x
Annonce
Sport

Nye kræfter: FC Sydvest henter engelsk forstærkning

Silas Songani og Joe Guinchard er klar til at tørne ud for FC Sydvest 05 allerede i weekendens kamp. Her går turen til Odense-forstaden Dalum og en vigtig udekamp mod Dalum IF. Foto: Niklas Majgaard
FC Sydvest 05 har sat alle sejl til i denne sæson i bestræbelserne på at fighte med i den helt spidse ende af 2. division. Mange nye spillere er kommet til, men til trods for, at bolden allerede ruller i 2. division, så har to sponsorer nu sikret endnu et nyt navn.

BREDEBRO/TØNDER: FC Sydvest 05 præsenterede onsdag endnu et nyt ansigt til årets hold. Samtidigt er der også en fortsættelse af samarbejdet med én af holdets etablerede kræfter på plads.

Nye - i form af den engelske venstre back Joe Guinchard - men også etablerede kræfter i form af Silas Songani, som tager en ny tørn for FC Sydvest.

Både Guinchard og Songani er klar til kamp - og er foreløbig på kontrakt frem til vinterpausen.

Annonce

FC Sydvests sæson hidtil

Efter to kampe i 2019/2020-udgaven af 2. division ligger FC Sydvest 05 nummer seks i divisionens gruppe 2.

Holdet er indtil videre noteret for de tre point, det blev til, da Næsby forleden blev besejret med 3-2.

Lørdag går det løs på udebane, når FC Sydvest gæster Dalum IF i Odense - det er lørdag klokken 14.

Fra England - via USA - til Sydvestjylland

For Joe Guinchard er alt nyt i FC Sydvest. Englænderen tager hul på et nyt eventyr efter en fodboldopvækst i ikke bare én, men to hæderkronede engelske klubber i form af Reading FC og siden hen Millwall.

Herefter tog Guinchard til USA for at studere, men holdt fodboldambitionerne kørende i Mississippi hos Port City FC. Her vandt holdet 2018-mesterskabet i Gulf Coast Premier League, og senest udmærkede Guinchard sig også ved at blive kåret til en af de 11 spillere i 2019-sæsonens "Best XI". Men nu står der FC Sydvest på skemaet, og det er en opgave, den unge englænder ser frem til.

- Jeg vil gerne fortsætte min karriere, og ser frem til at kunne gøre det her. Det hele kom i stand, fordi jeg blev spottet af Henrik Madsen i USA, og siden kom det her i stand. Der er selvfølgelig lidt en indstigning på det hele her, for sproget er svært og så videre. Men jeg føler mig absolut velkommen, og gutterne har taget rigtig godt imod mig. Nu ser jeg frem til at få den første kamp, for min spilletilladelse er først lige kommet i stand, siger han med et smil.

Afgørende opbakning

Det er en glad Thorsten Simonsen, der som formand for FC Sydvest 05 atter kan sætte et nyt navn på holdet.

- Vi er ekstremt glade for den flotte opbakning, som Pro Tech og Sparekassen Bredebro har vist os her. Det er helt afgørende for os, hvis vi skal kæmpe med i den sjove ende af tabellen - og det er jo vores mål, forklarer Thorsten Simonsen og fortsætter:

- Vi er glade for at kunne fortsætte med Silas. Han kender klubben godt og er en spiller fra øverste hylde, som sidste sæson viste, at der er mål i støvlerne. Samtidig har vi oplevet en god lokal støtte på udebane, kan man sige. Det begyndte med Henrik Madsen, som selv tog på college og han fandt Joe, og han har sat det i værk for os.

De to sponsorer ser frem til at se, hvad holdet kan udrette i år. De ventede på et godt oplæg - og det fik Keld Riddersholm Nielsen, Sparekassen Bredebro, og Klaus Jakobsen, Pro Tech, til at slå til.

- Da vi forlængede vores aftale, sagde vi, at FC Sydvest gerne måtte sige til, når der var noget spændende på vej - og det mener vi bestemt, at vi har fundet her, forklarer Keld Riddersholm Nielsen. Klaus Jakobsen tilføjer, at det lokale islæt vejer tungt, og at det er baggrunden for hans satsning på Guinchard og Songani.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce