Annonce
Haderslev

Nytårskoncerter blev skudt i gang med et brag

Amin Jensen er gæstesolist ved Slesvigske Musikkorps' nytårskoncerter. PR foto

Sønderjylland: SMUK – Slesvigske Musikkorps, Julie Berthelsen, Amin Jensen og dirigent Michelle Rakers kom godt fra premieren på årets nytårskoncert på Harmonien i Haderslev og er nu klar til at drage på turné. - Det gik sindssygt godt. Vi har allerede fået en masse gode tilbagemeldinger. Det var en rigtig, rigtig god premiere. Det har også været et super prøveforløb. Musikerne er topprofessionelle og har et enormt overskud. Det er dejligt, udtaler Amin Jensen i en pressemeddelelse.

Selv om Amin Jensen er en rutineret herre, så var premieren og samarbejdet med Forsvarets Musikalske Ambassadører alligevel noget, der gjorde et stort indtryk. Han har aldrig tidligere optrådt med så stort et orkester, og han havde derfor lidt premierenerver, fortæller han.

SMUKs orkesterchef, Rasmus Frandsen, oplyser, at flere spillesteder melder om tæt på udsolgt. - Vi kan mærke, at også publikum på nyere spillesteder for alvor har taget vores nytårskoncerter til sig. Blandt andet i København bliver billetterne nu også revet væk, siger Rasmus Frandsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Annonce