Annonce
Haderslev

Nyt bofællesskab for seniorer på vej i Vojens Midtby

Vestergade 13 i Vojens skal formentlig til at rumme seniorlejlighededer. Foto: Google
Vestergade 13 skal omdannes til bofællesskab for seniorer, hvis der er interesse for det.
Annonce

Vojens: I Brdr. Grams tidligere administrationsbygning fra 1946 holder E&I Huset til, og bygningen har indtil nu været anvendt til kontorer.

Men der er nu planer om at indrette det til senior boligbofællesskab og muligvis anvende arealet bagved til grønt område.

Det oplyser Anders Møller, der ejer bygningen. Det gælder dog ikke Danbolig-forretningen, som fortsat vil være at finde i stueetagen ud mod gaden.

- Jeg inviterer til et orienteringsmøde, og så må vi se, om der er interesse for det. Tanken er, at det er dem, der skal bo i det, som skal være med til at bestemme, hvordan det skal indrettes. Derfor har jeg ingen færdig arkitektplan, siger Anders Møller.

Tanken er, ifølge Møller, at der i stueplan, bagved Danbolig, indrettes otte 2- og 3-værelses lejligheder til udlejning med et boligareal fra 60 til cirka 100 kvadratmeter. Boligerne opføres med køkken og badeværelsesfaciliteter.

Boligerne isoleres efter nye lavenergi krav, og varmeforsyningen vil blive med varmepumper med gulvvarme overalt. Det skal drives af solceller på taget for at nedbringe energiomkostningerne.

Hver lejlighed kommer til at råde over en P-plads, og der er mulighed for ekstra depotrum i kælderen.

Annonce

For seniorer

Et senior boligbofællesskab er tiltænkt personer over 55 år, enlige eller samboende uden hjemmeboende børn eller husdyr. Der oprettes et beboerråd, som i samarbejde med øvrige beboerne arrangerer fællesaktiviteter, såsom månedlig fællesspisning, foredrag, film o.l. Til dette er der i bygningen rådighed over møde- og festfaciliteter, ligesom der er mulighed for at leje værelse med bad for overnattende gæster.

Der holdes Infomøde i E&I Huset mandag den 20. maj 2019 kl. 19.00

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Nu kan borgere med milde symptomer selv booke coronatest uden hjælp fra lægen

Danmark For abonnenter

3000 kør-selv-ferier i fare: Sønderjysk rejsebureau kalder mulig tysk nedlukning en katastrofe

Regionalt

Næsthøjeste antal nye smittede: Varde er eneste kommune i landsdelen med hverken bekymrende ellers kritiske coronatal

Danmark

Live fra pressemøde: 'Smittetal er gået fuldstændig bananas' - hele verdenskortet kan snart blive orange

Annonce