Annonce
Sønderborg

Nye planer: Flere børnehaver står til at blive lukket

Der skal laves om daginstitutionsstrukturen i både Hørup og Augustenborg. Arkivfoto: Timo Battefeld
Både i Hørup og Augustenborg bliver daginstitutionsstrukturen lavet om. Politikerne tager endelig stilling onsdag.
Annonce

Augustenborg: De tre nuværende dagtilbud i Augustenborg, Børnehaven Kernehuset, Bro Børnehus og Børnehaven Augusta bliver til en. Sådan lyder et forslag fra forvaltningen, som børne- og uddannelsesudvalget onsdag skal tage stilling til.

Helt konkret skal de tre institutioner flytte ind i en selvstændig ombygget og renoveret bygning på Augustenborg Skolens nuværende område, Kettingfløjen. Denne vil danne rammerne om et dagtilbud til 120 børn fra 0-6 år.

Projektet har et samlet budget på 41 millioner kroner. Klubben og SFO’en flyttes i september 2020, hvormed Kettingfløjen, den nuværende klub, den gamle brandstation samt udearealer vil være tilgængelige til besigtigelse under projekteringen.

Det forventes, at der indgås kontrakt med totalrådgiver ved årsafslutningen, så byggefasen kan påbegyndes i januar 2021. Dagtilbuddene forventer at flytte ind i foråret 2022.

Som led i dette projekt skal der ske en reetablering af Biblioteket Augustenborg, som i dag har adresse på Augustenborg Skole sammen med skolebiblioteket. Den endelige placering af et selvbetjent folkebibliotek i Augustenborg afgøres senere.

Annonce

Udvidelse i Hørup

For at forbedre dagtilbudsstrukturen i Hørup skal Bygadens Børnegård renoveres og udvides med en tilbygning, så institutionen kan rumme 120 børn i alderen 0-6 år.

Den nye tilbygning vil bestå af to huse, der bindes sammen med den eksisterende bygning gennem et organisk formet fællesareal.

Der vil i alt være fire bygningskroppe hvor de tre huser to grupperum hver og den fjerde bygningskrop huser fællesarealer og legestue for dagplejen.

Forvaltningen foreslår samtidig, at Børnehuset Tangsmose, som er en lille institution i slidte fysiske omgivelser, sammenlægges med Bygadens Børnegård i de nye rammer.

Tilbygningen og moderniseringen forventes afsluttet i foråret 2022, hvorefter Børnehuset Tangsmose kan lukkes, eksisterende bygning rives ned og grunden sælges til parcelhusbyggeri.

Et enigt byråd har den 27. maj besluttet at frigive 22,3 millioner kroner til renovering og tilbygning af Bygadens Børnegård samt udvidelse og modernisering af legepladsen.

Det forventes, at byggeriet kan påbegyndes omkring vinterferien 2021. Da der er tale om en tilbygning og renovering af det eksisterende, vil byggeriet blive etapedelt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

VB-anføreren efter sejren over Sønderjyske: Vi viste, vi kan være med

Annonce