Annonce
Varde

Nygaards Afrika vil anlægge egnens største autocamperplads

Niels Nygaard fra Nygaards Afrika har nu sat nye streger for en ønsket udvidelse. Blandt andet en campingplads med både campinghytter og op mod 82 autocamperpladser. Arkivfoto: Henrik Reintoft
Niels Nygaard ændrer sine planer og ønsker nu at anlægge 82 autocamperpladser på en nabomark. Også mulighed for op mod 35 campinghytter.
Annonce

Lydum: Da Niels Nygaard ikke kunne blive enig om køb af en ejendom vest for Nygaards Afrika, har han nu fået mulighed for at købe en mark øst for.

Der er indgået en betinget købsaftale ifølge ejeren af marken. På den baggrund har Niels Nygaard og Varde Kommune sadlet om og lavet et lokalplansforslag for 115 campingenheder. Blandt andet til 82 autocampere, hvilket vil gøre den til egnens største.

- Jeg har været på Rømø for at kigge. Det er så flot, siger Niels Nygaard om inspirationen til autocamperpladsen ved Nygaards Afrika.

Annonce

Ikke for børn

Lokalplansforslaget omhandler også en dyrepark, campinghytter, en fiskesø, gårdbutik, jagtmuseum og lovliggørelse af dansestedet med levende musik. Uden tilladelse har Niels Nygaard i seks år haft levende musik, hvilket Varde Kommune stoppede med et påbud i marts, lige inden covid-19 lukkede landet.

I dag er der 10 campinghytter ved Nygaards Afrika ved Lydum. Det antal skal op på 35, hvoraf den ene er en dobbelthytte. Arkivfoto: Henrik Reintoft

Han er meget bevidst om valget om at lave noget til autocamperfolket, som skriger på nye og tidssvarende forhold.

- Det skal ikke være for børn. Der skal være ro. Autocamperne er ofte over 50 år, siger Niels Nygaard.


Det skal ikke være for børn. Der skal være ro. Autocamperne er ofte over 50 år.

Niels Nygaard, Nygaards Afrika


Markedet for autocampere er et af de hurtigst voksende turistmarkeder i Europa. Og ProVarde har i adskillige år efterspurgt en langt større kapacitet til autocamperfolket i landet største kystdestination, Varde Kommune.

Annonce

Fiskesø

Niels Nygaard håber også, at han som ønsket får lov til at anlægge en mindre fiskesø.

- Hvis du kan fiske, så er guldet hjemme, siger Niels Nygaard.

De seneste par år har han haft en midlertidig landzonetilladelse til at have ti campinghytter stående. Den nye lokalplan giver mulighed for i alt 35 campinghytter.

- Der var fuldt booket i sommer, fortæller Niels Nygaard om udlejningen, der sker via Dansommer.

Selvom lokalplanen i det nye år giver mulighed for at genåbne danseaftener med levende musik, så er det ikke lokalplanen, der afgør det.

- Vi skal have en corona-vaccine. Der er ikke mange, der gider danse med mundbind, siger han med et glimt i øjet.

Hytter

  • I første omgang tillades 115 campingenheder, hvoraf de 35 kan være hytter på op mod 45 kvadratmeter. Der er ti hytter i dag.
  • Men der kan gives mulighed for op mod 45 campinghytter. De ekstra ti kan tillades via en landzonetilladelse. Begrebet hedder bonusvirkning i den reviderede planlov fra september 2017.
  • For alle nævnte ting forudsættes, at lokalplansforslaget vedtages som fremlagt.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Corona sender en hel skole hjem: 500 elever må tidligst komme i skole igen på tirsdag

Danmark

Lyt til Danmark fortæller: Journalist Kasper Løvkvist var øjenvidne til grædende statsminister - hør hans oplæsning her

Annonce