Annonce
Tønder

Nyt ESports-initiativ tager form

Logoet er på plads, og Tønder ESport tager også fysisk form i øjeblikket. Det nye samlingspunkt for Esport til alle fra otte år og opefter, får premiere på Foreningernes Dag i Tønder. Grafik: Tønder ESport
Jagten på økonomien kører til det sidste, men Tønders nye initiativ i ESport, Tønder ESport, tager form i Tønder Sport og Fritidscenter. Efter planen skydes de første træningsaftener i Counterstrike i gang om en måneds tid.

TØNDER: Lokalerne tager for alvor form hos Tønder ESport, som i øjeblikket er i gang med slutspurten i forhold til at blive klar til initiativets officielle åbning på Foreningernes Dag, lørdag den 5. oktober. Der bliver malet på livet løs, men økonomien er ikke helt i mål. Men det tager form, lyder det fra formand Mike Dyrby Petersen.

- Der er mange ting at sætte op, og det har været noget hektisk at få det hele sat på skinner, men vi er godt på vej. 125.000 af de budgetterede 280.000 kroner er på plads nu, og vi har fortsat ansøgninger ude, som vi håber, vil sende os højere op.

Samtidigt er et nyt initiativ også på vej fra computerspillerne, for et sponsorløb i forbindelse med Foreningernes Dag - og klubbens indvielse.

- Vi håber, at sponsorløbet kan være med til at skaffe de sidste midler, så vi kan komme i mål. Planen er, at vi indvier lokalet den 5. oktober, og at vi så endegyldigt kan starte op i slutningen af oktober. Det er i hvert fald målet for nu, forklarer han.

Annonce

Trykker på knappen

Målsætningen har helt fra begyndelsen været at åbne med 20 maskiner. Computerne er afgjort det dyreste på budgettet, men Tønder ESport holder fast i 20 maskiner, forklarer Mike Dyrby Petersen.

- Jeg har hele tiden sagt ved møderne, at det er vigtigt at starte med 20 maskiner. Der er tid tilbage, så vi skal nok nå i mål med det. Lokalet er det første skridt. Men det begynder så afgjort at ligne noget, og vi glæder os meget til, at det hele står færdigt, forklarer han.

Og netop at nå i mål med 20 maskiner er ved at blive opfyldt. Mike Dyrby Petersen tilføjer nemlig, at man fredag har sendt bestillingen afsted på de 20 spille-computere, der bliver rygraden i den nye forening.

Når Tønder ESport efter planen er kørende med træning fra uge 43, så er et medlemsskab blandet sammen med fysisk træning i Tønder Sport- og Fritidscenter, som huser den nye forening. Her vil der være eksempelvis hockey, boldspil og svømning på programmet, som i sin helhed har til formål at sætte spot på de både fysiske og psykiske ressourcer, som skal til, hvis man skal kunne begå sig i ESport på højt niveau.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce