Annonce
Esbjerg

Nye poster til Kronborg og Tørnæs

Anders Kronborg (S) føler sig allerede hjemme på Christiansborg, og han er glad og stolt af de politiske poster, han har fået. Her ses han ved torsdagens møde med Mogens Jensen (S), der er næstformand i partiet og minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling samt minister for nordisk samarbejde. Privatfoto.
Esbjerg-folketingsmedlem Anders Kronborg (S) har fået plads i et udvalg under Nordisk Råd, mens Ulla Tørnæs (V) er blevet uddannelses- og forskningsordfører.
Annonce

Esbjerg Kommune: Esbjergs socialdemokratiske folketingsmedlem, Anders Kronborg, fik en række gode poster, da folketingsgruppen konstituerede sig i begyndelsen af juli, men nu er endnu en arbejdsopgave kommet til.

Anders Kronborg, der ved konstitueringen fik plads i Nordisk Råd, er blevet bedt om at indtræde i Holdbart Norden - et udvalg under Nordisk Råd. Han afløser dermed Henrik Dam Kristensen (S), der som bekendt er blevet formand for Folketinget.

Kronborg mener, at Holdbart Norden rimer særdeles godt på Vestjyllands udfordringer og styrker:

- Jeg ser det som et vigtigt udvalg under Nordisk Råd, da det er helt centralt i forhold til FN’s Verdensmål. I det udvalg forholder vi os til for eksempel klimaspørgsmål og naturbeskyttelsesspørgsmål. Med Esbjerg som Danmarks Energimetropol og Esbjerg og Fanø i Nationalpark Vadehavet, synes jeg, Holdbart Norden passer rigtig godt på flere af de udfordringer og styrker vi har i Vestjylland. I et nordisk perspektiv fylder vores område dermed allerede rigtig meget, og jeg vil glæde mig til at bringe gode eksempler med fra vores område i samarbejdet med de nordiske lande, siger han.

Kort om

  • Nordisk Råd er det parlamentariske samarbejds-organ for det officielle nordiske samarbejde, der har de fem nordiske lande og tre nordiske selvstyreområder som medlemmer. Nordisk Råd er en pendant til regeringernes samarbejdsorgan, Nordisk Ministerråd. Danmark og de øvrige nordiske lande har hver en delegation i Nordisk Råd. Den danske delegation består af 20 folketingsmedlemmer.
Annonce

Tørnæs er glad

I Venstres folketingsgruppe går bølgerne højt i disse dage, og fredag blev gruppen konstitueret. Det betød for Ulla Tørnæs, at hun blev ordfører for uddannelse og forskning.

- Og det er mit drømmeordførerskab, idet jeg har beskæftiget mig med emnet i mange år ikke mindst som minister for området, men også fordi vi her kan sætte det at få videregående uddannelser til Vestjylland på dagsordenen, siger Ulla Tørnæs.

Derudover blev Tørnæs medlem af europaudvalget og beskæftigelsesudvalget, hvor blandt andet de brandvarme temaer om pension og tilbagetrækning samt tiltrækning af udenlandsk arbejdskraft hører hjemme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Efter badeulykke på Østerstrand: Badegæster siger ja tak til mere skiltning

Annonce