Annonce
Vejen

Nyt anlæg indviet med spring

Jakob Bech Jensen, der er medlem af byrådet i Vejen Kommune og Rødding-områdets lokale medlem af udvalget for sundhed, kultur og fritid, kastede sig ud i at "klippe" det røde bånd på en alternativ måde. Foto: André Thorup
Fredag eftermiddag havde Rødding Gymnastikforening inviteret til festlig indvielse af sine nye, to millioner kroner dyre springfaciliteter i Rødding Centret.

Rødding: - Det er en stor dag for gymnastikforeningen. Det er en drøm, der er gået i opfyldelse.

Sådan sagde Anita Møbjerg Hansen, formand for Rødding Gymnastikforening, i sin tale ved fredagens indvielse af gymnastikforeningens helt store projekt - et springanlæg til 2,1 millioner kroner.

Formanden takkede i talen alle, der har været involveret i arbejdet med at få projektet til at blive til virkelighed - arbejdsgruppen for projektet, håndværkerne, leverandøren af springredskaberne, de frivillige, de lokale virksomheder og borgere - og ikke mindst Vejen Kommune.

- Det har været fantastisk at mærke den opbakning, vi har fået. Men vi må heller ikke glemme den store opbakning fra Vejen Kommune. Man kan ikke sige andet, end at en million godt kan mærkes, sagde Anita Møbjerg Hansen, inden hun overlod mikrofonen til Torben Falkenberg, der er formand for Rødding Centrets bestyrelse.

Annonce
Torben Falkenberg, formand for Rødding Centrets bestyrelse, havde roser med til formanden for gymnastikforeningen, Anita Møbjerg Hansen, og hendes bestyrelseskolleger. Torben Falkenberg håbede på tilgivelse for ikke altid at have virket alt for begejstret for springprojektet. Foto: André Thorup

Delte roser ud

Ligesom Anita Møbjerg Hansen lagde Torben Falkenberg ud med at beskrive dagen for indvielsen.

- Det er en stor dag for jer. Det er en dejlig dag for os alle. Et springanlæg til to millioner kroner er ikke hverdagskost i en by som Rødding. I har vist, at historien om humlebien er usand, sagde Torben Falkenberg, der med sig på talerstolen også havde syv røde roser. Og henvendt til Anita Møbjerg Hansen sagde han:

- Du har tit efterlyst roser for det arbejde, der er gjort, når vi andre ikke lige har husket den fænomenale indsats, der er ydet. Jeg vil gerne undskylde for, at min begejstring ikke altid har været så stor til bestyrelsesmøderne. Jeg håber ikke, at I har fået det indtryk, at jeg ikke syntes om projektet.

Torben Falkenbergs syv roser var tiltænkt gymnastikforeningens bestyrelsesmedlemmer.

- Med de syv gange roser håber jeg, at jeg kan få tilgivelse for min manglende begejstring, sagde Torben Falkenberg, og skulle man tyde Anita Møbjerg Hansens smil, så blev Rødding Centrets formand hurtigt tilgivet.

En dejlig dag

Sidste taler var det konservative byrådsmedlem i Vejen Kommune, Jakob Bech Jensen fra Lintrup, der også er Rødding-områdets lokale medlem af udvalget for sundhed, kultur og fritid. Han lagde ud med at citere en sang af Stig Møller.

- Sikken dejlig dag det er i dag, lød det fra Jakob Bech Jensen, der fortsatte:

- Ikke bare fordi det er godt vejr, og heller ikke fordi det er fredag, men især fordi vi i dag indvier Rødding Gymnastikforenings nye springfaciliteter. Det har været en lang proces, og det har krævet dygtige og engagerede aktører.

Jakob Bech Jensen fremhævede i sin tale især de frivillige, der har været involveret i projektet - og som også dagligt yder en stor indsats i foreningsarbejdet.

Alle, der havde lyst, kunne til sidst få lov til at prøve at springe i det nye anlæg. Og mon ikke der her stod nogle piger parat til at prøve det? Foto: André Thorup

De frivillige er guld værd

- De frivillige i gymnastikforeningen har gjort det hele uden løn. Jeg tror, de gør det, fordi de brænder for gymnastikken. De frivillige er guld værd. Dem skal vi huske at sætte pris på, sagde Jakob Bech Jensen, der også havde fået æren af at tage sig af den officielle del - nemlig den del med det obligatoriske røde bånd. Og det gjorde han med ordene:

- Så er der vist bare tilbage at springe ud i det.

Og det gjorde han så, da den flytbare skillevæg, der er en del af springanlægget, blev kørt til side. For foran en af springgravene stod en lille trampolin - og med et pænt tilløb lavede Jakob Bech Jensen et flot spring og landede på det røde bånd, der var spændt ud.

Springet fik også rosende ord med på vejen af flere af tilskuerne:

- Han kan jo godt endnu, lød det, inden der var lidt godt til ganen til gæsterne, og det nye springanlæg blev overladt til en gruppe dygtige springgymnaster, der viste, hvad man kan, hvis man bare træner længe nok.

Omkring 100 var mødt frem til indvielsen af Rødding Gymnastikforenings nye springfaciliteter. Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce