Annonce
Kolding

Nye tal: Mange tager til Kolding for at købe bil

Der bliver solgt masser af biler i Kolding, viser de nyeste tal for handelsbalancen i landets kommuner. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Kolding er ved for alvor at slå sig fast som en af de stærkeste bilbyer, viser den nyeste handelsbalance.

Kolding: Kolding er en sand bilby. Det må være konklusionen, når man læser rapporten Handelsbalancen 2018 igennem.

For hvor der generelt er godt gang i handlen i Kolding ifølge handelsbalancen i landets 98 kommuner, så er der særligt én kategori, hvor byen skiller sig ud: Bil, båd og camping. Her blev der solgt mere end dobbelt så meget, som kommunens indbyggertal og befolkningssammensætning lagde op til i 2016, hvor de nyeste tal er fra. Faktisk var omsætningen oppe at runde tre milliarder kroner.

At det er sådan, kan skyldes, at der i årenes løb er kommet flere og flere bilforhandlere til byen, som har hjulpet hinanden til at trække nye kunder til, mener direktør i Business Kolding Morten Bjørn Hansen.

- Vi har set en stor koncentration af bilforhandlere i Kolding, og det at der er et stort udvalg at køre efter, det giver en rigtig stor fordel, siger han.

Annonce

Det er ofte ikke interessant i et marked som bilmarkedet at være Palle alene i verden. Der er det mere interessant at have nogle "konkollegaer", så folk tager til den her bilby med det store udvalg.

Gitte Lindbo, formand for Kolding Handelsråd

Næstbedst i vestdanmark

Samme forklaring giver formand for Kolding Handelsråd Gitte Lindbo, der ser Kolding som en stærk bilby, netop fordi kunderne kan besøge mange forhandlere på kort tid.

- Det er ofte ikke interessant i et marked som bilmarkedet at være Palle alene i verden. Der er det mere interessant at have nogle "konkollegaer", så folk tager til den her bilby med det store udvalg, forklarer hun.

Vest for Storebælt var det kun Fredericia, der i 2016 præstererede bedre end Kolding i kategorien bil, båd og camping. I Kolding blev der solgt for 103 procent mere end lokalbefolkningen lagde op til, mens det for Fredericias vedkommende blev solgt for 104 procent mere.

Annonce
Annonce
Danmark

Podcasten Danmark - Politik med Funding og Løvkvist: Jakob Ellemann sang 'fare, fare, krigsmand', og puttede Jensen i den sorte gryde

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Se fotos og video: Publikum og presse blev bortvist fra flyopvisning

Danmark For abonnenter

Liste med banditter i habitter vokser til nye højder: - Flere handler groft uforsvarligt, end nogen havde forestillet sig

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];