Annonce
Nordtyskland

Nye kvoter ryster fiskere syd for grænsen

Fiskeriforening forventer, at omkring 20 fartøjer må lægges op, når kvoterne til næste år falder dramatisk. Modelfoto: Colourbox.
Mange fiskere kommer til at give op, efter EU har sænket fiskekvoterne for sild og torsk i Østersøen. Det forventer den slesvig-holstenske fiskeriforening.
Annonce

FEMERN: Torsk og sild er de vigtigste indtægtskilder for de slesvig-holstenske fiskere. Derfor er de også rystede over den EU-aftale, der sænker kvoterne for fangsten af disse to fiskearter i den vestlige del af Østersøen dramatisk.

- Det rammer os hårdt. Det holder ikke stik med formodningen om, vi er ved at have fisket Østersøen tom, mener næstformanden i den slesvig-holstenske fiskeriforening, Benjamin Schmöde ifølge nyhedsbureauerne DPA og AFP.

Han påpeger, at ikke en eneste, slesvig-holstensk fisker i de forløbne ti år overskredet kvoterne.

Schmöde forventer, at omkring 20 fiskere nu må give op.

Det holder ikke stik med formodningen om, vi er ved at have fisket Østersøen tom.

Benjamin Schmöde, Slesvig-Holstens fiskeriforening.

Annonce

Godt 450 bliver ramt

Delstatens myndigheder oplyser, at der ved udgangen af 2018 var i alt 206 heltids- og 252 deltidsfiskere ved den slesvig-holstenske østersøkyst.

I den vestlige del af Østersøen bliver kvoterne for sild sat ned med 65 procent i 2020, mens torskekvoten reduceres med 60 procent. Det besluttede EU’s fiskeriministre på et møde i Luxembourg natten til tirsdag. Baggrunden for beslutningen er, at fiskebestanden i dele af Østersøen er truet.

- Det var svære, men nødvendige beslutninger. Fiskebestanden og den økologiske balance i det baltiske område er i en alarmerende tilstand, sagde EU’s fiskerikommissær, Karmenu Vella, efterfølgende til nyhedsbureauerne .

Han erkender ifølge flere emdier, at de nedsatte kvoter kan få konsekvenser for nogle fiskere på den korte bane. Derfor efterprøver EU-kommissionen også muligheden for at træde hjælpende til.

Også lystfiskerne må holde sig tilbage. Tidligere kunne de fiske syv torsk om dagen. Nu bliver det nedsat til fem eksemplarer. Og i februar og marts må lystfiskerne endog kun trække to torsk i land hver dag.

Den beslutning har Benjamin Schmöde svært ved at tage alvorlig.

- Lystfiskerne er jo ikke nogen konkurrent til erhvervsfiskerne. Vi under dem gerne deres hobby, forklarer han.

Annonce

Ren slingrekurs

Niclas Herbst er valgt til EU-parlamentet i Slesvig-Holsten for det konservative CDU. Han betegner EU’s fiskekvoter som den rene slingrekurs.

- I 2019 blev kvoten for torsk i den den vestlige del af Østersøen sat i vejret med 70 procent, påpeger han.

Ifølge nyhedsbureauerne frygter Niclas Herbst desuden, at de strammere regler for lystfiskerivil ramme turismen i både Slesvig-Holstenske og nabolandet Mecklenburg-Vorpommern.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os nu få den cykelbro

Annonce