Annonce
Regionalt

Nye restriktioner: Rejsende bør benytte testfaciliteter i Handewitt

For borgere, der krydser den dansk/tyske grænse, henviser Region Syddanmark derfor til Falcks testcenter i Handewitt, hvor man kan få foretaget en lyntest for 299 kroner. Arkivfoto: Tobias Schwarz / AFP
Den 9. januar blev der indført nye rejserestriktioner og herunder krav til test af borgere i Slesvig-Holsten i Tyskland. Frem til og med 17. januar skal alle borgere fremvise negative tests, når de rejser ind i landet, og som en midlertidig løsning henviser Region Syddanmark nu til hurtigtest i Falcks center i Handewitt.
Annonce

Lørdag 9. januar indførte udenrigsministeriet nye rejserestriktioner, der kommer til at påvirke borgere, der bor i udlandet, men arbejder i Danmark.

De nye restriktioner fra Udenrigsministeriet betyder blandt andet, at personer med bopæl i Slesvig-Holsten, der har et anerkendelsesværdigt formål med deres rejse til Danmark, skal kunne fremvise en negativ test ved indrejsen, der er maksimalt én uge gammel, fortæller Region Syddanmark i en udsendt pressemeddelelse.

Hvis man ikke har et anerkendelsesværdigt formål, skal man ved indrejsen kunne fremvise en negativ test, der er foretaget maksimalt 24 timer før indrejsen.

Annonce

Midlertidigt testcenter i Handewitt

For borgere, der krydser den dansk/tyske grænse, henviser Region Syddanmark derfor til Falcks testcenter i Handewitt, hvor man kan få foretaget en lyntest for 299 kroner.

Koncerndirektør Kurt Espersen forklarer, at Region Syddanmark er glad for at kunne trække på Falcks testcenter i Handewitt, men at regionen gerne ser en anden løsning på længere sigt:

- Det hele er gået meget hurtigt, og vi arbejder på højtryk for at finde en mere langtidsholdbar løsning, der eksempelvis tager højde for, at borgerne krydser grænsen flere steder, og hvor man ikke skal betale for at blive testet. Vi håber at kunne have et alternativ på plads snarest muligt, fortæller han i pressemeddelelsen.

Region Syddanmark har indgået en midlertidig aftale med Falck om, at centeret har døgnåbent tirsdag 12. januar klokken 13:00.

Adressen på Falcks testcenter er Scandinavian Park 9, 24983 Handewitt, Tyskland. Falck anbefaler, at man bestiller tid på virksomhedens hjemmeside, men det er ikke et krav.

Alle de nye restriktioner og ændringer kan findes på www.coronasmitte.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Problemer med Venstres online-afstemning: Jørgen fik ikke chancen for at stemme på Line

Erhverv For abonnenter

Familievirksomhed lever af at lave lyd og lys til store arrangementer: Sådan lykkedes det at lave overskud trods corona-nedlukning

Sport

Danmark slider sig i VM-semfinalen i vild gyser

Annonce