Annonce
Esbjerg

Nye redningsbåde kommer tidligst i 2025

Redningsbåde langs den jyske vestkyst, her Emile Robinfra Hvide Sande, skal udskiftes, men der kommer dog til at gå mindst fem år, før det sker. Arkivfoto
Udover Hvide Sande kan Hanstholm, Hirtshals, Esbjerg og Thyborøn se frem til at få nye redningsbåde.
Annonce

HVIDE SANDE/ESBJERG: Den første af de fem nye redningsbåde, som er blevet stillet i udsigt til kystredningsstationer, er tidligst færdig i 2025.

- Og det er endda med elastik i metermål, siger kaptajn ved Søværnet Anders Lønne om tidsperspektivet.

- Lige nu kører udbudsprocessen efter planen, og vi forventer, at det er klart i år. Men først, når vi ser, hvem der vinder udbuddet, ved vi, hvornår der er plads i deres ordrebøger, forklarer Anders Lønne, der kalder 2025 for et optimistisk bud.

Det er Forsvarets Materiel- og Indkøbsstyrelsen, der er ved at søsætte udbuddet af de fem kommende motorredningsbåde, der alle skal ligge i havn langs Vestkysten i henholdsvis Hvide Sande, Hanstholm, Hirtshals, Esbjerg og Thyborøn.

Annonce

Ingen plan endnu

Endnu ligger der ikke en plan for hvilken redningsstation, der får den første båd.

- Vi vurderer standen af de enkelte både, når vi kommer længere hen i processen. Før kan vi ikke sige i hvilken rækkefølge, de bliver udskiftet, fortæller Anders Lønne.

I Esbjerg, hvor man har den yngste redningsbåd, der er fra 2002, er man tålmodige, selv om der før har været meldt et tidligere årstal end 2025 ud.

- Vi ved, at vi ikke står først i række, så det tager vi helt roligt, siger Anders Gehring Rasmussen, der er stationsleder på Redningsstationen i Esbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Tønder tabte pusten efter pausen

Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce