Annonce
Kolding

Nye regler om coronaafstand: Specialskoleelever skal sidde med større afstand på vej til og fra skole

Børne- og uddannelsesdirektør Michael Petterson fortæller, at man formentlig i begyndelsen af næste uge kan lade de nye retningslinjer for mere afstand mellem specialskoleelever, der køres til og fra skole i taxa eller bus. træde i kraft. Foto: Søren Gylling
Om kort tid er man i Kolding klar til at overholde de nye retningslinjer om mere afstand ved kørsel af specialskoleelever til og fra skole. Dermed vil der komme til at sidde færre elever i de taxaer og busser, der kører en del af disse elever til og fra skole.

Kolding: Inden længe vil både eleverne på Koldings specialskoler og de chauffører, der kører en del af specialeleverne til og fra skole, opleve, at det bliver lettere at holde afstand, og dermed kan man mindske risikoen for coronasmitte i forbindelse med transporten til og fra skole.

Børne- og uddannelsesdirektør Michael Petterson oplyser, at man nu har modtaget de endelige retningslinjer for kørsel af elever i forbindelse med skærpede krav om afstand.

Da det er et større puslespil, som skal falde på plads, når man ændrer på antallet af passagerer i hver taxa og hver bus, som eleverne køres i, har det taget lidt tid at få helt styr på ændringerne.

Men som udgangspunkt vil der i den kommende tid kun være omtrent halvt så mange passagerer med vognene som i dag, forklarer Michael Petterson.

Han tilføjer, at forældre til specialskoleelever snarest vil få præcis besked om, hvad de nye krav om mere afstand betyder for deres barn.

- Når der kan være færre børn i en taxa, bliver det sådan, at ikke alle børn kan komme i skole til klokken otte, for vi kan ikke fragte det samme antal børn på én gang. Det samme gælder, når eleverne skal hentes efter skole. Der bliver forskudt møde- og afhentningstid, og der bliver lavet individuelle aftaler, fortæller Michael Petterson.

Det vil sige, at nogle børn vil blive hentet tidligere eller senere, end de plejer.

Direktøren understreger, at man i forbindelse med ændringerne sørger for, at skolerne også er orienteret og klar. Det vil sige, at hvis for eksempel en elev med autisme plejer at have brug for, at en ansat tager imod ham eller hende ved ankomst til skolen, vil skolen stadig tilbyde det.

Har man som forældre selv mulighed for at aflevere og hente sit barn i specialskolen, er man meget velkommen til det.

Petterson oplyser, at der fortsat vil være krav om mundbind eller visir i taxaerne og busserne, og at der bliver sprittet af imellem kørslerne.

Specialskoleelever og mødepligt

  • Ligesom på almenskolerne er der mødepligt for eleverne på specialskolerne i øjeblikket, og da specialskoleeleverne ikke er hjemsendt til fjernundervisning, skal de som udgangspunkt møde fysisk op på skolen.
  • Børne- og uddannelsesdirektør Michael Petterson forklarer, at man på Koldings specialskoler dog laver individuelle aftaler med forældrene om eleverne, sådan at for eksempel nogle elever kan blive derhjemme og få undervisning der af deres forældre.
  • Nogle af specialskoleeleverne er sårbare elever, hvor der kan være helbredsrisiko for dem, hvis de smittes med corona.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce