Annonce
Billund

Nyskrevet kabaret med revyviser får premiere i Magion

Brian Svendsen, John Skou, Kim Brandt, Frederik Brorson, Neklas Klausen og Birgitte Antonius er truppen, der viser kabaretten "Maggiduddi og jeg med fler'". Foto: René Lind Gammelmark
Grindsted skal gøres kendt som stedet, man kan opleve revykabaret. Premiere i Magion 21. august.

Grindsted: Ambitionerne er høje hos truppen bag den nyskrevne kabaret af revyviser, som får premiere i Magion den 21. august i forbindelse med festugen: Grindsted skal på landkortet som byen, man besøger for at høre gode revyviser sat sammen på en ny måde.

Ophavsmændene til den idé er John Skou og Birgitte Antonius, som har turneret landet rundt med deres revysange. Nu har Birgitte Antonius sat sangene ind i en helt ny sammenhæng, og kabaretten "Maggiduddi og jeg med fler' "er opstået.

Annonce

Revysangens genklang

Revysangens Genklang er en forening, der har specialiseret sig i at fortælle dansk revysangs historie.

Foreningen har de seneste par år optrådt over hele landet med revyviser både som duo og trio.

Se mere på: www.revysangensgenklang.dk

Stærkt hold

"Maggiduddi og jeg med fler'" er et genhør med flere af de danske revyviser helt op til i dag. Et nostalgisk tilbageblik med et nutidigt og humoristisk udtryk.

John Skou er kapelmester og står i spidsen for både den musikalske og historiske del af forestillingen. Spørgsmålet er dog, om han kan få lov til at præsentere flere års forskningsarbejde i dansk revyhistorie, når scenen indtages af tre sprælske revyskuespillere, der hver især glæder sig til at fremføre netop deres revyviser og få publikums uddelte opmærksomhed?

Med på scenen sammen med Birgitte Antonius er Frederik Brorson fra Musicalakademiet i Fredericia samt unge Neklas Klausen, der blandt andet har slået sine folder hos 7-kanten i Janderup. Musikalsk har John Skou følgeskab af konservatorieuddannede Brian Svendsen.

Sanger og skuespiller Kim Brandt, der har optrådt i mange sammenhænge, er forestillingens instruktør.

- Vi har fået nogle super gode folk med. Vi glæder os meget og håber, at rigtig mange vil reservere en af dagene og købe en billet, siger John Skou.

På turné

Efter premieren i Magion og yderligere to forestillinger i Grindsted drager forestillingen på turné til blandt andet Vensyssel Teater i Hjørring.

Billund Kommune og Nordea Fonden har støtter kabaretten økonomisk.

Revysangens Genklang, et lille projekt, som har vokset sig stort med optrædender over hele landet. John Skou spiller, og Birgitte Antonius synger. Arkivfoto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce