Annonce
Sydjylland

Nyt corona-dødsfald i Region Syddanmark - ingen patienter på intensiv

Der er registreret 27 nye tilfælde med coronavirus på landsplan i mandagens opgørelse fra Statens Serum Institut. Det er det laveste antal daglige nye tilfælde siden 14. marts. Foto: Marijan Murat/Scanpix
En person er død med coronavirus i Region Syddanmark, efter at antallet af dødsfald i regionen længe har ligget stabilt på 31.
Annonce

Status: Antallet af corona-patienter i Region Syddanmark kan nu tælles på to hænder.

Mandag er der således 10 indlagte mod 11 i fredags. Dog er endnu en person død med coronavirus i regionen, så antallet af dødsfald nu er 32. Tallet har i lang tid været 31.

Ingen af de ti indlagte er på intensivafdelingen. Syddanmark var hen over weekenden - og er stadig - den eneste af landets fem regioner, der ikke har en eneste corona-smittet patient indlagt på intensivafdeling. Dog har Region Nordjylland og Region Midtjylland færre indlagte end Region Syddanmark, idet de mandag hver især har otte indlagte med coronavirus.

Syv af ti syd- og sønderjyske kommuner har ikke haft nye bekræftede coronatilfælde inden for den seneste uge. Kun Esbjerg og Aabenraa Kommuner har konstateret mellem en og ni nye smittede.

I regionen er der i alt blevet testet 85.156 personer heraf 991 positive. Kun Nordjylland har med 434 positive tests samlet haft færre smittede.

Annonce

Færre indlagte

På landsplan er der mandag 116 indlagte, heraf 20 på intensivafdeling. Af de 20 ligger 16 patienter i respirator. Der er tale om et lille fald i antal indlagte siden fredag, hvor der var 119 indlagte corona-patienter på landsplan. Tallet toppede i begyndelsen af april med over 500 indlagte.
Hen over Kristi Himmelfarts-dagene var der to dage uden nye dødsfald. Det seneste døgn er der registreret ét dødsfald på landsplan, så det samlede tal nu er 563. Heraf er 472 døde med underliggende sygdom. Opgørelsen omfatter dødsfald, der er registreret indenfor 30 dage efter påvist covid-19 infektion. Covid-19 er ikke nødvendigvis årsag til de enkelte dødsfaldene.

I alt var er der mandag 11.387 bekræftede coronasmittede på landsplan. Det er 335 flere end i fredags.

Globalt er knap 5,4 millioner mennesker smittet med coronavirus, mens 344.815 er døde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce