Annonce
Varde

Nyt bageri i kystby skal blive til landsdækkende kæde: - Vi vil gøre det anderledes og være branchens uægte barn

For 14 dage siden overtog 37-årige Andreas Brok-Hartvig fra Fredericia lejemålet på Vejers Havvej 81B. Lokalerne har tidligere huset bageri, og det er hans plan at fortsætte på den måde. Bageriet skal dog tænkes anderledes, så det med hans egne ord bliver et helt nyt koncept. Foto: Line Guldager Hansen
Der bliver ikke kun hvid og brun glasur i det nye bageri i Vejers, for Andreas Brok-Hartvig fra Fredericia har ambitioner om at skabe et helt nyt koncept. Navnet bliver Bâtard, som betyder uægte barn, og det er netop, hvad han ønsker at være i bagerbranchen.

Vejers: Han kan godt lide at udfordre normerne. At opfinde og udvikle nye koncepter, som bryder med folk forventninger. For eksempel forventningerne om et bageri i Vejers.

Andreas Brok-Hartvig har en baggrund som kok, men siden 2008 har han været selvstændig med et konsulentfirma, hvor arbejder med alt fra etablering af en donutkæde i Tyskland til udvikling af madkonceptet hos Lego.

Jeg kan godt lide at vende tingene på hovedet og finde nye måder at gøre det på, så jeg har store tanker om konceptet for bageriet.

Andreas Brok-Hartvig, indehaver af Bâtard i Vejers

Som ægte iværksætter drives han af at få ideer, udtænke koncepter og føre dem ud i livet. Han beskriver sig selv som den kreative partner, for så snart en ide er blevet til virkelighed, så overlader han driften til nogle andre.

Annonce
Bageriet i Vejers bliver et familieprojekt, for ud over Andreas og Sinne Brok-Hartvig skal deres to børn, Villum på otte og Mynte på 12, også være med. – Mynte glæder sig specielt til at blive gammel nok til at stå i bageriet og sælge, så hele familien er indstillet på at bruge sommeren i Vejers, siger han. Foto: Line Guldager Hansen

Han er nemlig god til at få ideer og til at turde drømme. Ligesom han i flere år har drømt om at udvikle sit helt eget koncept, og da en bekendt prikkede ham på skulderen for at gøre opmærksom på et ledigt lejemål, som tidligere havde været bageri, i Vejers, så tænkte han: Hvorfor ikke udvikle et nyt koncept til et bageri?

- Jeg kan godt lide at vende tingene på hovedet og finde nye måder at gøre det på, så jeg har store tanker om konceptet for bageriet, siger Andreas Brok-Hartvig.

Bagerbranchens uægte barn

De seneste 10-12 år har han udviklet mange madkoncepter, blandt andet for Circle K og Coop samt flere udenlandske cafeer og kæder.

Han er særligt inspireret af Lagkagehuset, som han mener, formåede at vende bøtten på hovedet og skabe en autenticitet og stemning, som kunderne elsker.

- De vendte bøtten på hovedet og skabte et nyt koncept for kvalitet og luksus. Godt nok er produkterne lidt dyrere, men det er en del af iscenesættelsen, forklarer Andreas Brok-Hartvig.

Mens renoveringen af bageriet nu snart går i gang, er Andreas Brok-Hartvig allerede begyndt at søge personale. Han leder både efter personale til at stå bag disken og til at hjælpe i produktionen. - Vi vil gerne have et team, som vil være med til at skabe en god oplevelse, så hvis man er lidt morgenfrisk og har lyst til at være med i et iværksætter-eventyr, hvor der er højt til loftet, så hører vi gerne fra dem, siger han. Foto: Line Guldager Hansen

Sammen med sin kone, Sinne, har han Brokhartvig Studio i Fredericia, hvor de arbejder med at designe koncepter til primært virksomheder i fødevarebranchen. De har for eksempel udviklet et koncept til Fredericia Idrætscenter og Doktor Herman, som er en vinbar i Fredericia.

Mens han primært tager sig af konceptudvikling på driften, har hun øje på detaljerne på design og iscenesættelse. Det er et ideelt samspil, mener han, og derfor glæder han sig over, at de nu endelig kan skabe et projekt sammen, som ikke bare skal overleveres, men som de selv kan føre videre.

- Det her kommer til at afspejle alt det, som vi elsker, siger han og afslører, at bageriet i Vejers kommer til at hedde Bâtard. Det betyder bastard eller uægte barn, forklarer han, og det er netop, hvad de ønsker at være i bagerbranchen.

- Så der kommer ikke til kun at være klassisk brun og hvid glasur, siger han med et smil.

Annonce

Aldrig drømt om Vejers

At eventyret om et bageri netop skulle begynde i Vejers, var aldrig Andreas Brok-Hartvigs plan. Godt nok har han haft visioner om et bagerikoncept, som kunne udvikle sig til en kæde med bagerier flere steder i landet, men nogle gange opstår der muligheder, som man ikke kan sige nej til.

Som iværksætter mener han, at det er vigtigt at sige ja og være modig nok til at springe ud i de muligheder. Også selvom timingen ikke nødvendigvis er den bedste, og det sker med kort varsel – og når lokationen hedder Vejers.

Andreas Brok-Hartvig forklarer, at Sinne og ham har planer om at ændre på udtrykket i bageriet. De er særligt inspireret af den sydfranske boheme-stil, så den vil præge bageriet inden døre, hvor der bliver plads til 16 siddende gæster. Uden for planlægger de at lave en bålplads, hvor gæsterne kan lave snobrød. Foto: Line Guldager Hansen

Lejemålet overtog de for 14 dage siden, og planen er at få bageriet i gang hurtigst muligt. I første omgang bliver det ikke 100 procent efter visionerne, men Andreas Brok-Hartvig prioriterer at få gang i bageriet, og så vil de bruge det kommende efterår på at udvikle og finpudse selve konceptet.

I grove træk forklarer han, at konceptet udspringer af en tanke om at gøre bageriet relevant på flere tidspunkter af dagen end kun til morgenmad og eftermiddagskaffen. Bageriet skal være den oplagte mulighed til frokosten, og når aftensmaden skal gå hurtig.

- Med min baggrund som kok kunne jeg godt tænke mig at tilbyde en udvidet frokostmenu og produkter til aftensmaden, som stadig har base i brød, forklarer han og nævner sandwichs, gourmet toast og toppet foccasiabrød som eksempler.

- Ambitionen er, at gæsterne kommer hjem fra bageren med mere end blot godt brød. Det skal være produkter, som er lækre at snacke på en sommeraften med et glas vin, siger han.

Annonce
Varde For abonnenter

Chokeret Julie tog sig af dement kvinde, der gik forvirret rundt i midtbyen og ledte efter kørelejlighed til grænsen: - Jeg fik at vide, at jeg bare skulle lade hende gå

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Nedgravet lig fundet i kolonihaveområde og tre personer fængslet: Det ved vi om den uhyggelige drabssag

Esbjerg For abonnenter

Thomas' fingre var smeltet ind til senerne, men nu har han sagt farvel til førtidspension: Jeg vil hellere arbejde i mit eget firma

Sydjylland

André gav sin mobber et knæ i ansigtet: Blev første gang smidt ud af skolen i 3. klasse - nu vil han lægge årti med vold og stoffer bag sig

Kultur For abonnenter

Duran Duran kæmpede forgæves mod festivalkulden: Simon Le Bon kunne tø sin stemme op men ikke publikum

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Kolding

Henrik fandt 43-årig formodet drabsoffer gennembanket kort før han forsvandt: - Der må være nogle, der har været meget sure på ham

Kolding For abonnenter

Efter drabet på 22-årig kvinde: Nu vil Kate bare gerne væk fra stoffer og utryghed på Violvej

Klimakamp ved køledisken: Klimamærker guider Kvicklys kunder til mere klimavenlige indkøb

Kolding

Se billederne: Allans hus kostede 85.000 kroner - det er noget gammelt lort

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Billund

Barn kørt ned af bil: 72-årig kvinde overså formentlig sin vigepligt

Aabenraa For abonnenter

Pia og hele byen knokler for kæmpe gul Tour-fest: Nu skal landsby på verdenskortet

Kolding

Dreng med autisme tog fra Gentofte til Kolding for at komme i praktik: Her ville firma godt give Noah en praktikplads

Annonce