x
Annonce
Vejen

Nytårstaffel og prisoverrækkelser i Jels

Der var fyldt til sidste plads ved Jels Lokalråds nytårstaffel og prisoverrækkelser i form af disse to statuetter, som er fremstillet af byens lokale keramiker Lene Kersting. Foto: Søren Dippel
Årets Jelsing går til Grethe Nissen og Svend Hansen. Mona og Carsten Trapp modtog Årets Forskønnelsespris.

Jels: Der var fyldt til sidste plads, da lokalrådet i Jels søndag inviterede til årets nytårstaffel. Det foregik traditionen tro med champagne og kransekage, formand Niels Bendix Rasmussens årsberetning og ikke mindst med prisoverrækkelser.

Men inden Brian T. Jakobsen kunne afsløre navnene på prismodtagerne, som alle var spændte på, hvem er, gjaldt det formandsberetningen.

- I år har vi fået væsentlig flere forslag til nomineringer end tidligere, kunne formanden berette.

Han kunne også afsløre, at der med støtte for 32 virksomheder er blevet optaget en ny Jels-film. Filmen havde premiere som det sidste punkt på dagsordenen.

Noget af det, som lokalrådet i år vil arbejde for at få gennemført, er blandt meget andet af få etableret belysning til vinterbaderne og fra Planetparken ned mod Jels Sø.

Annonce
I år har vi fået væsentlig flere forslag til nomineringer end tidligere.

Niels Bendix Rasmussen, formand

Priserne

Så var det tid til prisoverrækkelser i form af to smukke statuetter, fremstillet af byens lokale keramiker Lene Kersting.

Titlen som Årets Jelsing går denne gang til de to jelsinger, Grethe Nissen og Svend Hansen, Barsbølmarkvej 17. De to var dog ikke til stede, så derfor modtog sønnen Thomas Hansen statuetten på sine forældres vegne.

Årets forskønnelsespris går til Mona og Carsten Trapp, Jels Vamdrupvej 23.

Det er 13. gang, prisoverrækkelserne finder sted. Denne gang havde lokalrådet modtaget 100 indstillinger til prisen.

Årets Forskønnelsespris går til Carsten og Mona Trapp. Foto: Søren Dippel
Titlen som Årets Jelsing går denne gang til Grethe Nissen og Svend Hansen. Sønnen Thomas Hansen modtog statuetten på sine forældres vegne. Foto: Søren Dippel
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Folkets opråb er blevet hørt: Genbrugspladserne genåbner på tirsdag

Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Danmark

Liveblog: Kina advarer om mulig ny bølge af coronavirus

Erhverv

Direktør i vækstfirma er bekymret for at krisen trækker ud: Frygter en halvering af omsætningen

Annonce