Annonce
Aabenraa

Nye tilfælde af smitte på skoler: Elever og lærere er sendt hjem

Flere skoler i Aabenraa Kommune har sendt elever og lærere hjem, efter at de er blevet konstateret smittet med covid-19. I Aabenraa Børnehus er et enkelt barn testet positiv på en stue i vuggestuen, hvorfor børn og ansatte på barnets stue er sendt hjem. Det handler konkret om tre voksne og otte børn. Foto: Katrine Becher Damkjær
Flere skoler samt en vuggestue har sendt børn og voksne hjem efter at de er blevet konstateret smittet med covid-19. Skolechef Rasmus Andreassen indskærper retningslinjerne.
Annonce

Aabenraa: To elever på Kongehøjskolen, én elev på Aabenraa Friskole, ét barn i vuggestuen på Aabenraa Børnehus samt en lærer på Varnæs Skole er det seneste døgn blevet konstateret smittet med covid-19.

Konkret er én elev i 5. klasse og én elev i 8. klasse på Kongehøjskolen i Aabenraa konstateret smittet med COVID-19. For at inddæmme smitten, er de berørte klasser samt to lærere med kontakt til klasserne hjemsendt jævnfør myndighedernes anbefalinger.

- De relevante forældre er orienteret om, at vi har hjemsendt den pågældende 5. klasse samt den pågældende 8. klasse på skolen. Dertil er tre andre elever sendt hjem, da de også defineres som nære kontakter. Der er også hjemsendt to lærere. Vi opfordrer fortsat til, at man følger myndighedernes retningslinjer tæt, så vi sammen kan komme smitten til livs, siger skolechef i Aabenraa Kommune, Rasmus Andreassen.

Annonce

Vuggestue sendt hjem

I Aabenraa Børnehus er tre voksne og otte børne sendt hjem, fordi et enkelt barn er testet positiv hvorfor børn og ansatte på barnets stue er sendt hjem.

- Vi er i løbende dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed, så vi på bedste måde kan inddæmme og opspore smitten. Forældrene er orienteret, og vi kan kun opfordre til, at man følger gældende retningslinjer tæt. Ved en negativ test efter fire dage må barnet igen komme i institutionen, så længe der foretages en ny test efterfølgende, siger dagtilbudschef i Aabenraa Kommune, Jacob Svarre Winther.

Også på Varnæs Skole er to klasser sendt hjem. Her er der tale om en smittet lærer, hvorfor 2. og 3. årgang på skolen er sendt hjem, da de er defineret som nære kontakter.

Aabenraa Kommune vil i de kommende dage følge udviklingen tæt og løbende orientere de relevante pårørende om situationen. Samtidig vil kommunen i sin løbende kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed forsøge at klarlægge årsagen til smitten.

Annonce

Hjem til test

Gældende for alle tilfælde er, at barnet igen må komme i skole eller institution efter en negativ test foretaget tidligst fire dage efter smittetilfældet. Herefter gentages testen, efter barnet er tilbage i skolen eller institutionen. Ønskes der ikke test, skal barnet være isoleret i hjemmet i syv sammenhængende dage uden symptomer, før barnet igen kan komme i skole eller institution.

På grund af situationen indskærper skolechef Rasmus Andreassen derfor retningslinjerne:

- Hold nu fast i at klassen - eller gruppen, man er i - det er dem, man er sammen med. Altså, man skal ikke mødes med alle mulige andre på tværs af klasser. Netop fordi, når vi så får et tilfælde, en positiv test, så kan vi "nøjes" med at finde ud af, om afstandsreglerne er overholdt. Det er lidt svært at garantere især i de mindre klasser, derfor kører vi en gang i mellem ud fra et forsigtighedsprincip og definerer hele gruppen som en nær kontakt, der skal sendes hjem og testes. Derudover har vi naturligvis ekstra megen fokus på håndhygiejne, lyder det fra skolechefen.


Hold nu fast i at klassen - eller gruppen, man er i - det er dem, man er sammen med.

Rasmus Andreassen, skolechef Aabenraa Kommune


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce