Annonce
Esbjerg

Nyt boligkvarter i Østerbyen fik en krans

Murene er rejst, og byggeriet skrider godt fremad på Teglværksgrunden. Foto: André Thorup
Arbejdernes Boligforening bød tirsdag eftermiddag til rejsegilde på masser af nye boliger i Telgværkskvarteret.

Esbjerg: Slagter Theilgaards pølsevogn er på plads, og det samme er solen og borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), da formanden for Arbejdernes Boligforening (AB), Poul-Erik Hansen, tirsdag eftermiddag byder velkommen til rejsegilde på Teglværkskvarteret.

Intet byggeri uden uheld, joker Poul-Erik Hansen, der afslører, at selv om pølsevognen er på plads, så er drikkevarerne det ikke. Endnu da. De blev glemt i skyndingen, men varer formandens og borgmesterens taler længe nok, så skulle de mange håndværkere, rådgivere, offentlig myndigheder, naboer og venner have noget at skylle efter med, når pølser og brød bliver langet over disken.

Poul-Erik Hansen lægger ikke skjul på sin glæde over byggeriet. Han er glad. Og stolt.

- Glad fordi AB fik muligheden for at opføre det byggeri, som Det Faglige Hus havde udbudt i en arkitekt konkurrence i 2015, hvor netop det gedigne byggeprodukt teglsten indgår som et markant produkt. Stolt, fordi AB her opfører sit første byggeri, der er over tre etager. Et byggeri, der er markant ved indfaldsvejen til Esbjerg Centrum, et byggeri, der tilfører Østerbyen et anderledes byggeri, når det i 2020 er færdigbygget og fuldt udlejet, siger Poul-Erik Hansen.

Annonce

Boligerne

  • Arbejdernes Boligforening er i gang med at opføre 50 toværelsesboliger på hver cirka 50 kvadratmeter, som kommer til at ligge tæt på indkøb lige over dagligvarebutikken Netto, hvor Falcks gamle garageanlæg lå, og 63 familieboliger på mellem 76 og 112 kvadratmeter fordelt på tre tårne i Teglværkskvarteret.
  • AB har også opført 46 ungdomsboliger i Teglværksgade, som blev taget i brug for godt et års tid siden.

Markant byggeri

Teglværkskvarteret vil, når det er fuldt udbygget, bestå at 46 ungdomsboliger, der er opført og fuldt udlejet, 50 såkaldte tilskudsboliger ovenpå den nye Netto - boliger, der forventes indflytningsklare i foråret 2020 og 63 familie-boliger, der opføres i tre blokke med forventet indflytning i henholdsvis sommeren 2020 og januar 2021.

- Når det færdige byggeri er afsluttet, vil et pænt fælles gårdrum være tilgængelig for alle, der enten bor eller færdes i området, lover AB-formanden, inden han smadrer en ølflaske mod en byggeriet. Den går i mange stykker, og det er heldigt nok, for med flaskens knusning følger også et håb om, at byggeriet må bestå i lige så mange år, som der er glasskår.

Energi til mere

Borgmesteren har også ja-hatten på, da han bestiger podiet efter AB-formanden. Han taler om den mangfoldighed af attraktive og gode boliger, som byrådet ønsker i kommunen, og som kan opfylde borgernes behov uanset alder, indkomst og sociale forhold.

- Det bidrager projektet her i Teglværkskvarteret rigtigt fint til at gøre til virkelighed. I vores vision for kommunen frem mod 2025 er en af ambitionerne, at Esbjerg skal være den kommune, hvor hverdagen fungerer bedst. Vi vil gerne sikre, at flere nuværende borgere bliver boende, og at flere flytter hertil, og det gør de kun, hvis hverdagen fungerer. Derfor fremtidssikrer vi vores kommune og velfærd, så både nuværende og nye borgere i alle aldre synes, det er attraktivt at leve her. Adgangen til gode boliger er en væsentlig del af en tryg og velfungerende hverdag. Det er med til at give os energi til det gode liv, energi til mere, siger Jesper Frost Rasmussen blandt andet, inden håndværkerne stimler sammen om pølsevognen for at få energi til mere...byggeri.

Poul-Erik Hansen, formand for Arbejdernes Boligforening, var glad og stolt, da han bød velkommen til rejsegilde, der traditionen tro afholdes for håndværkere, rådgivere, offentlig myndigheder, naboer og venner. Foto: André Thorup
Der var mange, der gerne ville se, hvordan byggeriet skrider frem i Teglværkskvarteret. Foto: André Thorup
Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) var glad for at være med til at markere en vigtig etape i byggeriet af nye, attraktive familieboliger centralt i Esbjerg. Foto: André Thorup
Teglværkskvarteret fuldt udbygget. Arbejdernes Boligforening holdt rejsegilde tirsdag eftermiddag. Visualisering: Arkitektfirmaet Rudolf Lolk.
Foto: André Thorup
Foto: André Thorup
Foto: André Thorup
Foto: André Thorup
Foto: André Thorup
Teglværkskvarteret fuldt udbygget. Arbejdernes Boligforening holdt rejsegilde tirsdag eftermiddag. Visualisering: Arkitektfirmaet Rudolf Lolk.
Teglværkskvarteret fuldt udbygget. Arbejdernes Boligforening holdt rejsegilde tirsdag eftermiddag. Visualisering: Arkitektfirmaet Rudolf Lolk.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

Annonce