Annonce
Billund

Nye "Venner" vil pifte anlægget i Grindsted op

Anni Guldager er sammen med en lille gruppe andre ildsjæle ved at genopstarte gruppen "Anlæggets Venner". Foto: Andreas Bjerre

Venneforeningen "Anlæggets Venner" i Grindsted er på vej til at genopstå. Gruppen søger dog flere, der har ideer til projekter i anlægget.

Grindsted: Anlægget i Grindsted skal blive mere attraktiv at opholde sig i.

Det er formålet med en "ny" vennegruppe "Anlæggets Venner", som er ved at blive startet op.

En af tovholderne er Anni Guldager, som gerne ser, at stedet bliver et tilholdssted for lokale såvel som turister.

- Jeg kan jo huske fra gamle dage, hvor fedt et sted det var, fortæller Anni Guldager om sin motivation.

Annonce

Der er virkelig nogle muligheder i Anlægget, så vi vil gerne være med til at sætte skibe i søen.

Anni Guldager
"Anlæggets Venner" vil arbejde for at få mere liv i anlægget i Grindsted. Gruppen søger flere, der har ideer. Foto: Andreas Bjerre

Genstart af venneforening

Helt ny er ideen ikke. Navnet "Anlæggets Venner" kommer nemlig fra en tilsvarende gruppe, som Jette Seidenschnur stod i spidsen af i de tidlige 00'ere.

Ideen til en genstart kom sig af, at Anni Guldager kiggede igennem den store Facebookgruppe "Grindsted Nostalgi". Her var et opslag om, at talerstolen i anlægget i 2019 kan fejre 100 års jubilæum. Anni skrev, at hvis nogen var med på at markere jubilæet, var hun med.

Hun kom i kontakt med Lise Hjorth, og de tog en tur igennem anlægget sammen, hvor kimen blev lagt til den nye gruppe, som også består af Anders Kau Petersen, Ole Marcussen, Torben Lind og Mille Hansen.

De er ikke stiftet som officiel venneforening endnu.

- Vi skal først lave en samlet plan for, hvad vi vil med anlægget, før vi kan begynde at søge støtte. Så lige nu har vi ingen penge til noget, men vi har været til møde med kommunen, hvor vi er i dialog med Park & Vej omkring nogle af de ting, der er udført, siger Anni Guldager.

På udkig efter flere venner

Gruppen vil dog mere end gerne være flere, før de bliver officiel.

- Det kan være, der er andre derude med gode ideer, siger Anni Guldager.

Gruppen vil arbejde for, at der kommer "sammenhæng" i strækningen fra Magion forbi Campus Torvet gennem anlægget og op til det nye legeområde på Vesterbrogade. Tovholderen har selvfølgelig selv nogle ideer:

- Jeg kunne for eksempel godt tænke mig, at der var en ordentlig skovlegeplads for børnefamilierne, måske en lille scene, små hytter, julelys om vinteren og måske en isbod om sommeren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Danmark

Live: Syv mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce