Annonce
Esbjerg

Nye streger: Ingen smalle steder i p-hus i Esbjergs midtby

Skal-skal ikke. Hvis parkeringsbåsene er meget smalle, er det ikke alle bilister, der tør at binde an med en parkering i parkeringshuset i Borgergade. Derfor er båsene nu udvidet. Arkivfoto: Morten Dueholm
Parkeringspladserne i parkeringshuset i Borgergade bliver bredere i håb om at lokke flere bilister derind og udnytte kapaciteten optimalt. Udvalgsformand håber, det kan afhjælpe den trængte parkeringssituation i midtbyen.
Annonce

Esbjerg: Hvis der er noget, der kan få en bilist til at overveje at parkere et sted, så er det for smalle p-båse, der giver risiko for, at man vender tilbage til et køretøj, der har fået buler fra andre parkerende.

Det har Esbjerg Kommune taget til sig, og derfor udvides de smalle p-pladser i parkeringshuset i Borgergade nu. Parkeringspladserne i Borgergades p-hus er tegnet op på ny, og hvor båsene før var 2,20 meter brede, er de nu udvidet med 30 centimeter. De 2,50 meter brede båse følger anbefalingen fra Vejdirektoratet. Ifølge formanden for Teknik & Byggeudvalget, Søren Heide Lambertsen (S), har det kostet et par p-pladser, men han mener, de er godt givet ud, hvis det betyder, at bilisterne lærer at elske parkeringshuset i Borgergade.

- Mange pladser står desværre ubenyttet hen i spidsbelastningsperioder, og det kan skyldes, at bilisterne ikke er helt trygge ved parkere og bakke ud af smalle båse, siger udvalgsformanden, der nu opfordrer bilisterne til at prøve lykken i midtbyens parkerings-roulette.

Annonce

114 pladser væk

Der er grund til at tro, at bilisterne tager opfordringen til sig. Med opførslen af det nye parkeringshus i Danmarksgade er der pres på parkeringspladserne i indre by, fordi 114 pladser sløjfes midlertidigt frem til 2020. At der til den tid står et parkeringshus klar i fem dæk med 369 p-pladser er en ringe trøst for bilister, der lige nu hver dag skal finde et sted at sætte bilen.

- Vi håber, at de bredere båse, der skal føre til en bedre udnyttelse af p-huset i Borgergade, kan afhjælpe den nuværende situation, hvor parkeringspladsen i Danmarksgade konverteres til et nyt p-hus, siger Søren Heide Lambertsen. Bilister skal i øvrigt stadig huske at sætte p-skiven for at nyde godt af de to-timers gratis parkering i p-huset uden at risikere en parkerings-afgift i forruden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Irene tog springet før denne uges massefyringer på Danfoss: - Jeg ville ikke være en af de sidste tilbage

Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Annonce