x
Annonce
Kultur

Nye sange klar til jubilæumsturné: Nyt Krebs-album udkommer ud af det blå

En sang som "Leidse Plein" fra "Små sensationer" fik stor betydning for måden, Poul Krebs senere skrev sange på. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Når publikum sætter sig til rette i landets koncertsale for at høre sangene fra "Små sensationer" får de en gedigen overraskelse, da Poul Krebs medbringer sange fra det spritnye album "Ingen grænser for kærlighed", der udkommer fredag 28. februar.

Det er første gang i karrieren, at Poul Krebs udsender et album som et lyn fra en klar himmel. Men timingen kunne ikke være bedre.

- Der skal altid være noget, der peger fremad til en koncert. Albummet "Ingen grænser for kærlighed" er indspillet i samme ånd som "Små sensationer", hvor vi har plukket sangene i det øjeblik, vi følte, de sprang ud. På den måde tager vi de nye sange og er support med dem for os selv på jubilæumsturneen for "Små sensationer". Jeg håber og tror, at den form, vi har valgt med udgivelsen, vil være med til at skabe en stemning, hvor publikum bagefter siger, de fik mere, end hvad de kom for, siger Poul Krebs.

Da bandet mødtes i en kælder i Aarhus 21. og 22. januar havde ingen en anelse om, at der kunne komme et helt album ud af to dages session, der også var vigtig i forhold til at integrere to nye musikere på holdet.

- Guitaristerne Mads Reinholdt og Andreas Käehne er med på turné for første gang, derfor har det været vigtigt at samles om at skabe noget nyt sammen, så vi kunne finde en fælles lyd og udtryk til at genskabe "Små sensationer". Jeg glæder mig til at mærke stemningen efter den første af de nye sange. Fornemme om sangen har ramt noget, der kan nå ud i hele salen, siger Poul Krebs.

Titlerne på albummet tæller blandt andet "Hus forbi", "Håb for dem, der tør" og "Som om lykken ikke vidste". Den røde tråd er "mangfolkelighed".

- Da folkelighedens mester Kim Larsen og senere mangfoldighedens Master Fatman døde, tænkte jeg: "Hvem skal nu skrive videre på den sangbog, og hvem skal nu dele al den gode karma ud?". Hvis "Ingen grænser for kærlighed" bare kan have en snert af Larsens og tykmesterens "mangfolkelighed" er vi et skridt i den rigtige retning, siger Poul Krebs.

De nye sange er alle en del af Poul Krebs' DNA, og især "Du bærer på det, du har mistet" er en rørende fortælling.

- Ligesom vi forhåbentlig lærer mest af vore fejl, kan det at bære det, vi har mistet, videre vendes til at blive ens styrke. Jeg har gennem årene ofte spurgt mig selv, hvad min far ville have gjort i en situation, fordi jeg mistede ham, da jeg var dreng, siger Poul Krebs.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce