Annonce
Mad og drikke

Nytårschampagne fra 185 til 299 kroner

Disse tre vine kan du finde hos Vin & Vin, Bichel eller H.J. Hansen/Vinspecialisten.

Brødtekst

Annonce

Brut Améthyste, Louis Barthélémy, Champagne, Frankrig, Vin & Vin: 289 kroner (12 procent)

Medium lemon. Æble, lyst brød, salt, citron. Hvor er boblerne? Meget små bobler/delikat mousse glasset, de er heldigvis tydeligere i munden. Vinen har en balanceret syrlighed, og i smagen er der citron, grønne æbler, let syrlige kirsebær og jordbær. Overordnet et harmonisk glas som kan drikkes både til velkomst, nytårstale og en let fiskeret, og hvis du dybest set ikke er så vild med boblerne i champagne, er denne vin en blid fortolkning. Tre stjerner.

Carte Blanche Brut, Benard-Pitois, Champagne, Frankrig, Bichel: Tilbud 185 kroner (normal 240 kroner) (12 procent)

Medium kobber/gylden med rosa skær. Frugtig duft med conferencepære, æble, lime og brød. Frisk og retlinet i munden med en moderat syre, som modsvares af en fyldig sødme. Der er æble, pære, gule blommer og hårde ferskner i smagen. Vinen er brut og altså tør, men frugtigheden er stor, og det fornemmes, som om restsukkeret nærmer sig de maksimale 12 gram/liter. Den vil fungere udmærket som start på nytårsaften, men kan nok blive lidt kedelig at drikke hele aftenen. Tilbudsprisen er meget rimelig (i Frankrig koster vinen cirka 135 kroner på vingården), og den trækker op på fire store stjerner.

Brut Classic, Deutz, Champagne, Frankrig, H.J. Hansen/Vinspecialisten: Tilbud 299 kroner (normal 400 kroner) (12 procent)

Frisk duft med æble, en smule lyst brød, gær og hvide blomster. Smagen er præget af grønne æbler, der har selskab af en moderat syre og en pæn rundhed i mundfornemmelsen. Den er forholdsvis nem at gå til for den, der ikke er vant til at drikke tør champagne, fordi syren er blevet dæmpet gennem malolaktisk gæring. Vinen har en snert af smørfedme og forekommer i det hele taget harmonisk - uden ligefrem at være en vin, man går på opdagelse i. Men harmoni kan også være rart. Fire stjerner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce