Annonce
Varde

Nytårskur: Flensted satte sig på erhvervsprisen

Glade modtagere af iværksætterprisen: Le Mosch - Tina og Peter Hofman får knus af medarbejderne. Foto: André Thorup
Flensted var nomineret for anden gang, og i år tog Skovlunds store arbejdsplads stikket hjem. Rekorddeltagelse og nyt æresmedlem ved nytårskur.
Annonce

Varde: Flensted gik igen ved årets nytårskur for erhvervslivet i ProVarde.

Virksomheden modtog årets erhvervspris, og Anne-Marie Lidegaard fra Thoras Gård i Blåvand blev udnævnt til foreningens femte æresmedlem og kom i den sammenhæng også ind på Flensted.

- Jeg bliver ramt af en boomerang. Det var mig, der foreslog indførelsen af æresmedlemmer i ProVarde, og jeg pegede på Ole Flensted som første æresmedlem, for han var indbegrebet af en iværksætter og et forbillede for mig, sagde hun og fortsatte:

- Da han havde fået prisen, sagde han, at nu håbede han ikke, vi ville give den til Gud og hvermand. Næste gang jeg ser ham, vil jeg lige høre, hvad han synes om, at jeg har fået den.

Nytårskur

  • Erhvervslivet i Varde Kommune, som er medlem af ProVarde, fejrer nytårskur hvert år i januar.
  • Tre virksomheder var nomineret til erhvervspris 2020. De to andre var Primo Danmark i Tistrup og Hjorshøj Party Service i Tistrup.
  • 490 deltog på Hotel Arnbjerg mandag aften.
Annonce

Flensted vandt

Ole Flensted solgte sit livsværk i 2008. Tyske Wersing Food Family overtog på det værst tænkelige tidspunkt, ligesom finanskrisen ramte, virksomheden indkasserede underskud og var ved at miste egenkapitalen. I dag er Flensted ovenpå, og de tyske ejere har udvidet virksomheden i Skovlund, der de seneste fem år har haft direktør-duoen: Lene Rasmussen for salg og marketing, og Jørgen Østergaard for produktion.

De to modtog prisen, som de takkede deres mange medarbejdere for, hvorefter de straks videregav de 10.000 kroner, der følger med prisen, til medarbejderne.

Annonce

Borgmester lovede en omgang

Publikum bestod i år af 490 deltagere, hvilket er en enkelt håndfuld mere end sidste års rekord.

Efter erhvervsprisen gik den nye iværksætterpris til Le Mosch i Varde, ved ægteparret Tina og Peter Hofmann, der har skabt en succes på tøj, accessories og ikke mindst hårpynt til kvinder.

Formand for ProVarde Hans Barslund var inde på den omstrukturering, ProVarde netop har gennemført, efter at regeringen krævede nye destinationssamarbejder. Det har betydet en udskilning af turismen fra ProVarde og over i det nye Destination Vesterhavet, i samarbejde med Ringkøbing-Skjern Kommune og med hovedsæde i Hvide Sande.

Borgmester Erik Buhl lovede i sin tale gratis omgang til hele salen, hvis der ikke er gang i byggeriet af flygtningemuseet Flugt, når han betræder talerstolen ved nytårskur 2021.

- Nu er det tredje gang, jeg har museet med i mine visioner. Hvis det ikke snart kommer, må jeg flygte ud, sagde han og fortsatte:

- Nej, jeg tror på det. Og denne gang søger vi for at få lavet nok parkeringspladser fra start.

Anne-Marie Lidegaard blev ProVardes femte æresmedlem. Hun har drevet Thoras Gård i Blåvand siden 1985. Hun fik prisen overrakt af ProVarde-formand Hans Barslund. Foto: André Thorup
Publikum fulgte godt med i taler og prisuddelinger. Foto: André Thorup
I år var der - igen - rekorddeltagelse. 490 deltagere. Foto: André Thorup
Borgmester Erik Buhl fortalte om kommunens mange opgaver i forbindelse med at skabe rammerne for erhvervsliv. Foto: André Thorup
Først godt en times stående tilhøren - bagefter er der mad og masser af snak til nytårskuren. Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Lokale byrådskvinder modtager kommentarer og klamme billeder fra borgere

Coronavirus

Live: Højere bøder på vej - Regeringen vil piratfester til livs

Trekantområdet

Langt flere end ventet er blevet podet: Flere tusinde lagde vejen forbi midlertidigt testcenter

Annonce