Annonce
Varde

Nysø er næsten blevet for populær – bøder skal dæmpe gemytterne

Siden Nysø i 2011 blev åbnet for badegæster, er mange andre brugere kommet til søen. Blandt andet på grund af lang række tiltag fra Varde Kommune selv. Det har været en så stor succes, at kommunen nu ser sig nødsaget til at lave et ordensreglement, der giver en bøde på 1.000 kroner for overtrædelse. Arkivfoto: Yvonn Tittel
Et nyt ordensreglement for Nysø skal skrue ned for larm, badende hunde og heste og cykler på stien om søen. Hvis reglerne ikke følges, koster det en bøde på 1.000 kroner.

Varde: På få år er Nysø med Varde Kommunes hjælpende hånd blevet et hit hos både ung som gammel og fra nær og fjern. Den gamle grusgrav i Søndre Plantage er omdannet til et eldorado for en lang række brugere som almindelige badegæster, vinterbadere, mountainbikeryttere, vandrefolk, folk med hund og ryttere på hest. Det hele tilsat tung og høj musik fra larmende mennesker.


Vi har udviklet en attraktion i takt med, at det er blevet mere populært. Når noget bliver så populært, så følger der nogle gange nogle gener med.

Formand Preben Friis-Hauge (V), plan og teknik


Annonce

Men det skal være slut, hvorfor Varde Kommune nu indfører en lang række forbud og regler for gæsterne ved Nysø. Blandt andet skal hunde være i snor, og bluetooth-højttalere og musik- og soundbokse vil fremover være forbudt, og sejlads i større grupper og kommercielle arrangementer kræver tilladelse.

Udviklet en attraktion

- Vi har udviklet en attraktion i takt med, at det er blevet mere populært. Når noget bliver så populært, så følger der nogle gange nogle gener med, siger Preben Friis-Hauge (V), formand for plan og teknik.

Varde Kommune vil de kommende år gøre forholdene endnu bedre ved Nysø med blandt andet en badebro og sauna.  Tegning: Moos Landskaber

Og han fortsætter:

- Det, jeg hæfter mig ved, er, at andre bliver generet af høj musik og hunde, der bader i søen.

Bliver det så bare nogle ligegyldige regler på et skilt, eller er der vægt bag ordene?

- Jeg er overrasket over, at politiet vil håndhæve ordensreglerne, og at politiet vil bruge ressourcer på det, siger Preben Friis-Hauge.

Så politiet vil fra tid til anden kigge ud til Nysø og kan med det nye ordensreglement hive bødeblokken frem. 1.000 kroner lyder bøden på.

Annonce

Undrer sig

Det er et enigt plan- og teknikudvalg, der står bag vedtagelsen af ordensreglementet. Men de konservatives Niels Christiansen havde nu helst set, at det ikke var nødvendigt.

- Jeg undrer mig over, at det er nødvendigt, da man normalt kan bruge de almindelige regler for færdsel i skoven, siger Niels Christiansen.

Men han vedgår, at der er mange mulige aktiviteter i området.

- Det er en god ting, at kommunens plantager bruges. Der er en ret koncentreret brug af området, siger Niels Christiansen.

Han forventer derfor, at skiltningen med det nye ordensreglement bliver tydelig ved Nysø.

Ordensreglementet

Det nye ordensreglement for Nysø er gældende fra det øjeblik, der er skiltet med det. Her nogle af reglerne, der udløser en bøde på 1.000 kroner, hvis de ikke følges:

Heste og cykler er ikke tilladt på stien rundt om søen. Hunde skal være i snor og må kun bade i Hundesøen. Støjende adfærd og høj musik, herunder brug af forstærkere, bluetoothhøjttalere, ghettoblastere og lignende er forbudt.

Bål er kun tilladt på de anlagte bålsteder. Fiskeri er ikke tilladt. Sejlads med enkelte fartøjer som kajak, kano og SUP er tilladt. Grupper kræver tilladelse. Kommercielle, sports- og erhvervsarrangementer o.l. kræver tilladelse fra kommunen. Arrangementer med mere end 30 deltagere kræver kommunens tilladelse.

Annonce
Varde For abonnenter

Vild udvikling: Det er igen blevet kanon at skyde med kanoner i Hæren

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Sydjylland

Motorvej spærret efter uheld: Massiv kø mod Esbjerg

Annonce
Annonce
Annonce
Tønder

Butikscenter står snart halvtomt: Kommunen arbejder på femte år videre med at etablere lyskryds i området

Kolding For abonnenter

Voldtægtssag skaber utryghed hos beboere i ungdomsboliger: - Jeg føler hele tiden, jeg skal gå og holde øje med, hvem der render rundt her

Esbjerg For abonnenter

Havnearbejdere strammer skruen: Blokade om undervandsbåd lammer Esbjerg Havn

Vejen

Mod nye højder: Hansens rekordplante har oven i købet sået sig selv

Kolding

Unge smider mest mad i skraldespanden? Nyt kursus vil hjælpe unge til  mindre madspild

Tønder For abonnenter

Nis og Camilla gik i Luksusfælden med en gæld på 222.000 kroner: - Vi vidste, at de ville tage bilen

Sydjylland

Coronasmitten stiger igen flere steder i landsdelen - to kommuner stikker ud

Sydjylland

Motorvej spærret efter uheld: Massiv kø mod Esbjerg

Esbjerg For abonnenter

Software fra Danmarks største it-firma kan ende i blodig krig: Sagen har forbindelse til familieselskab i Esbjerg

Danmark

Hun så sin konto gå i nul, mens hun talte i telefon med svindleren

Haderslev

Få F-35 som nabo: Første støjplagede huse i Skrydstrup sat til salg

Esbjerg For abonnenter

Politikerne tøver med udstykning i Andrup: Nervøse ved udsigt til oversvømmelse af nyt boligområde

Speedway

Speedwaybossen har talt: Vores liga skal stå meget skarpere i fremtiden

Annonce