Annonce
Sønderborg

Nyt flygel til 200.000 giver bedre klang hos pige- og drengekor

Chefdirigent Mette Rasmussen kunne tirsdag formiddag tage flygelet i brug. Foto: Katrine Lund Walsted
Tirsdag gik en mangeårig drøm i opfyldelse hos Sønderjysk Pigekor og Drengekor. Et nyt flygel fra Hamborg blev transporteret op på fjerde etage på den tidligere Sønderborg Kaserne.

Sønderborg: Tirsdag flyttede et nyt flygel til 200.000 kroner ind på fjerde etage på den tidligere Sønderborg Kaserne. Det er en mangeårig drøm for Mette Rasmussen, der er chefdirigent for Sønderjysk Pigekor og Drengekor. Da flygelet nænsomt var transporteret op på fjerde sal og pakket ud, satte Mette Rasmussen sig straks ved flyglet. Da de første toner bredte sig fra øvesalen og ud på gangen, blev Mette Rasmussen rørt.

- Det er en 20 år gammel drøm, der går i opfyldelse. Er det ikke fantastisk, smilede hun.

Sønderjysk Pigekor og Drengekor holdt i mange år til i Musikhuset på Skovvej sammen med Sønderborg Musikskole. Her havde koret adgang til musikskolens orgel. For et år siden flyttede koret til den tidligere Sønderborg Kaserne, hvor der ikke var et flygel.

- Vi fik et el-klaver af Sønderborg Kommune, som vi er meget glade for. Men der er forskel på et el-klaver og et flygel. Der er mere spil og klang i et flygel, fordi det er et levende instrument. Det at øve med et flygel giver kunstneriske fordele, siger Mette Rasmussen.

Flygelet skal bruges til korprøver for de omkring 200 sangere i koret.

Annonce
Vi fik et el-orgel af Sønderborg Kommune, som vi er meget glade for. Men der er forskel på et el-orgel og et flygel. Der er mere spil og klang i et flygel, fordi det er et levende instrument. Det at øve med et flygel giver kunstneriske fordele.

Mette Ramussen, chefdirigent

Koncerter på kasernen

Flygelet et er Boston-flygel, som Mette Rasmussen har udvalgt hos firmaet i Hamborg, og er købt gennem firmaet Juhl-Sørensen. Mærket Boston er i familie med det berømte mærke Steinway.

- Med et flygel får vi også mulighed for at holde cafékoncerter her på kasernen, fordi vi nu har et flygel, vi kan tilbyde pianisterne. Det er fantastisk, og vi kommer til at få stor glæde af det, siger Mette Rasmussen.

Flygelet er sponsoreret med 100.000 kroner af henholdsvis SE Vækstpulje og A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. Flygelet skal stå i korets største øvesal, mens el-klaveret skal bruges i en af de andre sale.

Flygelet blev leveret af Pianospecialisten, der er eksperter i transport af klaverinstrumenter. Foto: Katrine Lund Walsted
Koncentration inden flygelet bliver pakket ud. Foto: Katrine Lund Walsted
Efter en uge skal det nye instrument stemmes. Foto: Katrine Lund Walsted
Flygelet skal bruges til korprøver og cafékoncerter. Foto: Katrine Lund Walsted
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce