Annonce
Varde

Nytårskur: Flensted satte sig på erhvervsprisen

Glade modtagere af iværksætterprisen: Le Mosch - Tina og Peter Hofman får knus af medarbejderne. Foto: André Thorup
Flensted var nomineret for anden gang, og i år tog Skovlunds store arbejdsplads stikket hjem. Rekorddeltagelse og nyt æresmedlem ved nytårskur.

Varde: Flensted gik igen ved årets nytårskur for erhvervslivet i ProVarde.

Virksomheden modtog årets erhvervspris, og Anne-Marie Lidegaard fra Thoras Gård i Blåvand blev udnævnt til foreningens femte æresmedlem og kom i den sammenhæng også ind på Flensted.

- Jeg bliver ramt af en boomerang. Det var mig, der foreslog indførelsen af æresmedlemmer i ProVarde, og jeg pegede på Ole Flensted som første æresmedlem, for han var indbegrebet af en iværksætter og et forbillede for mig, sagde hun og fortsatte:

- Da han havde fået prisen, sagde han, at nu håbede han ikke, vi ville give den til Gud og hvermand. Næste gang jeg ser ham, vil jeg lige høre, hvad han synes om, at jeg har fået den.

Annonce

Nytårskur

  • Erhvervslivet i Varde Kommune, som er medlem af ProVarde, fejrer nytårskur hvert år i januar.
  • Tre virksomheder var nomineret til erhvervspris 2020. De to andre var Primo Danmark i Tistrup og Hjorshøj Party Service i Tistrup.
  • 490 deltog på Hotel Arnbjerg mandag aften.

Flensted vandt

Ole Flensted solgte sit livsværk i 2008. Tyske Wersing Food Family overtog på det værst tænkelige tidspunkt, ligesom finanskrisen ramte, virksomheden indkasserede underskud og var ved at miste egenkapitalen. I dag er Flensted ovenpå, og de tyske ejere har udvidet virksomheden i Skovlund, der de seneste fem år har haft direktør-duoen: Lene Rasmussen for salg og marketing, og Jørgen Østergaard for produktion.

De to modtog prisen, som de takkede deres mange medarbejdere for, hvorefter de straks videregav de 10.000 kroner, der følger med prisen, til medarbejderne.

Borgmester lovede en omgang

Publikum bestod i år af 490 deltagere, hvilket er en enkelt håndfuld mere end sidste års rekord.

Efter erhvervsprisen gik den nye iværksætterpris til Le Mosch i Varde, ved ægteparret Tina og Peter Hofmann, der har skabt en succes på tøj, accessories og ikke mindst hårpynt til kvinder.

Formand for ProVarde Hans Barslund var inde på den omstrukturering, ProVarde netop har gennemført, efter at regeringen krævede nye destinationssamarbejder. Det har betydet en udskilning af turismen fra ProVarde og over i det nye Destination Vesterhavet, i samarbejde med Ringkøbing-Skjern Kommune og med hovedsæde i Hvide Sande.

Borgmester Erik Buhl lovede i sin tale gratis omgang til hele salen, hvis der ikke er gang i byggeriet af flygtningemuseet Flugt, når han betræder talerstolen ved nytårskur 2021.

- Nu er det tredje gang, jeg har museet med i mine visioner. Hvis det ikke snart kommer, må jeg flygte ud, sagde han og fortsatte:

- Nej, jeg tror på det. Og denne gang søger vi for at få lavet nok parkeringspladser fra start.

Anne-Marie Lidegaard blev ProVardes femte æresmedlem. Hun har drevet Thoras Gård i Blåvand siden 1985. Hun fik prisen overrakt af ProVarde-formand Hans Barslund. Foto: André Thorup
Publikum fulgte godt med i taler og prisuddelinger. Foto: André Thorup
I år var der - igen - rekorddeltagelse. 490 deltagere. Foto: André Thorup
Borgmester Erik Buhl fortalte om kommunens mange opgaver i forbindelse med at skabe rammerne for erhvervsliv. Foto: André Thorup
Først godt en times stående tilhøren - bagefter er der mad og masser af snak til nytårskuren. Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Sønderjyske politikere måtte vælge pragmatisme før principper

Det hører til sjældenhederne, at embedsmænd udtaler sig skarpt og uden omsvøb. Men det gjorde han, direktøren på rådhuset. ”Fuldstændigt utilstedeligt” kaldte Stig Werner Isaksen udvidelsen af Tinglev-virksomheden N.T. Tømrer og Snedkerforretning. Det utilstedelige består ifølge den kommunale direktør i, at en anden direktør, virksomhedsejeren, har udvidet sit firmas fysiske rammer uden at sørge for de nødvendige tilladelser først. Ulovligheder skal selvfølgelig ikke accepteres. ”Med lov skal man land bygge”, som det står skrevet på indgangen til Københavns Byret. Og indlysende er det, at politikernes beslutning om – imod forvaltningens anbefalinger – at godkende Tinglev-virksomhedens udvidelse har nogle åbenlyst indbyggede problematikker. FOR HVILKET SVAR giver man det næste firma, der bryder reglerne lige så klokkeklart, som N.T. Tømrer og Snedkerforretning har gjort? Og hvordan vil den virksomhed, den direktør reagere, hvis embedsmændene også til den tid siger nej, og politikerne modsat nu holder fast i afgørelsen? Forskelsbehandling er blot et af de ord, der falder lige for. Som Stig Werner Isaksen formulerer det: - Jeg kan sagtens forstå politikernes beslutning, men jeg kunne bare ikke anbefale den. DET STOD PÅ ingen måde skrevet i embedsmands-manualerne, at det var den løsning, der blev konklusionen. Politikerne har i denne sag valgt den pragmatiske tilgang: Det ser ikke kønt ud; der er dog noget meget vigtigere på spil: Eller som den socialdemokratiske gruppeformand og borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, konstaterede: - For os handler det om arbejdspladser. Venstres Philip Tietje, der er formand for vækstudvalget for land og by, er på linje. Også han kunne se arbejdspladser forsvinde, hvis politikerne havde fulgt embedsmændenes anbefalinger. SKÅRET IND TIL benet: Politikerne valgte pragmatisme før principper. Arbejdspladser før overholdelse af regler. Naturligvis er politikerne fuldt ud bevidste om dilemmaerne, og de har formentlig godkendt udvidelsen af Tinglev-virksomheden med billeder på nethinden af de problemer, godkendelsen kan skabe for dem senere. Ingen af dem kunne bare have holdt til de konsekvenser, en fastholdelse af den administrative afvisning måske havde resulteret i. ”POLITIKERNE SKYLD I, at virksomhed må fyre”, var en konklusion, der kunne være taget på de sociale medier. Det er selvfølgelig noget sludder, for virksomheden har ikke fulgt reglerne, men den slags kan være svær at forklare over for dem, der af den grund måtte sige farvel til deres arbejdsplads. Politikerne var nødt til at godkende virksomhedens udvidelse på bagkant. Vel vidende at en lignende sag kan dukke op i deres indbakke en anden gang. Og hvad gør de så? GOD SØNDAG

Esbjerg

Klar til kamp om ballon-forbud: Esbjerg-politikere bokser endnu en runde

Esbjerg

Esbjerg Kommune: Slut med balloner til børn efter kritik af kommunalt arrangement

Annonce