Annonce
Nordtyskland

Nye kvoter ryster fiskere syd for grænsen

Fiskeriforening forventer, at omkring 20 fartøjer må lægges op, når kvoterne til næste år falder dramatisk. Modelfoto: Colourbox.
Mange fiskere kommer til at give op, efter EU har sænket fiskekvoterne for sild og torsk i Østersøen. Det forventer den slesvig-holstenske fiskeriforening.

FEMERN: Torsk og sild er de vigtigste indtægtskilder for de slesvig-holstenske fiskere. Derfor er de også rystede over den EU-aftale, der sænker kvoterne for fangsten af disse to fiskearter i den vestlige del af Østersøen dramatisk.

- Det rammer os hårdt. Det holder ikke stik med formodningen om, vi er ved at have fisket Østersøen tom, mener næstformanden i den slesvig-holstenske fiskeriforening, Benjamin Schmöde ifølge nyhedsbureauerne DPA og AFP.

Han påpeger, at ikke en eneste, slesvig-holstensk fisker i de forløbne ti år overskredet kvoterne.

Schmöde forventer, at omkring 20 fiskere nu må give op.

Annonce
Det holder ikke stik med formodningen om, vi er ved at have fisket Østersøen tom.

Benjamin Schmöde, Slesvig-Holstens fiskeriforening.

Godt 450 bliver ramt

Delstatens myndigheder oplyser, at der ved udgangen af 2018 var i alt 206 heltids- og 252 deltidsfiskere ved den slesvig-holstenske østersøkyst.

I den vestlige del af Østersøen bliver kvoterne for sild sat ned med 65 procent i 2020, mens torskekvoten reduceres med 60 procent. Det besluttede EU’s fiskeriministre på et møde i Luxembourg natten til tirsdag. Baggrunden for beslutningen er, at fiskebestanden i dele af Østersøen er truet.

- Det var svære, men nødvendige beslutninger. Fiskebestanden og den økologiske balance i det baltiske område er i en alarmerende tilstand, sagde EU’s fiskerikommissær, Karmenu Vella, efterfølgende til nyhedsbureauerne .

Han erkender ifølge flere emdier, at de nedsatte kvoter kan få konsekvenser for nogle fiskere på den korte bane. Derfor efterprøver EU-kommissionen også muligheden for at træde hjælpende til.

Også lystfiskerne må holde sig tilbage. Tidligere kunne de fiske syv torsk om dagen. Nu bliver det nedsat til fem eksemplarer. Og i februar og marts må lystfiskerne endog kun trække to torsk i land hver dag.

Den beslutning har Benjamin Schmöde svært ved at tage alvorlig.

- Lystfiskerne er jo ikke nogen konkurrent til erhvervsfiskerne. Vi under dem gerne deres hobby, forklarer han.

Ren slingrekurs

Niclas Herbst er valgt til EU-parlamentet i Slesvig-Holsten for det konservative CDU. Han betegner EU’s fiskekvoter som den rene slingrekurs.

- I 2019 blev kvoten for torsk i den den vestlige del af Østersøen sat i vejret med 70 procent, påpeger han.

Ifølge nyhedsbureauerne frygter Niclas Herbst desuden, at de strammere regler for lystfiskerivil ramme turismen i både Slesvig-Holstenske og nabolandet Mecklenburg-Vorpommern.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand bankede kvindes hoved i gulvet

Vejen

Tømte maskinforretning for motorsave

Læserbrev

Atomkraft, ja tak

Læserbrev: Har man set mage til narreri. Vores energiminister og co. står der i tv med stort smil og proklamerer, at jyderne vil blive ovenud glade for en erstatning på 5.000 kr pr. år skattefrit' for at få deres livsdrøm ødelagt. Sig mig engang tror den børnehave til Christianborgs politikere selv på, at alle andre som dem selv er dumme? jeg har da aldrig set noget mere naragtigt. Jeg synes, man skal se lidt syd for grænsen fra Medelby til Husum, her kan man ikke finde en kvadratkilometer hvor der ikke står en vindmølle, og hvor hustage er overplastret med solceller til el, Og hvad værre er så betaler den tyske stat for øjeblikket omkring 26 mio. euro til vindmølle- og solcelleejerne, fordi man ikke kan forbruge alt det strøm som produceres. Hvad med at bruge spekulatoren i stedet for at i panik prøve på at indfri valgløfter. Politikerne har også travlt med at ødelægge folks liv på vestkysten i almenvellets navn, nemlig at få lavet en 400 kw ledning, så elværkerne kan sælge strøm til England på de Danske forbrugers bekostning. Hvor længe skal vi finde os i denne form for legaliseret diktatur og løgnehistorier. Er det ikke snart på tide at vi slår bremserne i og ser på konsekvenserne af den hovedløse klimapolitik der føres? Alle de der i børnehaven (Christianborg) taler om børnenes tarv, en floskel som man er ved at være træt af. Den største miljøsynder er jo nok mobiltelefonen, og pc'er, og dem kommer der mange flere af. En teenager i dag kan vel ikke gå mere som 10 meter på en sms og kan åbenbart ikke gå uden at være på hele tiden. Hvad med at lære dem at omgås miljøet på en anstændig måde. Strøm skal vi altid bruge, og helt sikker er, at forbruget vil mindst blive fordoblet i fremtiden, men spørgsmålet er nok mere hvordan den skal fremstilles, og om vi er dygtige nok til at se de rigtige løsninger. Hvorfor forsker man ikke i atomkraft, som jo er den absolut reneste form for udvikling af både strøm og varme, hvad med at se det positive i atomkraft og få det udviklet, så det kan bruges uden at se bomber og krig alle steder. Krige er der nok af og de har altid været der, og hvis politikerne er så naive, at de tror de kan rede hele verden, så kan man kun være målløs, når man ser historisk på det har de danske politikere altid prøvet at behage de store lande, hvad med at stå på egne ben.

Annonce