Annonce
Haderslev

Nye regler på vej: - Det her slår vores foreningsliv ihjel

Høtten i Vojens kan blive ramt af nye regler, der vil kræve, at arrangørerne skal have udarbejdet en ny pladsplan, hver gang de ændrer på opstillingen på pladsen. Arkivfoto: Jacob Schultz
Nye regler kan give store regninger for Kløften Festivalen, Høtten og lokale markeder. To foreninger henvender sig til statslig styrelse. Byrådsmedlem mobiliserer partifælle på Christiansborg.

HADERSLEV: Lokale foreninger og en kommunalpolitiker er gået i aktion for at forhindre nye regler, der skal træde i kraft til årsskiftet.

De nye regler indebærer, at arrangørerne af for eksempel Kløften Festivalen, Pins' Mærken, Høtten - eller en julefrokost med flere end 150 deltagere - skal udarbejde en såkaldt pladsfordelingsplan.

Eller rettere: De skal finde en en ekstern leverandør af en sådan plan, og det er her, at regningen lurer.

Annonce
Store arrangementer som Kløften og Høtten kan risikere en regning på 50.000 kroner. Det kan være hele deres overskud, der ryger på den måde. Det er dybt problematisk.

Kjeld Thrane (K), formand for udvalget for kultur og fritid

Sikkerhedskrav

Sognepræst i Gram, Johannes Gjesing, har på vegne af Pins' Mærken sammen med Peter Caspersen fra Høtten i Vojens skrevet et debatindlæg, hvor de kalder de kommende regler for tyveri af de frivilliges penge.

Johannes Gjesing mener med et slag på tasken, at Pins' Mærken kan komme af med mellem 10.000 og 20.000 kroner, hvis arrangørerne skal betale en ekstern rådgiver for at lave en plantegning over pladsens indretning.

I dag udarbejder arrangørerne tegninger over pladserne og de enkelte borde eller boder, som så bliver godkendt af myndighederne. Tegningen skal sikre, at sikkerheden ved begivenhederne er i orden.

- Overskud kan forsvinde

Det er en administrativ ændring hos Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen, der medfører ændringen til nytår. Reglerne skal egentlig gøre det lettere for byggebranchen at få godkendt projekter, da der hidtil har været vidt forskellig praksis i kommunerne, men enkeltstående arrangementer er altså endt i samme kategori.

Formanden for byrådets udvalg for kultur og fritid, Kjeld Thrane (K), har bedt sit partis folketingsmedlem Niels Flemming Hansen gå ind i sagen:

- Store arrangementer som Kløften og Høtten kan risikere en regning på 50.000. Det kan være hele deres overskud, der ryger på den måde. Det er dybt problematisk.

Kjeld Thrane påpeger, at for eksempel festivaler sjældent stiller op på samme måde hvert år, så arrangørerne skal indhente og betale for en ny plan hver gang, en pladsopstilling ændres.

www.dr.dk har det socialdemokratiske folketingsmedlem Bjarne Laustsen kaldt den nye ændring for "det mest tåbelige jeg har hørt indtil dato".

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Skoleelever taget på fersk gerning

Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Kolding For abonnenter

- At lukke en havn... det er sgu da ikke noget, man bare lige gør

Annonce