Annonce
Sydjylland

Nyt datacenter indviet i Kolding

Formanden for Anlægs- og innovationsudvalget i Region Syddanmark, Karsten Uno Petersen (S), og formanden for Digitaliseringsudvalget, Mette Bossen Linnet (V, klippede mandag den røde snor og indviede region Syddanmarks nye datacenter i Kolding. Foto: Region Syddanmark
Region Syddanmarks nye datacenter i Kolding blev officielt indviet mandag. Det topmoderne center rummer de computere og servere, som kører alle regionens it-systemer. Derfor er driftssikkerheden helt i top til gavn for sundhedspersonale, patienter og borgere.

Der var klapsalver, taler og snoreklipning, da regionens nye datacenter tæt ved Kolding blev indviet mandag. Det nye datacenter erstatter regionens nuværende datacentre i Esbjerg og Odense og bliver fremover basen for de servere, som skal styre den enorme mængde data, der skal til for at drive alle regionens it-systemer. Det er en opgave, der vokser i de kommende år, hvor regionen tager nye, store fælles it-systemer i brug, bl.a. patientjournalsystemet EPJ SYD og it-systemet RIPA SYD, som er en løsning til billedområdet.

Datacenteret har med sin placering ved Kolding Sygehus en central beliggenhed midt i regionen, og det er godt rustet til at håndtere fremtidens krav.

- Hastighed og digitalisering er to store udfordringer i fremtiden. Intet kan gå hurtigt nok, intet kan blive stort nok, og intet kan blive ændret hurtigt nok. Derfor er datacenteret bygget efter moderne principper, og datasikkerhed og forsyningssikkerhed har fået et løft. Det er vigtigt for os alle i Region Syddanmark – herunder i særdeleshed klinikerne, at de får stillet en moderne og driftssikker platform til rådighed for deres arbejde, så de kan fokusere på mødet med patienten – uanset om mødet så er face-to-face eller en virtuel videokonference, siger formanden for Anlægs- og innovationsudvalget Karsten Uno Petersen.

Annonce

Datacenteret

Regionen afsatte i 2018 25 millioner kroner til at etablere det nye regionale datacenter på den matrikel, der blev ledig, da psykiatrien sidste år flyttede fra Kolding Sygehus til Vejle.

Det er designet efter moderne principper, som har afgørende betydning for driftsstabilitet, tilgængelighed af it-systemer og datasikkerheden.

Centeret er 100 pct. uafhængigt af Kolding Sygehus.

Der er ingen arbejdspladser på selve datacentret, men regionens it-afdeling har et større antal arbejdspladser i kontorfaciliteter tæt på datacentret.

Sikkerheden er i top

Datacenteret er regionens vitale "data-hjerte". Derfor er det en lukket bygning, der er godt sikret imod uvedkommende indtrængning. Mette Bossen Linnet (V), der er formand for Digitaliseringsudvalget, slog i sin indvielsestale fast, at borgere og patienter kan være helt sikre på, at det nye datacenter passer godt på deres data.

- Med det nye datacenter har vi en fremtidssikret løsning, som lever op til de voksende krav til fysisk sikkerhed, driftsstabilitet og svartider for regionens systemer. Det er nemlig afgørende for at kunne tilbyde sikker drift, og det er også en brik i, at borgerne forsat kan have tillid til, at vi passer godt på deres data.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce