Annonce
Aabenraa

Nyt center for hurtigtest får til huse i nedlagt skole

Den tidligere skole på Vestergade i Rødekro bliver nu centrum for hurtigtest. Arkivfoto: Mette Thomsen
Annonce

Rødekro: Fra på mandag er det ikke længere muligt at få foretaget en hurtigtest i Falcks bygninger på Løgumklostervej i Aabenraa.

Efter et udbud er opgaven landet hos selskabet Carelink, der fremover skal stå for alle hurtigtest i hele Region Syddanmark.

Carelink ønsker dog at bibeholde et testcenter i Aabenraa Kommune, og valget er faldet på den tidligere skole i Vestergade i Rødekro, der har stået tom i længere tid.

- Vi fik en henvendelse fra Carelink, og de ville gerne have en bygning tæt ved motorvejen. Derfor var det oplagt for os at pege på den gamle skole i Rødekro, der jo står tom, siger Ditte Lundgaard Jakobsen, der er direktør for Plan, Teknik & Miljø i Aabenraa Kommune.

Annonce

Et godt samarbejde

Hos Carelink er valget af den tidligere skole i Rødekro også faldet i god jord, og selskabet hæfter sig også ved den gode dialog, der har været med kommunen.

- Der har været et godt samarbejde med Aabenraa Kommune for at finde en optimal løsning, siger Brian Rosenberg, der er administrerende direktør hos Carelink.

Det nye testcenter i Rødekro åbner på mandag klokken 8.00, og det er ikke nødvendigt at bestille tid.

Opgaven med at hurtigteste borgerne i Region Syddanmark vil være en blanding mellem mobilt beredskab, hvor testkapaciteten flyttes ud til borgerne, og stationært beredskab, hvor borgerne opsøger en fast testlokalitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Vejen til en normal hverdag: Her får du de to stik mod covid-19

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce