreagerende

Varde For abonnenter

Skovejer rystet: Skovsvin slipper for straf, da han er tidligere dømt

Erhverv For abonnenter

Kro på lille ø har været til salg i 140 dage: Venter på den rette køber

Kolding

Tre unge mænd i retten for grov voldtægt: Tiltalt for at true kvinde med drab, voldtage hende på skift og dele videoer af overgreb

Esbjerg

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Haderslev

Ryster på hovedet: Stopklods for naturnationalpark blev sat i alt for hurtigt

Navne For abonnenter

Tidligere Ford-forhandler fik sparket: Så begyndte han at lege med værdipapirer og investere i virksomheder

Aabenraa For abonnenter

Bodegaen fylder snart 50 år: Nu bliver den genåbnet af far og søn

Annonce