Annonce
Varde

Nye lejeboliger i Årre er et kæmpe løft

Årre: I skyggen af finanskrisen lykkedes det for Årre at få bygget ti nye seniorboliger i 2012. Bygherren var Varde Bolig Administration, som i dag har 27 lejeboliger i Årre.

- Det har været et kæmpe løft for byen. Det er der slet ingen tvivl om, siger Poul Verner Christensen, formand for Årre Borgerforening.

Det er hovedsageligt tidligere landmænd og husejere, som er flyttet ind. Ressourcestærke borgere, som ellers var flyttet til Grindsted, Varde eller Esbjerg.

­- Det fungerer perfekt. Det er en kæmpe fornøjelse. Og de er et stort aktiv i bylivet, siger Poul Verner Christensen.

Og de nye lejeboliger er en medvirkende årsag til, at indbyggertallet de seneste syv år er steget med 76 til 653 indbyggere.

Det er dog ingen hemmelighed, at der i første omgang skete det, som et hvert alment boligselskab frygter. Alle ti lejemål kunne ikke udlejes, da flere af de kommende beboere ikke kunne komme af med deres hus. Derfor var det nødvendigt at lade yngre personer flytte ind i seniorboligerne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce