Annonce
Sydjylland

Nyt datacenter indviet i Kolding

Formanden for Anlægs- og innovationsudvalget i Region Syddanmark, Karsten Uno Petersen (S), og formanden for Digitaliseringsudvalget, Mette Bossen Linnet (V, klippede mandag den røde snor og indviede region Syddanmarks nye datacenter i Kolding. Foto: Region Syddanmark
Region Syddanmarks nye datacenter i Kolding blev officielt indviet mandag. Det topmoderne center rummer de computere og servere, som kører alle regionens it-systemer. Derfor er driftssikkerheden helt i top til gavn for sundhedspersonale, patienter og borgere.

Der var klapsalver, taler og snoreklipning, da regionens nye datacenter tæt ved Kolding blev indviet mandag. Det nye datacenter erstatter regionens nuværende datacentre i Esbjerg og Odense og bliver fremover basen for de servere, som skal styre den enorme mængde data, der skal til for at drive alle regionens it-systemer. Det er en opgave, der vokser i de kommende år, hvor regionen tager nye, store fælles it-systemer i brug, bl.a. patientjournalsystemet EPJ SYD og it-systemet RIPA SYD, som er en løsning til billedområdet.

Datacenteret har med sin placering ved Kolding Sygehus en central beliggenhed midt i regionen, og det er godt rustet til at håndtere fremtidens krav.

- Hastighed og digitalisering er to store udfordringer i fremtiden. Intet kan gå hurtigt nok, intet kan blive stort nok, og intet kan blive ændret hurtigt nok. Derfor er datacenteret bygget efter moderne principper, og datasikkerhed og forsyningssikkerhed har fået et løft. Det er vigtigt for os alle i Region Syddanmark – herunder i særdeleshed klinikerne, at de får stillet en moderne og driftssikker platform til rådighed for deres arbejde, så de kan fokusere på mødet med patienten – uanset om mødet så er face-to-face eller en virtuel videokonference, siger formanden for Anlægs- og innovationsudvalget Karsten Uno Petersen.

Annonce

Datacenteret

Regionen afsatte i 2018 25 millioner kroner til at etablere det nye regionale datacenter på den matrikel, der blev ledig, da psykiatrien sidste år flyttede fra Kolding Sygehus til Vejle.

Det er designet efter moderne principper, som har afgørende betydning for driftsstabilitet, tilgængelighed af it-systemer og datasikkerheden.

Centeret er 100 pct. uafhængigt af Kolding Sygehus.

Der er ingen arbejdspladser på selve datacentret, men regionens it-afdeling har et større antal arbejdspladser i kontorfaciliteter tæt på datacentret.

Sikkerheden er i top

Datacenteret er regionens vitale "data-hjerte". Derfor er det en lukket bygning, der er godt sikret imod uvedkommende indtrængning. Mette Bossen Linnet (V), der er formand for Digitaliseringsudvalget, slog i sin indvielsestale fast, at borgere og patienter kan være helt sikre på, at det nye datacenter passer godt på deres data.

- Med det nye datacenter har vi en fremtidssikret løsning, som lever op til de voksende krav til fysisk sikkerhed, driftsstabilitet og svartider for regionens systemer. Det er nemlig afgørende for at kunne tilbyde sikker drift, og det er også en brik i, at borgerne forsat kan have tillid til, at vi passer godt på deres data.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding For abonnenter

Efter forligsbrud: SF og Enhedslisten på vej ud i det politiske mørke

Annonce