Annonce
Kolding

Nye tal: Mange tager til Kolding for at købe bil

Der bliver solgt masser af biler i Kolding, viser de nyeste tal for handelsbalancen i landets kommuner. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Kolding er ved for alvor at slå sig fast som en af de stærkeste bilbyer, viser den nyeste handelsbalance.

Annonce

Kolding: Kolding er en sand bilby. Det må være konklusionen, når man læser rapporten Handelsbalancen 2018 igennem.

For hvor der generelt er godt gang i handlen i Kolding ifølge handelsbalancen i landets 98 kommuner, så er der særligt én kategori, hvor byen skiller sig ud: Bil, båd og camping. Her blev der solgt mere end dobbelt så meget, som kommunens indbyggertal og befolkningssammensætning lagde op til i 2016, hvor de nyeste tal er fra. Faktisk var omsætningen oppe at runde tre milliarder kroner.

At det er sådan, kan skyldes, at der i årenes løb er kommet flere og flere bilforhandlere til byen, som har hjulpet hinanden til at trække nye kunder til, mener direktør i Business Kolding Morten Bjørn Hansen.

- Vi har set en stor koncentration af bilforhandlere i Kolding, og det at der er et stort udvalg at køre efter, det giver en rigtig stor fordel, siger han.

Det er ofte ikke interessant i et marked som bilmarkedet at være Palle alene i verden. Der er det mere interessant at have nogle "konkollegaer", så folk tager til den her bilby med det store udvalg.

Gitte Lindbo, formand for Kolding Handelsråd
Annonce

Næstbedst i vestdanmark

Samme forklaring giver formand for Kolding Handelsråd Gitte Lindbo, der ser Kolding som en stærk bilby, netop fordi kunderne kan besøge mange forhandlere på kort tid.

- Det er ofte ikke interessant i et marked som bilmarkedet at være Palle alene i verden. Der er det mere interessant at have nogle "konkollegaer", så folk tager til den her bilby med det store udvalg, forklarer hun.

Vest for Storebælt var det kun Fredericia, der i 2016 præstererede bedre end Kolding i kategorien bil, båd og camping. I Kolding blev der solgt for 103 procent mere end lokalbefolkningen lagde op til, mens det for Fredericias vedkommende blev solgt for 104 procent mere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Tønder tabte pusten efter pausen

Varde

Ingen kære mor: Skoleleder sender eleverne hjem, hvis de overtræder coronaregler

Annonce