Annonce
Sydjylland

Nyt datacenter indviet i Kolding

Formanden for Anlægs- og innovationsudvalget i Region Syddanmark, Karsten Uno Petersen (S), og formanden for Digitaliseringsudvalget, Mette Bossen Linnet (V, klippede mandag den røde snor og indviede region Syddanmarks nye datacenter i Kolding. Foto: Region Syddanmark
Region Syddanmarks nye datacenter i Kolding blev officielt indviet mandag. Det topmoderne center rummer de computere og servere, som kører alle regionens it-systemer. Derfor er driftssikkerheden helt i top til gavn for sundhedspersonale, patienter og borgere.

Der var klapsalver, taler og snoreklipning, da regionens nye datacenter tæt ved Kolding blev indviet mandag. Det nye datacenter erstatter regionens nuværende datacentre i Esbjerg og Odense og bliver fremover basen for de servere, som skal styre den enorme mængde data, der skal til for at drive alle regionens it-systemer. Det er en opgave, der vokser i de kommende år, hvor regionen tager nye, store fælles it-systemer i brug, bl.a. patientjournalsystemet EPJ SYD og it-systemet RIPA SYD, som er en løsning til billedområdet.

Datacenteret har med sin placering ved Kolding Sygehus en central beliggenhed midt i regionen, og det er godt rustet til at håndtere fremtidens krav.

- Hastighed og digitalisering er to store udfordringer i fremtiden. Intet kan gå hurtigt nok, intet kan blive stort nok, og intet kan blive ændret hurtigt nok. Derfor er datacenteret bygget efter moderne principper, og datasikkerhed og forsyningssikkerhed har fået et løft. Det er vigtigt for os alle i Region Syddanmark – herunder i særdeleshed klinikerne, at de får stillet en moderne og driftssikker platform til rådighed for deres arbejde, så de kan fokusere på mødet med patienten – uanset om mødet så er face-to-face eller en virtuel videokonference, siger formanden for Anlægs- og innovationsudvalget Karsten Uno Petersen.

Annonce

Datacenteret

Regionen afsatte i 2018 25 millioner kroner til at etablere det nye regionale datacenter på den matrikel, der blev ledig, da psykiatrien sidste år flyttede fra Kolding Sygehus til Vejle.

Det er designet efter moderne principper, som har afgørende betydning for driftsstabilitet, tilgængelighed af it-systemer og datasikkerheden.

Centeret er 100 pct. uafhængigt af Kolding Sygehus.

Der er ingen arbejdspladser på selve datacentret, men regionens it-afdeling har et større antal arbejdspladser i kontorfaciliteter tæt på datacentret.

Sikkerheden er i top

Datacenteret er regionens vitale "data-hjerte". Derfor er det en lukket bygning, der er godt sikret imod uvedkommende indtrængning. Mette Bossen Linnet (V), der er formand for Digitaliseringsudvalget, slog i sin indvielsestale fast, at borgere og patienter kan være helt sikre på, at det nye datacenter passer godt på deres data.

- Med det nye datacenter har vi en fremtidssikret løsning, som lever op til de voksende krav til fysisk sikkerhed, driftsstabilitet og svartider for regionens systemer. Det er nemlig afgørende for at kunne tilbyde sikker drift, og det er også en brik i, at borgerne forsat kan have tillid til, at vi passer godt på deres data.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Danmark For abonnenter

Smittede patienter: Kirurgs hudlidelse kan have kostet Henrik fra Fanø hans nye hofte

Erhverv For abonnenter

Fællestillidsmand er chokeret over nedlukning: Det er noget rigtig skidt

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];