Annonce
Haderslev

Nyt flaglaug: Beboerne i Slotsgade viser flagene

I baggrunden husejer Ole Fryd Jensen hejser flagene på sin ejendom i Slotsgade sammen med fra venstre beboer Stefan Bøgh og medejer Svend Åge Schmidt.  bag Ole står Stefans hustru Hjørdis. Foto: Dorthe Rasmussen
Ehlers Samlingen har sammen med beboerne i Slotsgade indviet et nyt flaglaug. Elever fra produktionsskolen har lavet syv nye flagstænger til gaden, så nu kan der rigtig flages.

HADERSLEV: Ehlers Samlingen har indledt et nyt  flag-samarbejde med naboerne i Slotsgade.

Med beboernes tilladelser er det blevet muligt at forskønne Slotsgade med syv nye flagstænger og beslag,  så nu er der mulighed for at flage i gaden på særlige dage.

Onsdag havde Ehlers Samlingen indbudt beboere og leverandører til reception i den hyggelige gård i Slotsgade 20 for at fejre, at man nu i fælles flok løfter opgaven med at gøre opmærksomhed på alle de spændende aktiviteter, der foregår i Slotsgade.

Annonce

Der blev afholdt en generalprøve, hvor flagene blev hejst på de ejendomme i Slotsgade som er en del af flag gadens nye flaglaug.

Elever har lavet stængerne

Det er elever og lærere fra Forberedende Ungdomsuddannelse, FGU Haderslev ( tidligere produktionsskolen, red,.), der har lavet de nye flagstænger, og Christian Bonde fra Østerskov Smedie har lavet beslagene.

Museumsassistent Connie Falk Lauritzen fra Ehlers Samlingen fik  idéen til at lave et flaglaug i gaden, og hun har lavet aftalerne med de berørte beboere, der har fået flagstænger og beslag på deres ejendomme.

Beboerne i gaden nye flaglaug forpligtet sig til at hejse flagene på deres ejendomme på særlige dage, ligesom de vil markere, når der er nogle i gaden, der har runde fødselsdage.

Rejsearrangør Ole Fryd Jensen fra Adventure Holidays i Starup, er medejer af en udlejningsejendom med seks lejligheder i Slotsgade 27.

Han synes, at de nye flagstænger er en rigtig god idé.

- Vi har nogle unge mennesker i ejendommen, som gerne vil stå for flaghejsningen, fortalte Ole til generalprøven.

Her var det ham selv, der sammen med den anden medejer, Svend Åge Schmidt samt lejerne Stefan og Hjørdis Bøgh stod for flaghejsningen på ejendommen.

Det hele var koordineret til punkt og prikke, så alle berørte beboere stod klar til at hejse flagene samtidigt.

Annonce

Giver mere opmærksomhed

Herefter bød museumsinspektør for Ehlers Samlingen, Nynne Bjerre Martinusen, velkommen til lidt mad og drikke i museumsgården.

Hun glædede sig over, at gadens beboere nu i samlet flok har besluttet at vise flagene.

Ehlers Samlingens bagtanke med flagprojektet har selvfølgelig også været at få endnu flere til at opdage alle de spændende ting, der sker i Slotsgade.

- Der er gang i rigtig mange ting her i gaden. Vi har flere gange oplevet nogle, der er kommet ind i gården og udtrykt overraskelse over, hvad der sker hernede i de små gader, fortalte museumsinspektøren.


Vi har flere gange oplevet nogle, der er kommet ind i gården og udtrykt overraskelse over, hvad der sker hernede i de små gader

Museumsinspektør Nynne Sandebo Martinusen, Ehlers SamlingenDet er aftalt, at flagene i Slotsgade hejses i forbindelse med kongeligt besøg i byen samt på dronningens fødselsdag, valdemarsdag og grundlovsdag.

Derudover vil flagene blive hejst ved større festlige lejligheder i byen for eksempel Tour de France, og når der er nogle i gaden, der fejrer runde fødselsdage.


Generalprøven på flaghejsningen var koordineret til punkt og prikke. Præcis klokken 11.30 onsdag formiddag stod de berørte beboere klar til at hejse de nye flagstænger på deres ejendomme. Foto: Dorthe Rasmussen


Elever fra FGU Haderslev, der tidligere hed Haderslev Produktionsskole, har lavet de nye flagstænger sammen med deres lærere. Foto: Dorthe Rasmussen


Museumsassistent Connie Falk Lauritzen og museumsinspektør Nynne Sandebo Martinusen var også klar til at vise flaget. Foto: Dorthe Rasmussen

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Nu er leder fratrådt: Psykisk syg patient deltog i jobsamtaler i strid med reglerne

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Efter halvandet års forsinkelse: Nu fortsætter sag mod bisidder, der kaldte jobcenter-ansatte åndsboller og løgnere på YouTube

Varde For abonnenter

Omstridt praksis stopper øjeblikkeligt: Slut med private varekøb på fællesantennens regning

Vejen For abonnenter

Emma fra 9. klasse holdt årets tale: - Skolen har lært mig, at jeg hverken vil være prinsesse eller astronaut

Speedway For abonnenter

Ingen tvivl overhovedet: Ét finalehold var bare meget bedre end alle de andre

Aabenraa For abonnenter

Frygt for tilbagefald i boligområde: Høje Kolstrup står til at miste boligsociale indsatser

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Haderslev

Slotsejer og arkitekt har bygget bro i Gram

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Haderslev

Landsby skaber sin egen verdenspremiere: - Vi er blevet blæst bagover af opbakningen

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Aabenraa

Bar hud på vej: Nu kommer høring om byggeri på stranden

Billund For abonnenter

Lise siger nej tak til misbrugere på plejehjemmet: Er det ikke billigere at leje værelser i Grindsted?

Esbjerg

Efter kommunalt administrativt bøvl: Endelig kunne Endrup indvie ny storkerede med både storke, bål og babyer

Annonce