Annonce
Trekantområdet

Rundvisning ved ny skovbegravelsesplads: En håndfuld har allerede reserveret et hvilested

Skovejer Sven Schou viste søndag formiddag en håndfuld interesserede rundt ved skovbegravelsespladsen, der officielt blev godkendt af kommunen tidligere på måneden. Foto: Peter Leth-Larsen
Det er primært lokale, der har udtrykt interesse for at reservere en plads ved den nye skovbegravelsesplads ved Skærbæk, fortæller ejeren. Søndag kunne interesserede få en rundvisning.
Annonce

Skærbæk: En række interesserede borgere og naboer blev søndag formiddag vist rundt i det kuperede terræn ved den nyligt godkendte skovbegravelsesplads ved Hagenør øst for Skærbæk.

Tidligere på måneden fik Sven Schou officielt lov til at tilbyde urnenedsættelser i en del af de omkring 5,5 hektar skov, han ejer.

Blandt søndagens gæster i skoven var 74-årige Palle Eskildsen fra Erritsø. Da han og hustruen går op i økologi og er glad for at være udendørs, ser han skovbegravelsespladsen som et oplagt hvilested.

- Det er tilbage til naturen på en eller anden måde, og når vi nu er ateister, så er det dét ideelle, siger Palle Eskildsen.

Han fik blandt andet lejlighed til at spørge Sven Schou, om alle trosretninger kan blive begravet i skoven.

- De eneste, der ikke kan eller vil komme her, er nok muslimer, for de skal begraves i en kiste, og det må man ikke her. Det er kun til urner. Så længe man vil brændes og i en urne, så kan jeg sætte dem ned, lød svaret fra Sven Schou.

Det er tilbage til naturen på en eller anden måde, og når vi nu er ateister, så er det dét ideelle

Palle Eskildsen, Erritsø

Annonce

Samme pris uanset placering

Sven Schou fortæller, at fem personer allerede har henvendt sig og reserveret en urneplads i skoven. Størst er interessen fra personer, der bor i Fredericia Kommune.

- Der er også nogle, der har spurgt til et familietræ, men det har vi ikke helt fundet vores ben på endnu, for der skal formentlig være 20 års reservation på sådan en plads, siger Sven Schou.

Mens regnen langsomt begyndte at tage til, og den bløde skovbund blev endnu blødere, viste Sven Schou gæsterne rundt i skoven.

- Der er også nogle, der godt kan lide, at det ligger mere i læ end heroppe, fortalte Sven Schou, mens han fra en lille bakketop mellem træerne, pegede ned mod et lavere liggende område af skoven.

Uanset placering i skoven er prisen den samme. Det koster 5000 kroner for ti år, mens en urnenedsættelse med ti års fredning koster 9900 kroner.

Sven Schou forventer kunne tilbyde 10-15 urnebegravelser om året. Som det er nu, er der afsat plads til 36 hvilesteder. Tilladelsen til skovbegravelsespladsen giver mulighed for at etablere op til 600 hvilesteder.

Kirkeministeriet har givet tilladelse til i alt 600 urnenedsættelser i Sven Schous skov ved Hagenør vest for Skærbæk. Området, der kan bruges til urnebegravelser, er omkring 1,5 hektar. Foto: Peter Leth-Larsen
En række af pladserne i skoven er allerede markeret med små pinde, der er sat i cirkler rundt om de høje bøgetræer. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Annonce