Annonce
Sønderborg

Nyt dyrehospital begynder for alvor at tage form

Fredag var der rejsegilde på Sønderborgs nye og store dyrehospital. Foto: Timo Battefeld
Store mængder regn gør, at det oprindelige tidsplan for byggeriet i Sønderborg er blevet rykket seks uger. Fredag var der rejsegilde.
Annonce

Sønderborg: Begejstringen hos de fremmødte var stor, da der fredag var rejsegilde på Sønderborgs nye store dyrehospital. "Wow" og "det er godt nok stort" var bare nogle af kommentarerne, da de små 100 mennesker gik rundt i det 800 kvadratmeter store byggeri.

- Det er helt fantastisk at se det skaleret op fra byggetegningen. Nu kan man for alvor begynde at se sig selv i det. Vi synes, vi er gode i dag, men her kommer vi til at toppe det, sagde dyrlæge Mikkel Markussen.

Sammen med Karina Ryborg og Stig Majlandt driver og ejer han dyrehospitalet tæt ved Ulsnæs Centret i Gråsten samt det dyrehospital, der har til huse i den nedlagte brandstation på Kirke Allé i Sønderborg.

Aktiviterne bliver nu samlet ved erhvervsområdet Porten tæt ved motorvejen.

- Vi glæder os meget til at se det færdige resultat. Vejen her til har været lang. Det tog faktisk fem år fra vi så grunden, til at vi besluttede os. Det er lagt rigtig meget hjerteblod og sparepenge i det her, sagde dyrlæge Karina Ryborg.

Dyrehospitalet i Gråsten og Sønderborg med omkring 20 ansatte mangler i dag plads, hvilket i høj grad bliver løst med det ny byggeri, som kommer til at koste et tocifret millionbeløb.

Der kommer topmoderne operationsstuer, seks konsultationsrum, hunde- og kattehotel, skanningsrum, to gange tandrens, stor modtagelse/venteværelse og meget mere. Dyrehospitalet har i dag døgnåbent, hvilket den fortsætter med på den ny adresse.

Erhvervsområdet Porten

For omkring ti år siden introducerede SIB Byggeri planen for udviklingen af Porten - et nyt og attraktivt erhvervsområde beliggende lige ud til indkørslen til Sønderborg.

Det 48.000 kvadratmeter store areal skulle rumme kontorejendomme, dagligvarer, liberalt erhverv, sundhedshus og højteknologiske virksomheder, men sådan kom det ikke helt til at gå.

Den økonomiske krise, investorernes tilbageholdenhed og et kompliceret lokalplanarbejde ramte projektet. Først i 2015 stod det første byggeri færdigt - et nyt servicekontor til Novasol Dansommer.

Det næste kom forholdsvis kort tid efter. I 2016 stod et nyt hovedkontor til SAAB Danmark færdigt, men siden har der været stille i Porten indtil opførelsen af dyrehospitalet

Annonce

Indflytning mere presset

Første spadestik blev taget i august. Den gang var meldingen, at hospitalet ville stå klar til april, men det har vejret lavet om på. Nu bliver det første midt i maj, at man er færdig.

- Byggeriet er gået rigtig godt bortset fra vejret. Det våde efterår har givet nogle udfordringer især med at mure, forklarede Lars Juhl, der er projektchef og partner i SIB Byggeri.

Han har tegnet og stået for byggestyringen af hospitalet, der bliver på to etager med praksis i det 508 kvadratmeter store stueplan samt 285 kvadratmeter administration på førstesal.

Da byggeriet gik i gang, var der rigtig vådt, og det blev ikke bedre månederne frem. Først her i det nye år har der været nogle gode uger, men tidstabet var alligevel ikke til at hente.

SIB Byggeri havde klogeligt lavet en forhåndsaftale med dyrlægerne om, at en seks uger senere levering også ville være ok, hvis noget uforudset opstod for eksempel meget regn.

- Det giver selvfølgelig nogle udfordringer. Vi skal være endnu mere skarpe med indflytningen, så vi får en flyvende start, sagde dyrlæge Mikkel Markussen.

Bygningen i Gråsten har dyrlægerne allerede solgt, og i Sønderborg har den lejet sig ind. Begge steder er de seks ugers udsættelse af flytningen dog intet problem.

Hvert dyrehospital har dyrlæger, som er specialuddannede inden for hobby- og kæledyr såsom hunde, katte, gnavere, fugle og krybdyr. Desuden er der udkørende praksis til husdyr.

Dyrlæge Mikkel Markussen (i midten) glæder sig helt vildt til at rykke ind. Foto: Timo Battefeld
Det er SIB Byggeri, der står for byggeriet, som skal være færdigt midt i maj. Foto: Timo Battefeld
Som det hører sig var der selvfølgelig godt med mad til rejsegildet. Foto: Timo Battefeld
Det ny topmoderne dyrehospital bliver i to plan og alt i alt på godt 800 kvadratmeter. Foto: Timo Battefeld
Dyrlæge Karina Ryborg står sammen Stig Majlandt og Mikkel Markussen bag hospitalet. Foto: Timo Battefeld
Omkring 100 mennesker store som små havde fundet frem til fredagens rejsegilde. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce