Annonce
Haderslev

Nye regler på vej: - Det her slår vores foreningsliv ihjel

Høtten i Vojens kan blive ramt af nye regler, der vil kræve, at arrangørerne skal have udarbejdet en ny pladsplan, hver gang de ændrer på opstillingen på pladsen. Arkivfoto: Jacob Schultz
Nye regler kan give store regninger for Kløften Festivalen, Høtten og lokale markeder. To foreninger henvender sig til statslig styrelse. Byrådsmedlem mobiliserer partifælle på Christiansborg.

HADERSLEV: Lokale foreninger og en kommunalpolitiker er gået i aktion for at forhindre nye regler, der skal træde i kraft til årsskiftet.

De nye regler indebærer, at arrangørerne af for eksempel Kløften Festivalen, Pins' Mærken, Høtten - eller en julefrokost med flere end 150 deltagere - skal udarbejde en såkaldt pladsfordelingsplan.

Eller rettere: De skal finde en en ekstern leverandør af en sådan plan, og det er her, at regningen lurer.

Store arrangementer som Kløften og Høtten kan risikere en regning på 50.000 kroner. Det kan være hele deres overskud, der ryger på den måde. Det er dybt problematisk.

Kjeld Thrane (K), formand for udvalget for kultur og fritid

Sikkerhedskrav

Sognepræst i Gram, Johannes Gjesing, har på vegne af Pins' Mærken sammen med Peter Caspersen fra Høtten i Vojens skrevet et debatindlæg, hvor de kalder de kommende regler for tyveri af de frivilliges penge.

Johannes Gjesing mener med et slag på tasken, at Pins' Mærken kan komme af med mellem 10.000 og 20.000 kroner, hvis arrangørerne skal betale en ekstern rådgiver for at lave en plantegning over pladsens indretning.

I dag udarbejder arrangørerne tegninger over pladserne og de enkelte borde eller boder, som så bliver godkendt af myndighederne. Tegningen skal sikre, at sikkerheden ved begivenhederne er i orden.

Annonce

- Overskud kan forsvinde

Det er en administrativ ændring hos Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen, der medfører ændringen til nytår. Reglerne skal egentlig gøre det lettere for byggebranchen at få godkendt projekter, da der hidtil har været vidt forskellig praksis i kommunerne, men enkeltstående arrangementer er altså endt i samme kategori.

Formanden for byrådets udvalg for kultur og fritid, Kjeld Thrane (K), har bedt sit partis folketingsmedlem Niels Flemming Hansen gå ind i sagen:

- Store arrangementer som Kløften og Høtten kan risikere en regning på 50.000. Det kan være hele deres overskud, der ryger på den måde. Det er dybt problematisk.

Kjeld Thrane påpeger, at for eksempel festivaler sjældent stiller op på samme måde hvert år, så arrangørerne skal indhente og betale for en ny plan hver gang, en pladsopstilling ændres.

www.dr.dk har det socialdemokratiske folketingsmedlem Bjarne Laustsen kaldt den nye ændring for "det mest tåbelige jeg har hørt indtil dato".

Annonce
Haderslev For abonnenter

Roadkill: Op mod 100 hjorte dræbes hvert år på den sønderjyske motorvej

Danmark

Tirsdagens coronatal: Nu er 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Marias mor havde planlagt selvmord gennem flere år: - Min verden gik fuldstændig i sort

Sydjylland For abonnenter

'Væmmes ved sådan nogle som dig': Mustafa hjælper unge muslimer med at flygte hjemmefra - nu får han dagligt hadbeskeder

Haderslev

Flere blev blitzet: Bilist kørte 150 km/t på hovedvej

Haderslev

Byråd skal beslutte sig for en naturnationalpark - og det er i sidste øjeblik

Haderslev

Stor udrykning: Brand i ældre kvindes bryggers fik beredskabet i aktion

Erhverv For abonnenter

Efter blodprop og rekrutterings-problemer: Kendt kædebutik lukker og slukker i butikscenter

Sydjylland For abonnenter

Forening kalder muslimer undertrykkende og klager over, at imamer ikke vil snakke med dem - men de undlod at ringe til sønderjysk imam, fordi han 'ikke var toneangivende nok'

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Spisested er politianmeldt og har fået forbud mod at sælge mad

Danmark

Hele familien gik ned med corona – fem-årige Nellie blev ramt af sjælden efterve

Varde For abonnenter

Vild udvikling: Det er igen blevet kanon at skyde med kanoner i Hæren

Billund For abonnenter

Hvornår skal man kunne få hjælp af det offentlige? 36-årige Lisbeth har sklerose og må klare sig selv - og det slider

Esbjerg For abonnenter

Håbløst gravearbejde i gågade rykkes: Julehandel kan foregå i rolige rammer

Annonce