x
Annonce
Vejen

Nyt anlæg indviet med spring

Jakob Bech Jensen, der er medlem af byrådet i Vejen Kommune og Rødding-områdets lokale medlem af udvalget for sundhed, kultur og fritid, kastede sig ud i at "klippe" det røde bånd på en alternativ måde. Foto: André Thorup
Fredag eftermiddag havde Rødding Gymnastikforening inviteret til festlig indvielse af sine nye, to millioner kroner dyre springfaciliteter i Rødding Centret.

Rødding: - Det er en stor dag for gymnastikforeningen. Det er en drøm, der er gået i opfyldelse.

Sådan sagde Anita Møbjerg Hansen, formand for Rødding Gymnastikforening, i sin tale ved fredagens indvielse af gymnastikforeningens helt store projekt - et springanlæg til 2,1 millioner kroner.

Formanden takkede i talen alle, der har været involveret i arbejdet med at få projektet til at blive til virkelighed - arbejdsgruppen for projektet, håndværkerne, leverandøren af springredskaberne, de frivillige, de lokale virksomheder og borgere - og ikke mindst Vejen Kommune.

- Det har været fantastisk at mærke den opbakning, vi har fået. Men vi må heller ikke glemme den store opbakning fra Vejen Kommune. Man kan ikke sige andet, end at en million godt kan mærkes, sagde Anita Møbjerg Hansen, inden hun overlod mikrofonen til Torben Falkenberg, der er formand for Rødding Centrets bestyrelse.

Annonce
Torben Falkenberg, formand for Rødding Centrets bestyrelse, havde roser med til formanden for gymnastikforeningen, Anita Møbjerg Hansen, og hendes bestyrelseskolleger. Torben Falkenberg håbede på tilgivelse for ikke altid at have virket alt for begejstret for springprojektet. Foto: André Thorup

Delte roser ud

Ligesom Anita Møbjerg Hansen lagde Torben Falkenberg ud med at beskrive dagen for indvielsen.

- Det er en stor dag for jer. Det er en dejlig dag for os alle. Et springanlæg til to millioner kroner er ikke hverdagskost i en by som Rødding. I har vist, at historien om humlebien er usand, sagde Torben Falkenberg, der med sig på talerstolen også havde syv røde roser. Og henvendt til Anita Møbjerg Hansen sagde han:

- Du har tit efterlyst roser for det arbejde, der er gjort, når vi andre ikke lige har husket den fænomenale indsats, der er ydet. Jeg vil gerne undskylde for, at min begejstring ikke altid har været så stor til bestyrelsesmøderne. Jeg håber ikke, at I har fået det indtryk, at jeg ikke syntes om projektet.

Torben Falkenbergs syv roser var tiltænkt gymnastikforeningens bestyrelsesmedlemmer.

- Med de syv gange roser håber jeg, at jeg kan få tilgivelse for min manglende begejstring, sagde Torben Falkenberg, og skulle man tyde Anita Møbjerg Hansens smil, så blev Rødding Centrets formand hurtigt tilgivet.

En dejlig dag

Sidste taler var det konservative byrådsmedlem i Vejen Kommune, Jakob Bech Jensen fra Lintrup, der også er Rødding-områdets lokale medlem af udvalget for sundhed, kultur og fritid. Han lagde ud med at citere en sang af Stig Møller.

- Sikken dejlig dag det er i dag, lød det fra Jakob Bech Jensen, der fortsatte:

- Ikke bare fordi det er godt vejr, og heller ikke fordi det er fredag, men især fordi vi i dag indvier Rødding Gymnastikforenings nye springfaciliteter. Det har været en lang proces, og det har krævet dygtige og engagerede aktører.

Jakob Bech Jensen fremhævede i sin tale især de frivillige, der har været involveret i projektet - og som også dagligt yder en stor indsats i foreningsarbejdet.

Alle, der havde lyst, kunne til sidst få lov til at prøve at springe i det nye anlæg. Og mon ikke der her stod nogle piger parat til at prøve det? Foto: André Thorup

De frivillige er guld værd

- De frivillige i gymnastikforeningen har gjort det hele uden løn. Jeg tror, de gør det, fordi de brænder for gymnastikken. De frivillige er guld værd. Dem skal vi huske at sætte pris på, sagde Jakob Bech Jensen, der også havde fået æren af at tage sig af den officielle del - nemlig den del med det obligatoriske røde bånd. Og det gjorde han med ordene:

- Så er der vist bare tilbage at springe ud i det.

Og det gjorde han så, da den flytbare skillevæg, der er en del af springanlægget, blev kørt til side. For foran en af springgravene stod en lille trampolin - og med et pænt tilløb lavede Jakob Bech Jensen et flot spring og landede på det røde bånd, der var spændt ud.

Springet fik også rosende ord med på vejen af flere af tilskuerne:

- Han kan jo godt endnu, lød det, inden der var lidt godt til ganen til gæsterne, og det nye springanlæg blev overladt til en gruppe dygtige springgymnaster, der viste, hvad man kan, hvis man bare træner længe nok.

Omkring 100 var mødt frem til indvielsen af Rødding Gymnastikforenings nye springfaciliteter. Foto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Varde

Big World i Varde afleverer maden i bagagerummet

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce