Annonce
Aabenraa

Nyoprykket fodboldklub vælter sig i nye spillere

Ambitionen for Aabenraa Boldklub er at blive i Jyllandsserien. Arkivfoto: Morten Strægaard
Efter oprykningen til Jyllandsserien er der kommet masser af nye spillere, der vil prøve lykken i Aabenraa Boldklub.

Aabenraa: Lørdag eftermiddag rullede bolden atter hos senior-afdelingen i Aabenraa Boldklub, da der var inviteret til opstartstræning til fodboldåret 2020, og det var en begejstret sportschef, der kunne notere sig, at ikke mindre end 47 spillere var mødt op.

- Sidste år var vi omkring 30 til den første træning, så vi er meget tilfredse, men også noget overraskede over det store fremmøde, siger Michael Benkjer Nielsen.

Blandt de mange fremmødte var der 11 nye spillere, og sportschefen har nemt ved at forklare, hvorfor der pludselig kommer så mange nye spillere til klubben.

- Det skyldes, at vi nu spiller i Jyllandsserien. Det er der ingen tvivl om, siger Michael Benkjer Nielsen.

Ifølge træneren er det 11 nye dygtige spillere, der er kommet til klubben.

- De nye spillere vil alle presse på til en plads på førsteholdet, så der bliver kamp om pladserne, og det er super fedt, siger han.

Annonce
Ambitionen er at blive mellem nummer et og fire efter forårssæsonen, for så bliver vi hængende i Jyllandsserien.

Michael Benkjer Nielsen, sportschef

En klar målsætning

De nye spillere i Aabenraa Boldklub er Rasmus Høeg, Jesper Byriel, Jesper Ø. Jensen, Ludwig Winterskov, Enes Karabek, Michael Birkholm, Mads Vigen, Danny Janeczek, Villads Møller og Kåre Flintegård.

Derudover deltog Rasmus Hansen også i årets første træning på kunstgræsbanen. Han vender retur til AaBK, så snart han er færdig med sin værnepligt i Den Kongelige Livgarde.

Fem af de nye spillere kommer fra Haderslev, mens resten af de nye kommer fra andre klubber i området, siger Michael Benkjer Nielsen.

Op til den nye sæson er Aabenraa Boldklub ikke kun blevet begunstiget af en masse nye og talentfulde spillere. Der er også nogle stykker, der har forladt klubben.

- Vi har mistet tre spillere, og det skyldes studier og udlandsrejser, siger sportschefen.

Det kan dog ikke ødelægge den gode stemning, og efter opstartstræningen er der masser af optimisme at spore i Aabenraa Boldklub, og for førsteholdets vedkommende er målsætningen også klokkeklar.

- Ambitionen er at blive mellem nummer et og fire efter forårssæsonen, for så bliver vi hængende i Jyllandsserien. Jeg er fortrøstningsfuld med, at det nok skal lykkes, siger Michael Benkjer Nielsen.

Aabenraa Boldklubs bedste spillere indleder sæsonen den 28. marts.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Kolding For abonnenter

Venstre solo om at fastholde udskældt besparelse på ældre

Annonce