Annonce
Kolding

Nye tal: Færre uheld på fyldt motorvej omkring Kolding

Disse situationer var der 23 færre af på motorvejen omkring Kolding sidste år, fremgår det af tal fra Vejdirektoratet. Arkivfoto: Søren Gylling
I gennemsnit var det nødvendigt for politi og redningsmandskab at rykke ud til et uheld på motorvejen omkring Kolding sidste år.
Annonce

Kolding: På landsplan er antallet af trafikuheld steget mellem 2018 og 2019, men zoomer man ind på motorvejen omkring Kolding, er der faktisk gode nyheder at hente.

Efter tæt på en fordobling af antallet af uheld på strækningen mellem Christiansfeld og Motorvejskryds Kolding i perioden 2015-2018 faldt antallet af uheld nemlig sidste år.

Det fremgår af nye tal fra Vejdirektoratet, som JydskeVestkysten har fået udleveret. Antallet af uheld er faldet med 23 i forhold til 2018. Det betyder, at der sidste år skete 116 uheld, hvilket svarer til, at politi og redningsmandskab i gennemsnit måtte rykke ud hver tredje dag.


Når strækninger nærmer sig kapacitetsgrænsen, så stiger risikoen for ulykker markant, hvilket opleves på motorvejen omkring Kolding og andre belastede motorveje

Vejdirektoratet


Det er især én slags, der har gjort, at tallet af faldet. Der er nemlig sket 25 færre af de såkaldte ekstrauheld sidste år. Et ekstrauheld sker eksempelvis, hvis en bil bliver påkørt bag fra ved lav hastighed og sker typisk ved køkørsel. Ved ekstrauheld optager politiet ikke rapport, og retningslinjen er, at værdien af køretøjets skader typisk ligger på under 50.000 kroner.

Af tallene fremgår det, at der skete seks uheld med personskader sidste år, hvilket er tre flere end 2018, og det højeste siden 2015. Sidste år skete der 54 materielskadeuheld, hvor politiet optog rapport, og det er ét uheld færre end 2018.

Annonce

Motorvejen er fyldt

Man skal dog ikke nødvendigvis forvente, at udviklen er vendt, og antallet af uheld fortsat vil falde. Vejdirektoratet oplyser, at motorvejen fortsat er ved at løbe tør for plads.

"Når strækninger nærmer sig kapacitetsgrænsen, så stiger risikoen for ulykker markant, hvilket opleves på motorvejen omkring Kolding og andre belastede motorveje," skriver Vejdirektoratet til JydskeVestkysten.

Sydøstjyllands Politi har tidligere erklæret sig enig i, at der er for mange biler på motorvejen omkring Kolding.

- Ud fra vores egen erfaring så er den altoverskyggende årsag, at der er for mange biler på vejene. Det gør, at bilerne i større omfang har svært ved at finde plads, og så er der altså bare nogen, der kommer for tæt på hinanden af den grund, har Jesper Engelund, der er vicepolitiinspektør i hunde- og færdselsafdelingen i Sydøstjyllands Politi, forklaret.

Grafik: Casper Vagner Christensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce