Annonce
Varde

Nye lejeboliger i Årre er et kæmpe løft

Årre: I skyggen af finanskrisen lykkedes det for Årre at få bygget ti nye seniorboliger i 2012. Bygherren var Varde Bolig Administration, som i dag har 27 lejeboliger i Årre.

- Det har været et kæmpe løft for byen. Det er der slet ingen tvivl om, siger Poul Verner Christensen, formand for Årre Borgerforening.

Det er hovedsageligt tidligere landmænd og husejere, som er flyttet ind. Ressourcestærke borgere, som ellers var flyttet til Grindsted, Varde eller Esbjerg.

­- Det fungerer perfekt. Det er en kæmpe fornøjelse. Og de er et stort aktiv i bylivet, siger Poul Verner Christensen.

Og de nye lejeboliger er en medvirkende årsag til, at indbyggertallet de seneste syv år er steget med 76 til 653 indbyggere.

Det er dog ingen hemmelighed, at der i første omgang skete det, som et hvert alment boligselskab frygter. Alle ti lejemål kunne ikke udlejes, da flere af de kommende beboere ikke kunne komme af med deres hus. Derfor var det nødvendigt at lade yngre personer flytte ind i seniorboligerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Glemte at overholde færdselsloven

Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Annonce