Annonce
Kolding

Nytårsraket kom flyvende og afbrød fodboldkamp i Kolding: Rivalisering tiltrækker fans, der er hardcore

Det er ulovligt at medbringe fyrværkeri som eksempelvis romerlys på danske fodboldstadions. Klubberne bliver straffet med et beløb, der afhænger af, hvor meget fyrværkeri der er blevet fyret af undervejs i kampen. Billedet her stammer fra pokalkampen mod FC Midtjylland sidste sæson, men der har flere gange i denne sæson været tændt op i romerlysene blandt andet mod Vejle og Fredericia. Foto:Yilmaz Polat
- Der er opstået en rivalisering mellem klubberne her i Trekantområdet, og den bidrager til, at der kommer flere fans, som er lidt til den hardcore side, siger Claus Holm-Søberg, bestyrelsesformand i Kolding IF, efter der blev affyret en nytårsraket under fredagens kamp.

Kolding: Det var ikke kun regnvejret, der forsinkede kampen mellem Kolding IF og Nykøbing FC, da koldingenserne fredag aften vandt 3-1 i silende regn.

Kampen kom 30 minutter for sent i gang på grund af vejret, og undervejs i kampen valgte dommeren kortvarigt også at stoppe spillet, da en nytårsraket pludselig kom flyvende fra mørket bag det ene mål. Ingen kom noget til, men det var ikke desto mindre en farlig episode for spillere, trænere og de 575 tilskuere, der var på stadion, hvor der er flere store trækonstruktioner.

Bestyrelsesformanden i Kolding IF, Claus Holm-Søberg, fortæller, at raketten blev affyret ude fra Stadionvej og ind igennem hegnet, og at den altså ikke har været smuglet ind på tribunerne.

- Det er selvfølgelig uholdbart, det der skete, siger han.

Der har også været episoder med ulovlige romerlys. Gør I nok for at forhindre den her slags?

- Jeg synes, vi gør, hvad vi kan. Vi undersøger stadion inden kampstart for at finde ud af, om der ligger noget, og folk bliver visiteret. Vi drøfter, hvad vi skal gøre fremadrettet både internt og med politiet, siger Claus Holm-Søberg.

Annonce

Hardcore fans

Bestyrelsesformanden fortæller, at klubben har en formodning om, hvem der har affyret raketten, og at vedkommende er fra Kolding. Han peger desuden på, at rivaliseringen mellem Kolding IF, Vejle Boldklub og Fredericia FC får nogle fans til at overskride grænser på tribunerne, selv når holdene ikke mødes på banen.

- Der er opstået en rivalisering mellem klubberne her i Trekantområdet, og den bidrager til, at der kommer flere fans, som er lidt til den hardcore side, og som synes, der skal ske noget, der ikke er helt lovligt, siger Claus Holm-Søberg.

- Vi kan se, at vi også bliver nødt til at tænke over det, når vi møder Nykøbing til en "lille" kamp, hvor der ikke er ret mange mennesker på stadion. Selv der kan der nu også ske ting og sager, siger han.

Hver gang der bliver affyret fyrværkeri under en fodboldkamp på Kolding Stadion, får Kolding IF en bøde. Det risikerer klubben også denne gang, selvom det lidt er en gråzone, når nytårsraketten blev fyret af uden for stadion.

- Jeg ved faktisk ikke, hvad der kommer til at ske. Vi får nok lige straks en skrivelse fra Divisionsforeningen, og så skal vi redegøre for det, der er sket. Så sagen skal gå sin gang, inden vi kender konsekvenserne. Umiddelbart er det, der sker inde på stadion, vores ansvar, mens politiet har ansvaret for det, der sker uden for, siger bestyrelsesformanden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Billund

Ansættelsesstop i resten af 2019: Alle områder rammes i Billund Kommune

Annonce