Annonce
Kolding

Nytårsraket kom flyvende og afbrød fodboldkamp i Kolding: Rivalisering tiltrækker fans, der er hardcore

Det er ulovligt at medbringe fyrværkeri som eksempelvis romerlys på danske fodboldstadions. Klubberne bliver straffet med et beløb, der afhænger af, hvor meget fyrværkeri der er blevet fyret af undervejs i kampen. Billedet her stammer fra pokalkampen mod FC Midtjylland sidste sæson, men der har flere gange i denne sæson været tændt op i romerlysene blandt andet mod Vejle og Fredericia. Foto:Yilmaz Polat
- Der er opstået en rivalisering mellem klubberne her i Trekantområdet, og den bidrager til, at der kommer flere fans, som er lidt til den hardcore side, siger Claus Holm-Søberg, bestyrelsesformand i Kolding IF, efter der blev affyret en nytårsraket under fredagens kamp.
Annonce

Kolding: Det var ikke kun regnvejret, der forsinkede kampen mellem Kolding IF og Nykøbing FC, da koldingenserne fredag aften vandt 3-1 i silende regn.

Kampen kom 30 minutter for sent i gang på grund af vejret, og undervejs i kampen valgte dommeren kortvarigt også at stoppe spillet, da en nytårsraket pludselig kom flyvende fra mørket bag det ene mål. Ingen kom noget til, men det var ikke desto mindre en farlig episode for spillere, trænere og de 575 tilskuere, der var på stadion, hvor der er flere store trækonstruktioner.

Bestyrelsesformanden i Kolding IF, Claus Holm-Søberg, fortæller, at raketten blev affyret ude fra Stadionvej og ind igennem hegnet, og at den altså ikke har været smuglet ind på tribunerne.

- Det er selvfølgelig uholdbart, det der skete, siger han.

Der har også været episoder med ulovlige romerlys. Gør I nok for at forhindre den her slags?

- Jeg synes, vi gør, hvad vi kan. Vi undersøger stadion inden kampstart for at finde ud af, om der ligger noget, og folk bliver visiteret. Vi drøfter, hvad vi skal gøre fremadrettet både internt og med politiet, siger Claus Holm-Søberg.

Annonce

Hardcore fans

Bestyrelsesformanden fortæller, at klubben har en formodning om, hvem der har affyret raketten, og at vedkommende er fra Kolding. Han peger desuden på, at rivaliseringen mellem Kolding IF, Vejle Boldklub og Fredericia FC får nogle fans til at overskride grænser på tribunerne, selv når holdene ikke mødes på banen.

- Der er opstået en rivalisering mellem klubberne her i Trekantområdet, og den bidrager til, at der kommer flere fans, som er lidt til den hardcore side, og som synes, der skal ske noget, der ikke er helt lovligt, siger Claus Holm-Søberg.

- Vi kan se, at vi også bliver nødt til at tænke over det, når vi møder Nykøbing til en "lille" kamp, hvor der ikke er ret mange mennesker på stadion. Selv der kan der nu også ske ting og sager, siger han.

Hver gang der bliver affyret fyrværkeri under en fodboldkamp på Kolding Stadion, får Kolding IF en bøde. Det risikerer klubben også denne gang, selvom det lidt er en gråzone, når nytårsraketten blev fyret af uden for stadion.

- Jeg ved faktisk ikke, hvad der kommer til at ske. Vi får nok lige straks en skrivelse fra Divisionsforeningen, og så skal vi redegøre for det, der er sket. Så sagen skal gå sin gang, inden vi kender konsekvenserne. Umiddelbart er det, der sker inde på stadion, vores ansvar, mens politiet har ansvaret for det, der sker uden for, siger bestyrelsesformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce