Annonce
Vejen

Nyt boligområde på vej i Askov med central placering

Det nye boligområde kommer til at omfatte 85-90 byggegrunde mellem V. Skibelundvej og Ø. Skibelundvej. Illustration: Vejen Kommune
Vejen Kommune har sat gang i udarbejdelse for lokalplan, der skal bane vejen for et nyt boligområde i det sydlige Askov mellem V. Skibelundvej og Ø. Skibelundvej. De to ejendomsmæglere Ole Kronholm og Lars Slangerup er investorerne bag.

Askov: Et sted mellem 85 og 90 nye byggegrunde er på vej i Askov.

Økonomiudvalget i Vejen Kommune har på sit seneste møde sat gang i en ny lokalplan for boligområdet, som får en central beliggenhed i det sydlige Askov mellem V. Skibelundvej og Ø. Skibelundvej.

Det er indehaverne af EDC-mæglerne i Vejen, Ole Kronholm og Lars Slangerup, som er investorer på projektet, og selv om lokalplanarbejdet lige kun er gået i gang, så har de allerede fået positive tilbagemeldinger fra interesserede købere.

- Vi skal have lokalplanen endelig godkendt, og der skal også foretages nogle arkæologiske udgravninger, inden salget kan indledes. Men vi har oprettet en interesseliste for interesserede købere. Grundene får en god beliggenhed tæt på Askov, fortæller Lars Slangerup.

Der er foretaget forundersøgelser af medarbejdere fra Museet på Sønderskov, og der er sket fund, som daterer sig tilbage til jernalderen. Det betyder, at der sættes gang i et omfattende udgravningsarbejde.

- Den centrale beliggenhed og det udgravningsarbejde, som nu skal i gang, vil også betyde, at grundene bliver dyrere end de kommunale grunde, som udbydes syd for Vejen. Hvordan priserne præcist bliver, afhænger blandt andet af omfanget af udgravningsarbejdet, supplerer Ole Kronholm.

Annonce

Anden etape

Etape 2, som omfatter cirka 3,1 hektar, igangsættes efter at husdyrproduktionen på Vejenvej 10 er ophørt senest 1. juli 2024.

I planlægningen vil der blive taget hensyn til de fredede bygninger på ejendommen både ved at stille krav til facade- og tagmateriale mm. på nye boliger, og ved at hovedbygningen på Vejenvej 10 kan indgå i et bevaringsværdigt kulturmiljø på en storparcel.

Nye boliger i fase 2 vil blive vejbetjent fra V. Skibelundvej.

To etaper

Hele projektet vil blive opdelt i to etaper efter dialog mellem investorerne, ejeren af ejendommen på Vejenvej 10 samt Vejen Kommune

Etape 1 ligger umiddelbart syd for landbrugsbygningerne på Vejenvej 10 og omfatter 11,4 hektar. Etape 2 omfatter de nuværende landbrugsbygninger og er på 3,1 hektar. Det lokalplanarbejde, som nu er sat i gang, omfatter etape 1, men der udarbejdes en samlet masterplan for begge etaper.

Etape 1 igangsættes nu og omfatter boligområdet på de godt 11 hektar. Ole Kronholm og Lars Slangerup vurderer, at der kan blive tale om 85-90 byggegrunde.

Området ønskes planlagt som et grønt boligområde med fritliggende boliger eller dobbelthuse på dels almindelige parcelhusgrunde over 700 kvadratmeter og på dels små grunde på 400-600 kvadratmeter.

- Vi tror, at der er et behov for en slags mikrogrunde, hvor folk gerne vil opføre et hus af en vis størrelse, men at der ikke ønskes nogen stor have, tilføjer investorerne.

Området ønskes vejbetjent fra Ø. Skibelundvej. Der arbejdes i planlægningen også med at få etableret en cykelsti fra den sydlige del af Askov og ind til Askov-Malt Skole.

Som forudsætning for igangsætning af etape 1 har ejeren af hele området og projektinvestorerne indgået en aftale om, at alt husdyrhold på Vejenvej 10 ophører senest 1. juli 2024, og at ejeren fremadrettet ikke må opføre nye bygninger eller anvende eksisterende bygninger til landbrugsformål. Det er endvidere aftalt, at Ole Kronholm og Lars Slangerup har forkøbsret til hele arealet i etape 2. Hensigten er at fjerne hovedparten af landbrugsbygningerne og udvikle området til boligformål.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce