Annonce
Erhverv

Nyt erhvervsforum er gået i gang

Erhvervsliv og erhvervsuddannelser i Holstebro har fundet fælles fodslag i Erhvervsforum Holstebro. Arkivfoto: Morten Stricker
De første arbejdsgrupper fra Holstebros nye erhvervsforum er skudt i gang, men der er stadig plads til flere medlemmer.

HOLSTEBRO: I mange år har Industri- og Håndværkerforeningen, Handelsstandsforeningen, Landboforeningen og erhvervsuddannelserne talt hver deres sag. Nu har parterne sat sig sammen i Erhvervsforum Holstebro, hvor også Holstebro Kommune deltager.

Kort før ferien gik de tre første arbejdsgrupper i gang med tre udfordringer:

Hvordan gør vi virksomhederne mere synlige?

Hvordan rekrutterer vi medarbejdere i et område med lav mobilitet i arbejdsstyrken?

Og hvordan sikrer vi bedre infrastruktur, som for eksempel at få politikerne til at huske deres valgløfte om at lukke "hullet" i Holstebromotorvejen ved Herning?

Læs om det nye forum på www.erhvervsforumholstebro.dk - og har du allerede nu en god erhvervshistorie, som "burde være mere synlig", så kontakt redaktionen på maxe@erhvervplus.dk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce