Annonce
Nordtyskland

Nye tal: Ledigheden bliver ved med at falde

I Slesvig-Holsten er der alvorlig mangel på kvalificeret arbejdskraft som for eksempel håndværkere. Modelfoto: Colourbox.
Ledigheden i Slesvig-Holsten er fortsat dalende. Der er hårdt brug for yderligere, kvalificeret arbejdskraft.
Annonce

FLENSBORG: Også i februar lå ledigheden i Slesvig-Holsten under niveauet for samme måned året før. 85.000 mennesker havde ikke noget fast job i februar, kunne arbejdsmarkedsforvaltningen berette fredag. Det svarer til et fald på 820 personer eller en procent sammenlignet med januar. I sammenligning med februar 2019 var 130 personer eller 0,2 procent færre uden fast arbejde. Ledigheden i delstaten er aktuelt på 5,4 procent mod 5,5 procent for et år siden. – Trods dalende dynamik i erhvervslivet er beskæftigelsessituationen i Slesvig-Holsten fortsat robust. Vi er kommet godt gennem vinteren, mener Margit Haupt-Koopmann, der er chef for forvaltningen.

Annonce

Flensborg er stadig ramt

Flensborg har den højeste ledighed blandt delstatens fire største byer, nemlig 8,4 procent. Lavest ligger Lübeck med 7,3 procent Søndag træder nye og lempelige regler for immigration af kvalificerede arbejdstagere i kraft. I den forbindelse oplyser Margit Haupt-Koopmann, at der aktuelt allerede er omkring 35.000 kvalificerede udlændinge på det slesvig-holstenske arbejdsmarked. 17.000 kommer fra andre EU-lande, mens de øvrige er fra resten af verden. Behovet for kvalificeret arbejdskraft er det vigtigste tema.

Annonce

Må anstrenge sig

– For delstatens virksomheder må allerede gøre sig stadig større anstrengelser for at holde på deres medarbejdere eller rekruttere nye. Nogen patentrecept er der ikke, understreger Margit Haupt-Koopmann.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Ung mand får dagbøder for uagtsomt manddrab på cyklist

Danmark For abonnenter

18-årig døde efter en voldsom anholdelse: Hvorfor stilles ingen til ansvar?

Esbjerg

Havneordfører besøgte Esbjerg Havn

Annonce