Annonce
Kolding

Nye tal: Mange tager til Kolding for at købe bil

Der bliver solgt masser af biler i Kolding, viser de nyeste tal for handelsbalancen i landets kommuner. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Kolding er ved for alvor at slå sig fast som en af de stærkeste bilbyer, viser den nyeste handelsbalance.

Kolding: Kolding er en sand bilby. Det må være konklusionen, når man læser rapporten Handelsbalancen 2018 igennem.

For hvor der generelt er godt gang i handlen i Kolding ifølge handelsbalancen i landets 98 kommuner, så er der særligt én kategori, hvor byen skiller sig ud: Bil, båd og camping. Her blev der solgt mere end dobbelt så meget, som kommunens indbyggertal og befolkningssammensætning lagde op til i 2016, hvor de nyeste tal er fra. Faktisk var omsætningen oppe at runde tre milliarder kroner.

At det er sådan, kan skyldes, at der i årenes løb er kommet flere og flere bilforhandlere til byen, som har hjulpet hinanden til at trække nye kunder til, mener direktør i Business Kolding Morten Bjørn Hansen.

- Vi har set en stor koncentration af bilforhandlere i Kolding, og det at der er et stort udvalg at køre efter, det giver en rigtig stor fordel, siger han.

Annonce

Det er ofte ikke interessant i et marked som bilmarkedet at være Palle alene i verden. Der er det mere interessant at have nogle "konkollegaer", så folk tager til den her bilby med det store udvalg.

Gitte Lindbo, formand for Kolding Handelsråd

Næstbedst i vestdanmark

Samme forklaring giver formand for Kolding Handelsråd Gitte Lindbo, der ser Kolding som en stærk bilby, netop fordi kunderne kan besøge mange forhandlere på kort tid.

- Det er ofte ikke interessant i et marked som bilmarkedet at være Palle alene i verden. Der er det mere interessant at have nogle "konkollegaer", så folk tager til den her bilby med det store udvalg, forklarer hun.

Vest for Storebælt var det kun Fredericia, der i 2016 præstererede bedre end Kolding i kategorien bil, båd og camping. I Kolding blev der solgt for 103 procent mere end lokalbefolkningen lagde op til, mens det for Fredericias vedkommende blev solgt for 104 procent mere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Esbjerg

Brev sendt til to ministre: Esbjerg Kommune beder staten om hjælp til oversvømmelser

Annonce