Annonce
Haderslev

Nye tider for kendt gade: Nu bliver det fredeligere at gå og cykle

Foto: Inge Rogat Møller
Tirsdag blev påbudsskiltet med højresving til Gravene fjernet fra Nørregade. Det er første skridt i en fredeliggørelse af den gamle hovedfærdselsåre gennem Haderslev.

Nu tvinges vi bilister ikke længere til at svinge ind til højre på Gravene, når vi kommer kørende ad Nørregade fra Gammelting. Skiltet med højresvingspåbuddet for alle undtagen blandt andet myndigheder og Taxa er tirsdag blevet fjernet.

Fremover kan vi dermed fuldt lovligt fortsætte lidt længere og svinge til venstre ad Jomfrustien. En manøvre, der indtil nu har været forbudt.

Fjernelsen af skiltet er den første i en række ændringer, der kommer til at ske i Nørregade hen over sommeren.

Annonce

Næste skridt bliver at ensrette og fredeliggøre strækningen fra Torvet til Gravene. Det sker, efter at Tour de France-feltet er kørt igennem Nørregade og forbi domkirken på turen fra Vejle mod målbyen Sønderborg søndag den 3. juli.

Efter Tour de France bliver antallet af busser således skåret ned. Herefter vil der kun køre busser i én retning i Nørregade, og de vil kun køre i dagtimerne i hverdagene.

Gammel diskussion

Trafikken i gaden, der er Haderslevs nord-sydgående hovedgade, har gennem årene været genstand for meget debat. I november sidste år vedtog det daværende udvalg for plan og miljø på baggrund af en ny diskussion en trafikplan, der skal gøre det mere fredeligt for fodgængere og cyklister at opholde sig i Nørregade.

Diskussionen opstod blandt andet i forbindelse med en sag om udeservering hos Fratelli, der i en periode havde fået lov til at opstille en terrasse ud for restauranten.

Jeg glæder mig rigtig meget til, at vi går en roligere sommer i Nørregade i møde. Nørregade bliver et rigtig dejligt sted at være, når vi får sat farten ned og undgår de tungeste køretøjer.

Carsten Leth Schmidt (SP), formand for teknik- og klimaudvalget

- Jeg glæder mig rigtig meget til, at vi går en roligere sommer i Nørregade i møde. Nørregade bliver et rigtig dejligt sted at være, når vi får sat farten ned og undgår de tungeste køretøjer, og den kommer til at hænge rigtig godt sammen med både Gravene, Torvet, gågaden og Jomfrustien, hvor der også kommer til at ske rigtig meget de kommende år, siger Carsten Leth Schmidt (SP), der er formand for teknik- og klimaudvalget i en pressemeddelelse.

Den beslutning er lige nu på vej i høring ved butikker og beboere i området.

Udover ensretning er der planer om forskellige tiltag, der kan dæmpe hastigheden i Nørregade. Blandt andet skal hastigheden formentlig sættes ned til 20 kilometer i timen. Haderslev Kommune er lige nu i dialog med politiet om forskellige løsninger i form af blomsterkrukker, skiltning, hastighedsbegrænsning og lignende. Den endelige beslutning tages i teknik- og klimaudvalget, når høringen hos naboerne er afsluttet.

Sidste skridt i planen er at etablere parkeringshenvisning til Kannikeplads og Gravene, så bilister ikke skal køre forgæves på jagt efter en parkeringsplads.

Annonce
Haderslev For abonnenter

Det krævede et prisdyk på 50 procent: Sønderjyllands billigste hus er endelig blevet solgt

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Mystisk blomstertyveri: Alle friske skud fra Eriks havekrukker klippet af – gerningsmænd jagter måske farlig rus

Kultur For abonnenter

Da han blev fyret og havde kærestesorger, var det klubben, der samlede ham op: Hother er biker for life

Navne For abonnenter

Stine fra Landmand søger kærlighed sagde ja til Niels hjemme i haven: - Da han friede troede jeg først det var en joke

Billund

Maria deler sin overvægt ærligt på sociale medier - også når det går den forkerte vej: - Jeg har altid spist, når livet gjorde ondt

Statsministeren mødte læserne: Se Mette Frederiksen forklare, hvorfor hun vil af med forsvarsforbeholdet

Vejen

Fester tager overhånd og det flyder med glasskår og affald: Nu spærrer vikingerne område af for privatfester

Sydjylland For abonnenter

Pers bedste ven døde af at blive smittet på sygehuset: Nu har den 77-årige opfundet et våben til at udrydde smitsomme og livsfarlige bakterier

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

EfB For abonnenter

Genlæs livebloggen: EfB sluttede sæsonen af i en målrig hjemmekamp mod nordjysk nedrykker

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

Aabenraa For abonnenter

Den genvalgte formand: - Man sagde, at vi ville forsvinde som dug for solen, men vi er her stadig

Sønderborg For abonnenter

Direktøren faldt pladask for frisøren: Jeg måtte ha' hende

Sønderborg

Oldtimerløbet gav 80.000 kroner væk: 30 år med motornostalgi i Gråsten havde rekordtilmelding

Annonce