Annonce
Kolding

Nye tal: Mange tager til Kolding for at købe bil

Der bliver solgt masser af biler i Kolding, viser de nyeste tal for handelsbalancen i landets kommuner. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Kolding er ved for alvor at slå sig fast som en af de stærkeste bilbyer, viser den nyeste handelsbalance.

Kolding: Kolding er en sand bilby. Det må være konklusionen, når man læser rapporten Handelsbalancen 2018 igennem.

For hvor der generelt er godt gang i handlen i Kolding ifølge handelsbalancen i landets 98 kommuner, så er der særligt én kategori, hvor byen skiller sig ud: Bil, båd og camping. Her blev der solgt mere end dobbelt så meget, som kommunens indbyggertal og befolkningssammensætning lagde op til i 2016, hvor de nyeste tal er fra. Faktisk var omsætningen oppe at runde tre milliarder kroner.

At det er sådan, kan skyldes, at der i årenes løb er kommet flere og flere bilforhandlere til byen, som har hjulpet hinanden til at trække nye kunder til, mener direktør i Business Kolding Morten Bjørn Hansen.

- Vi har set en stor koncentration af bilforhandlere i Kolding, og det at der er et stort udvalg at køre efter, det giver en rigtig stor fordel, siger han.

Annonce

Det er ofte ikke interessant i et marked som bilmarkedet at være Palle alene i verden. Der er det mere interessant at have nogle "konkollegaer", så folk tager til den her bilby med det store udvalg.

Gitte Lindbo, formand for Kolding Handelsråd

Næstbedst i vestdanmark

Samme forklaring giver formand for Kolding Handelsråd Gitte Lindbo, der ser Kolding som en stærk bilby, netop fordi kunderne kan besøge mange forhandlere på kort tid.

- Det er ofte ikke interessant i et marked som bilmarkedet at være Palle alene i verden. Der er det mere interessant at have nogle "konkollegaer", så folk tager til den her bilby med det store udvalg, forklarer hun.

Vest for Storebælt var det kun Fredericia, der i 2016 præstererede bedre end Kolding i kategorien bil, båd og camping. I Kolding blev der solgt for 103 procent mere end lokalbefolkningen lagde op til, mens det for Fredericias vedkommende blev solgt for 104 procent mere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Venstre i Kolding Byråd mister endnu et medlem: Due Paarup skifter til de radikale

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce