Annonce
Haderslev

Nye regler på vej: - Det her slår vores foreningsliv ihjel

Høtten i Vojens kan blive ramt af nye regler, der vil kræve, at arrangørerne skal have udarbejdet en ny pladsplan, hver gang de ændrer på opstillingen på pladsen. Arkivfoto: Jacob Schultz
Nye regler kan give store regninger for Kløften Festivalen, Høtten og lokale markeder. To foreninger henvender sig til statslig styrelse. Byrådsmedlem mobiliserer partifælle på Christiansborg.
Annonce

HADERSLEV: Lokale foreninger og en kommunalpolitiker er gået i aktion for at forhindre nye regler, der skal træde i kraft til årsskiftet.

De nye regler indebærer, at arrangørerne af for eksempel Kløften Festivalen, Pins' Mærken, Høtten - eller en julefrokost med flere end 150 deltagere - skal udarbejde en såkaldt pladsfordelingsplan.

Eller rettere: De skal finde en en ekstern leverandør af en sådan plan, og det er her, at regningen lurer.

Store arrangementer som Kløften og Høtten kan risikere en regning på 50.000 kroner. Det kan være hele deres overskud, der ryger på den måde. Det er dybt problematisk.

Kjeld Thrane (K), formand for udvalget for kultur og fritid

Annonce

Sikkerhedskrav

Sognepræst i Gram, Johannes Gjesing, har på vegne af Pins' Mærken sammen med Peter Caspersen fra Høtten i Vojens skrevet et debatindlæg, hvor de kalder de kommende regler for tyveri af de frivilliges penge.

Johannes Gjesing mener med et slag på tasken, at Pins' Mærken kan komme af med mellem 10.000 og 20.000 kroner, hvis arrangørerne skal betale en ekstern rådgiver for at lave en plantegning over pladsens indretning.

I dag udarbejder arrangørerne tegninger over pladserne og de enkelte borde eller boder, som så bliver godkendt af myndighederne. Tegningen skal sikre, at sikkerheden ved begivenhederne er i orden.

Annonce

- Overskud kan forsvinde

Det er en administrativ ændring hos Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen, der medfører ændringen til nytår. Reglerne skal egentlig gøre det lettere for byggebranchen at få godkendt projekter, da der hidtil har været vidt forskellig praksis i kommunerne, men enkeltstående arrangementer er altså endt i samme kategori.

Formanden for byrådets udvalg for kultur og fritid, Kjeld Thrane (K), har bedt sit partis folketingsmedlem Niels Flemming Hansen gå ind i sagen:

- Store arrangementer som Kløften og Høtten kan risikere en regning på 50.000. Det kan være hele deres overskud, der ryger på den måde. Det er dybt problematisk.

Kjeld Thrane påpeger, at for eksempel festivaler sjældent stiller op på samme måde hvert år, så arrangørerne skal indhente og betale for en ny plan hver gang, en pladsopstilling ændres.

www.dr.dk har det socialdemokratiske folketingsmedlem Bjarne Laustsen kaldt den nye ændring for "det mest tåbelige jeg har hørt indtil dato".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Skud mod bil afslørede 'smugkro'

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Trekantområdet

Langt flere end ventet er blevet podet: Flere tusinde lagde vejen forbi midlertidigt testcenter

Annonce